New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  جزییات بازگشایی مجدد سینماوتئاتر/تغییر گروه شغلی بالاخره محقق شد

arrow  فروش پانصد میلیونی اکران نوروزی/ کدام فیلم پرمخاطب‌ترین بود؟

arrow  «تی تی» فیلم منتخب نویسندگان و منتقدان ماهنامه «برش های کوتاه» / شماره هفتم ماهنامه «برش های کوتاه» ویژه جشنواره سی و نهم فیلم فجر منتشر شد

arrow  اقتدار یک تیم موفق / اصغر فرهادی و بازیگرانش در جمع بهترین بهترین های دهه نود سینمای ایران به انتخاب شصت نویسنده و منتقد / ویژه نامه "بهترین های سینمای ایران در دهه نود" ماهنامه «برش های کوتاه» در صد صفحه منتشر شد

arrow  لیلا حاتمی، ترانه علیدوستی و فاطمه معتمدآریا، بهترین بازیگران زن دهه نود سینمای ایران / به انتخاب بیش از پنجاه نویسنده و منتقد ماهنامه «برش های کوتاه»

arrow  همه فیلم های متقاضی داوری می شوند / نمایش فیلم های نامزد دریافت جایزه برای اهالی رسانه و منتقدان با رعایت پروتکل ها / مشروع نشست خبری دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر

arrow  سینما آفریقا تهران به پردیس 10 سالنه تبدیل می شود + کافه سینمای روباز

arrow  درخواست «خانه سینما» از تهیه‌کنندگان: همه پروژه‌ها را تعطیل کنید

arrow  انتشار گزارش عملکرد مالی هفت ماهه بنیاد سینمایی فارابی

arrow  بهترین بازیگران مرد دهه نود سینمای ایران معرفی شدند / به انتخاب پنجاه نویسنده و منتقد ماهنامه «برش های کوتاه»

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

مروری بر برنامه هفت جمعه 13 مرداد 1391

كوشكي: در برخي فيلم‌ها خطوط قرمز كنار گذاشته مي‌شود / كرم‌پور: سينماي ما بسيار شريف است

:: 13 مرداد 1391  2:55:55 PM  ::

برنامه هفت

برنامه هفت

 

سی نت: برنامه‌ي «هفت» با ادامه دادن بحث اخلاق در سينما توسط مهدي كرم پور و صادق كوشكي و همچنين نقد فيلم «بدون اجازه» به روي آنتن رفت.

در برنامه‌‌ي ـ 13 مرداد ماه ـ «هفت» كه به دليل پخش بازي‌هاي المپيك نزديك به ساعت يك بامداد به روي آنتن رفت پس از پخش تصاويري از مراسم‌هاي افطار سازمان سينمايي ‌، انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس و حوزه هنري،‌ فيلم «بدون اجازه» با حضور مرتضي هرندي ـ كارگردان ـ،‌ اميريل ارجمند ـ بازيگر و آهنگساز ـ و مسعود فراستي ـ منتقد- نقد شد كه در اين بخش فراستي «بدون اجازه» را فيلم بدي عنوان كرد كه در مقابل هرندي اظهار كرد: خوشحالم ايشان درباره فيلم بد مي‌گويد چون خوب گفتن را بلد نيستند. خوب گفتن سخت است و بد گفتن راحت و فكر مي‌كنم ايشان اصلا فيلم را نديدند.

فراستي هم با بيان اينكه تحمل نقد نداريم تاكيد كرد: «بدون اجازه» خط فيلم فارسي‌هاي قديم را دارد.

پايان بخش اين برنامه هم اخلاق در سينما بود كه براي سومين هفته متوالي برگزار شد و در اين برنامه مهدي كرم پور و صادق كوشكي با هم بحث و تبادل نظر كردند.

سوال پيامكي برنامه «هفت» كه ساعت 2 و 30دقيقه بامداد ادامه داشت‌، به مهم‌ترين ويژگي يك فيلم تاثيرگذار اجتماعي اختصاص داشت كه از ميان گزينه‌هاي جسارت در طرح موضوعات اجتماعي‌، برخورداري از قصه واقع‌گرا‌، راهگشا بودن و مطابقت با مسائل روز جامعه؛ مورد آخر با 42/7 درصد،‌ بيشترين آرا را كسب كرد.

در اواسط اين برنامه ارتباط تصويري با سالن وزنه برداري المپيك لندن برگزار شد و عادل فردوسي پور با كيانوش رستمي وزنه برداري كه موفق به دريافت مدال برنز شد گفت وگو كرد.

محمود گبرلو ـ مجري و سردبير برنامه هفت - در اين برنامه هم همانند هفته گذشته از حذف برخي آيتم‌هاي برنامه به خاطر جايگزين شدن المپيك خبر داد.

میزگرد « اخلاق در سینما» با حضور «مهدی کرم‌پور» و «محمدصادق کوشکی» برگزار شد.

کوشکی در اين ميزگرد گفت: در ساخت یک فیلم گاهی فیلمساز خود با تعاریف اخلاقی که دارد و زاویه‌ای که اخلاق را می‌بیند، فیلم می‌سازد. در این میان حاکمیت نیز

براساس ضوابط موجود در جامعه دینی فیلم را تایید می‌کند. فیلم در جامعه محصول نگاه کارگردان و نگاه حاکمیت است و گاه ممکن است چهارچوب هنرمند وسیع نباشد و حاکمیت تعیین کننده باشد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر مشکل اینجاست که بخشی از سینما و سینماگران از خطوط قرمز حاکمیت عبور می‌کنند و بخش حاکمیت که نقش نظارتی دارد و مسئول وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است نیز کارش را در این میان به خوبی انجام نمی‌دهد.

در ادامه کرم‌پور گفت: دین اسلام، دین اخلاق است و باید دید چه مرزبندی در اخلاق وجود دارد. در یک جامعه مدنی برای دین مرجع وجود دارد.

کوشکی نیز گفت: البته دین یک سقف و کف دارد که کف آن همان مسائل فقهی است. در برخی از فیلم‌ها عمدتا خطوط قرمز کنار گذاشته می‌شود و وزارت ارشاد نیز به نمایندگی جامعه ملزم به رعایت و نظارت است که این وظیفه رو به خوبی انجام نمی‌دهد. در سال‌های گذشته اخلاق در سینما بیشتر دیده می‌شد. در دهه شصت ضوابط رعایت می‌شد و مردم خواستار سینما بودند. یکی از مشکلات امروز سینمای ایران عدم رعایت حجاب است که این حجاب جزئی‌ترین اصول دینی است.

کرم‌پور بیان داشت: سینمای ایران بسیار شریف و اخلاقی است و ما سه دهه پرافتخار در عرصه سینما داشته‌ایم که در دیگر عرصه‌ها دیده نمی‌شود. علت آن نیز سینمای اخلاقی است. ضروریات جامعه در حال تغییر است و اگر بخواهیم فیلم‌های دهه شصت را که در آن زمان مخاطبان زیادی داشت را بار دیگر به نمایش بگذاریم کسی دیگر به آن توجهی نمی‌کند. شرایط روز اجتماعی تغییر کرده است.

وی در ادامه افزود: باید سرگرمی در سینما را به رسمیت بشناسیم و اگر می‌گویید فیلم بد و بداخلاق داریم چرا همان فیلم به خوبی فروش داشته و همه به تماشای آن به سینما می‌روند. اگر اشتباهی نیز در سینمای ایران بوده سهوی است.

کوشکی گفت: سینمای ایران یک تحول اخلاقی داشته و معتقدم منشاء اخلاق دین ماست و مردم نیستند. جامعه ایران بر خلاف دیگر کشورها خانواده محور است و نباید فیلم‌هایی ساخته شود که این روابط خانوادگی را به چالش بکشد. وقتی در یک فیلم صحنه‌های اروتیک وجود دارد، این دیگر سهوی نیست. در جشنواره فیلم فجر سال گذشته از 72 اثر، موضوع فیلم دارای تم خیانت بود و خیانت با رنگ و لعاب خاصی نمایش داده شد که به جای منع شدن برای تماشاگر نیز جذاب بود و این درست نیست. سینما باید مربی اخلاق باشد.

کرم‌پور همچنین خاطرنشان ساخت: در تعاریف شبه روشنفکرانه و رادیکال همیشه سینما را از مسیر خود خارج کردیم و ما در حال حاضر نتوانستیم داشته‌های خود را استفاده کرده و روی آن‌ها به خوبی کار کنیم. معتقدم بدترین فیلم‌های ایرانی نیز باز بهتر از فیلم‌های ترک و کانال‌های ماهواره‌ای هستند. ممکن است در سینما گاهی لغزش‌هایی وجود داشته باشد اما این را نباید به کلیت سینمای ایران تعمیم دارد و معتقدم هر فردی می‌تواند از شعور درباره دین صحبت کند.

در بخش اول برنامه این هفته، فيلم بدون اجازه نقد و بررسي شد، «مرتضی هرندی احمدی» درباره چگونگی ساخت فیلم گفت: از میان فیلمنامه‌های متعدد که در سال ساخت فیلم به دستم رسید، موضوع این فیلمنامه را پسندیدم، فیلمنامه چند بار بازنویسی و ساخته شد. با تلویزیون درباره مسائل اجتماعی کار کرده‌ام و این کار اولم در سینماست.

اميريل ارجمند نیز از بازیگران فیلم « بدون اجازه» عنوان کرد: سناریو را خواندم و از نقش خوشم آمده و آن را پذیرفتم و در ساخت موسیقی فیلم نیز کمک کردم.

بعد از صحبت‌های اولیه میهمانان، مسعود فراستی نیز با اشاره به مضمون فیلم گفت: قبول ندارم که این فیلم در ژانر اجتماعی ساخته شده و اگر به این فیلم بگوییم ژانر اجتماعی، بنابراین تمام فیلم‌فارسی‌های ساخته شده نیز در ژانر اجتماعی قرار دارند، نوع پرداختن به یک مساله است که موضوع اجتماعی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: فیلمنامه «بدون اجازه» اصلا خوب نیست و آنچه در این فیلم اتفاق می‌افتد ربطی به معضل اجتماعی ندارد. این فیلم داستان یک خطی فیلمفارسی است و معتقدم که هر واژه‌ای در سینما دارای معنی است. فیلمنامه مشکلات اساسی دارد و در این فیلم یک سری تیپ و زیر تیپ که همان ماکت هستند، وجود دارد و نوع آدمهایی که در این فیلم هستند مانند شخصیت «امیر یل ارجمند» از شخصیت‌های ضعیف فیلم مسعود کیمیایی است. این فیلم یک فیلم سردستی است.

در ادامه ارجمند نیز گفت: نگاه آدم‌ها درباره اجتماع خود فرق می‌کند و باید دید از کجا این اتفاق می‌افتد. من در هر همکاری که با کارگردان دارم، با اعتقاد به وی کار می‌کنم و معتقدم هنر ضعفی ندارد و ما هستیم که برای هنر ضعیف درست می‌کنیم. شاید قالب به شکل درستی نباشد اما نباید در نظر و نقد فیلم نیز توهین دیده شود.

فراستی در پاسخ به سخنان ارجمند اذعان داشت: هر چیزی که می‌سازیم معناست و هنر را زمان و مخاطبان در طول زمان مشخص می‌کنند. در سینمای ایران خیلی به هم باج داده‌ایم و کسانی هستند که از الفاظ هنر و هنرمند استفاده می‌کنند اما می‌بینیم که بزرگان سینمای ما هیچ گاه لقب هنرمند به خود نداده‌اند بلکه اثرشان در طول زمان از آنها هنرمند می‌سازد.

این منتقد سینما همچنین اضافه کرد: در سینما وقتی مفهوم ساخته می‌شود که فرم در کار باشد و بدون فرم، مفهوم معنایی ندارد و باید حرف‌ها به فرم تبدیل شود و تا زمانی که حرف و موضوع دغدغه نباشد، فرم نیز ایجاد نخواهد شد.

در ادامه هرندی نیز گفت: به نظر من مهمترین مفهوم زیباشناسی همان تربیت اجتماعی و فردی است که برایم بسیار مهم و محترم است. زمانی که این فیلم ساخته شد، موضوع آن دغدغه‌ای برای اجتماع بود و در زمان ساخت فیلم احساس می‌کردم که جامعه به این فیلم نیاز دارد.

 

منبع: ایسنا

3574 - احمد شاهوند

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت