New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

 

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

اولین سالی که اسامی هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر اعلام نشد!

گزارشی از هیات انتخاب های دوره های گذشته: جمال شورجه، علی معلم، غلامرضا موسوی

:: 22 آذر 1394  2:19:04 PM  ::

جشنواره فیلم فجر

جشنواره فیلم فجر

 

سی نت: امسال و در سی و چهارمین دوره برگزاری جشنواره فیلم فجر مقرر شده نام هیات انتخاب اعلام نشود که این موضوع فرصتی است تا چالش‌های پیش‌ روی انتخاب آثار برای مهم‌ترین رویداد سینمایی کشور بررسی شود.

با توجه به اینکه هر سال حجم زیادی از فیلم‌های تازه تولید شده در سینمای ایران درخواست حضور و شرکت در جشنواره بین المللی فیلم فجر را دارند و با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش فیلم ها در هر جشنواره ای با محدودیت هایی همراه است، هیات انتخاب جشنواره فجر تلاش می کند از میان فیلم هایی که فرم پر کرده و اعلام آمادگی می‌کنند تعداد محدودی را برای حضور در بخش های مختلف انتخاب کنند.

جشنواره فیلم فجر در دوره‌های قبل نام هیات انتخاب را همزمان با آغاز به کار آنها اعلام می‌کرد ولی امسال و در سی و چهارمین دوره بنا بر این است که نام آنها تا مشخص شدن آرایشان به طور رسمی اعلام نشود؛ گرچه در همین شرایط هم رسانه‌ها کم و بیش نام اعضای هیات انتخاب را می‌دانند!

یکی از چالش‌ها و مسایل مطرح شده درباره عملکرد هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر این است که برخی فشارها از سوی بخش مدیریتی سینما و بخشی هم از سوی بدنه سینما به این هیات وارد می‌شود تا آرایشان را تحت تاثیر قرار دهد که معرفی نشدن نام آنها شاید بتواند به کاهش این فشارها کمک کند؛ گرچه باز هم باید گفت بخش مدیریتی سینما و صد البته بدنه سینما از این اسامی باخبر هستند!

در این گزارش تلاش کردیم با تعدادی از سینماگران و مدیرانی که در دوره های مختلف عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر بوده اند، صحبت کرده و با تجربیات آنها نسبت به توصیه هایی که هنگام انتخاب فیلم ها در جشنواره ها تجربه کرده اند، آشنا شویم. البته در این میان افرادی بودند که بنا به دلایل مختلف از پاسخگویی در این زمینه سر باز زدند که اکثر آنها از چهره‌های مدیریتی در هیات‌های انتخاب فجر بودند.

در نهایت برای این گزارش با جمال شورجه کارگردان و تهیه کننده سینما، علی معلم تهیه کننده و منتقد سینما، غلامرضا موسوی تهیه کننده سینما، علیرضا سجادپور از مدیران سابق سینمای ایران، حسن برزیده کارگردان سینما، محسن علی اکبری تهیه کننده سینما و مجتبی اقدامی از جمله مدیران سابق سینمای ایران گفتگو کردیم. این افراد همگی تجربه حضور در هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در دوره‌های مختلف را داشته‌ اند.

به جای فشار از کلمه توصیه استفاده می‌شود

جمال شورجه که در دوره های ۲۵ و ۲۶ به عنوان هیات انتخاب در جشنواره فیلم فجر حضور داشته درباره شرایط کار در هیات انتخاب این جشنواره گفت: در دوره ای که به عنوان یکی از اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر حضور داشتم نزدیک به ۹۰ فیلم را دیدم ولی اینگونه نبود که برای انتخاب آثاری خاص تحت فشار باشم ولی مساله‌ای که کار ما را تحت تاثیر قرار می‌داد این بود که فیلم‌ها ناقص هم به هیات انتخاب می رسید و ما به دلیل نداشتن نسخه کامل یا حتی قابل تماشا، برای انتخاب با مشکل روبه‌رو می‌شدیم.

این کارگردان و نویسنده سینما در پاسخ به اینکه آیا نفرستادن نسخه کامل باعث می‌شد هیات انتخاب تفاوتی بین این آثار و آنهایی که نسخه کامل‌تری مطابق با فراخوان جشنواره فرستاده بودند قائل شوند و به ویژه این مساله درباره بزرگان سینما چه وضعیتی را ایجاد می‌کرد؟ بیان کرد: طبیعتا فیلم هایی که کامل به دست هیات انتخاب می رسید امتیاز بیشتری نسبت به فیلم های ناقص داشتند. انتخاب فیلم هایی که هنوز صداگذاری و یا تدوین نشده بود بسیار سخت است و البته در این میان فیلم هایی که نام کارگردانان آنها شناخته شده بود به دلیل همین پشتوانه و در صورت داشتن کیفیت لازم با همان نسخه کامل‌نشده، مورد قبول قرار می گرفت.

وی با تاکید بر اینکه اگر فیلم ها ناقص به دست هیات انتخاب برسد جفا به کارگردان و تهیه کننده آن اثر است، بیان کرد: اگر فیلم برای کارگردانانی که هیات انتخاب هیچ شناختی از نگاه آنها به سینما ندارد، باشد احتمال اینکه آن فیلم انتخاب نشود بالا می‌رود. این را نباید فراموش کرد که جشنواره ها معمولا روی تعدادی از افراد نظر دارند که از آن جمله می توان به فیلمسازان باسابقه یا فیلمسازانی که فیلم آنها مورد توجه مسئولان قرار گرفته است، اشاره کرد. این گروه از فیلمسازان معمولا اگر فیلمشان کاملا هم آماده نباشد در هیات انتخاب مورد توجه قرار می گیرند.

کارگردان فیلم سینمایی «سی و سه روز» توضیح داد: در بعضی از موارد نیز اعلام می شود که برخی از فیلم ها بهتر است توسط هیات انتخاب دیده شوند که البته نام آن را نمی توانیم فشار از سوی مدیران بگذاریم و بیشتر به عنوان توصیه شناخته می‌شود.

دبیرخانه فیلم‌های ناقص را برای هیات انتخاب نفرستد

وی با تاکید بر اینکه اگر دبیرخانه جشنواره فیلم فجر شرایطی را فراهم کند تا فیلم های ناقص را برای بازبینی هیات انتخاب نفرستد به هیات انتخاب کمک بسیاری کرده است، بیان کرد: قضاوت درباره فیلم های ناقص بسیار سخت است و اگر در جشنواره فیلم فجر هم مانند همه جشنواره های معتبر بین المللی بعد از زمان اعلام شده برای ارائه آثار دیگر هیچ فیلمی مورد بازبینی قرار نگیرد و فیلم های سفارش شده یک نهاد و یا یک فیلمساز پذیرفته نشود، شرایطی فراهم می شود که فیلمسازان خود را به تقویم جشنواره مقید کنند.

شورجه در پاسخ به این پرسش که اعلام نشدن اسامی هیات انتخاب در این دوره از جشنواره فیلم فجر تا چه اندازه می تواند مفید باشد، گفت: فکر می کنم که این کار شدنی نیست و نمی توان انتظار داشت که نام هیات انتخاب تا پایان کار لو نرود. البته این پنهان کاری شاید به دلیل وجود فشارها و اعمال نظرهایی است که روی کار هیات انتخاب تاثیرگذار می شود، اما باز هم فکر می کنم که به زودی نام هیات انتخاب این دوره از جشنواره به هر نحوی منتشر می شود.

هیات انتخاب تحت تاثیر لابی ها، فشارها و پاکت هایی که به دستشان می رسد قرار نگیرند

این کارگردان سینمای ایران تاکید کرد:‌ اعضای هیات انتخاب باید تلاش کنند که تحت تاثیر لابی ها، فشارها و پاکت هایی که به دستشان می رسد قرار نگیرند. به خصوص دوستان حاضر در هیات انتخاب نباید تحت تاثیر قطر پاکت هایی که برای آنها ارسال می شود قرار گیرند و دبیرخانه جشنواره فیلم فجر نیز باید سعی کند از افرادی در هیات انتخاب و داوری استفاده کند که پاکت ها و قطر آنها چندان برایشان اهمیت نداشته باشد. فکر می کنم دبیر این دوره از جشنواره با منتشر نکردن نام هیات انتخاب سعی می کند از این لابی ها جلوگیری کند، اما باز هم تاکید می کنم که بعید می دانم نام اعضای هیات انتخاب جشنواره پنهان بماند.

کارگردان فیلم سینمایی «حماسه مجنون» ادامه داد: پیشنهادها به هیات انتخاب برای دیده شدن یک فیلم خاص همیشه وجود داشته و در آینده هم وجود دارد، چرا که هیات انتخاب معمولا افراد شناخته شده در حوزه سینما هستند.

هیات انتخاب تحت تاثیر جریانات سیاسی قرار نگیرد

وی در پایان صحبت‌های خود با اشاره به تاثیر مدیران سینمایی و سینماگران بر قضاوت هیات انتخاب جشنواره توضیح داد: فکر می کنم مدیران سینمایی و سینماگران تاثیر یکسانی بر هیات انتخاب دارند. به خاطر دارم در دوره هایی که در هیات انتخاب حضور داشتم تماس های مختلفی برای توجه به یک فیلم خاص دریافت می‌کردیم که این تماس ها هم از ناحیه مدیران و هم از سوی سینماگران بود، البته فشاری روی ما وجود نداشت و می گفتند که فیلم ما را با دقت نگاه کنید. این مساله بسیار مهم است که فیلم ها به خوبی دیده شود و هیات انتخاب تحت تاثیر جریانات سیاسی قرار نگیرد و فیلم‌ها را منصفانه ببیند و آنها را به خوبی با همدیگر مقایسه کند.

همیشه توصیه‌هایی برای دیده شدن برخی آثار وجود دارد

علی معلم تهیه‌کننده و منتقد سینما نیز که تجربه حضور در هیات انتخاب دوره های ۳۱ و ۳۲ جشنواره فیلم فجر را داشته است گفت: در این مدتی که به عنوان داور و یا عضو هیات انتخاب در جشنواره فیلم فجر حضور داشتم گاهی می‌شنیدم که سفارش‌هایی در مورد یک اثر سینمایی شده، اما هیچگاه این صحبت ها به صورت مستقیم با خود من انجام نشده است.

وی با اشاره به اینکه این اعمال نظرها را به توصیه می‌شناسند، بیان کرد: هنگام آغاز به کار هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر توصیه هایی از مدیران و یا گاهی سینماگرانی که فیلم های خودشان یا دوستان آنها به دبیرخانه جشنواره فیلم فجر ارسال شده است وجود دارد ولی به نظر من اصل ماجرا در مورد هیات انتخاب این است که تا چه اندازه شخصیت های مستقلی هستند و تا چه اندازه برای این افراد مساله فیلم خوب و ترکیب فیلم های وارد شده به جشنواره اهمیت دارد. این را نباید فراموش کرد که علاوه بر حضور فیلم خوب در یک جشنواره مساله ترکیب و تنوع فیلم ها در جشنواره نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. کار هیات انتخاب مانند چیدن یک سفره خوب است و باید غذاهای متنوعی در آن وجود داشته باشد. تنوع مضامین و ژانرها باید مدنظر هیات انتخاب باشد.

این منتقد و نویسنده سینمایی ادامه داد: تاثیر اعمال فشارها بر هیات انتخاب کاملا به اعضای آن بستگی دارد. حضور شخصیت های وابسته به دولت و کارمند در هیات انتخاب به دلیل تصمیم مدیران بالادستی است، اما زمانی که هیات انتخاب از افرادی مستقل تشکیل شده باشد چنین اعمال نظرهایی کمتر صورت می‌گیرد و در چنین شرایطی است که نظر هیات انتخاب اعتبار بیشتری خواهد داشت.

برخی سینماگران گزینه‌های خوبی برای عضویت در هیات انتخاب نیستند

تهیه‌کننده فیلم سینمایی «آل» توضیح داد: معتقدم حضور سینماگران در هیات انتخاب فجر هم خالی از آسیب نیست زیرا برخی دعواهای شخصی هم بین سینماگران وجود دارد. به نظر من برخی سینماگران انتخابگرهای بدی هستند چرا که سلایق شخصی خود را مدنظر قرار می‌دهند. اگر قرار است سینماگران عضو هیات انتخاب جشنواره فجر باشند باید سراغ افرادی رفت که نگاه حرفه‌ای نه مسایل شخصی را وارد کار کنند و اینگونه نباشد که اگر با صاحب اثر مشکل دارند در نگاهشان به فیلم او نیز تاثیر داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در طول فعالیت هیات انتخاب سفارش‌هایی از بدنه سینما دریافت می‌شود، ادامه داد: معمولا از سوی سینماگران هم پیشنهادهای دوستانه ای به هیات انتخاب داده می شود تا برخی از فیلم ها مورد توجه قرار گیرد. البته در این شرایط تاثیرپذیری خیلی کم است و من تنها با یک نمونه در این زمینه مواجه شده بودم.

تهیه کننده فیلم سینمایی «گاوخونی» با اشاره به فیلم هایی که نیمه به دست هیات انتخاب می رسد، بیان کرد: گاهی پیش آمده که اعتبار یک کارگردان و یا قسمتی از فیلمی که آماده است نشان‌دهنده کیفیت و اهمیت فیلم است. گاه نسخه کامل فیلم آماده نیست اما همان راف کات ها نشان دهنده یک فیلم خوب و قابل توجه است، چنین مسائلی حتی در جشنواره های معتبر جهانی مانند کن نیز پیش آمده است مانند فیلم سینمایی «چه گوارا» به کارگردانی استیون سودربرگ که به صورت حلقه حلقه به جشنواره کن رسید، اما همین فیلم به دلیل کیفیت قابل توجهی که داشت برای بخش مسابقه انتخاب و در نهایت نسخه کامل آن به این جشنواره رسید. چنین مسائلی نیز گاه با توجه به اعتبار فیلمساز و یا به اعتبار موضوع در جشنواره فیلم فجر رخ داده است.

معرفی نشدن نام هیات انتخاب فرار از پاسخگویی است

معلم با اشاره به اعلام نکردن اسامی هیات انتخاب در این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: چنین رویکردی اگر براساس استاندارد جشنواره های خارجی دنبال شود می تواند بسیار تاثیرگذار باشد، اما در چنین شرایطی می توان گفت معرفی نکردن اسامی هیات انتخاب بیشتر شبیه فرار از پاسخ گویی های فردی است. در سیستم جشنواره فیلم فجر همیشه هیات انتخاب اعلام می شد و همین اعلام نام ها مسئولیتی را برای اعضا به همراه داشت. اعلام نکردن اسامی هیات انتخاب در جشنواره فیلم فجر بیشتر به معنای چراغ خاموش حرکت کردن است.

هیچ‌گاه تجربه نداشتم که سفارش اثری خاص را بکنند

غلامرضا موسوی تهیه کننده سینما نیز که در دوره بیستم عضو هیات انتخاب آثار ایرانی در جشنواره فیلم فجر بوده است گفت: در دوره هایی که من به عنوان عضو هیات انتخاب فعالیت می کردم در دو بخش انتخاب فیلم های خارجی و فیلم های ایرانی هیچ گاه هیچ کدام از مدیران سینمایی اعمال نفوذ نکردند و حتی به خاطر دارم گاهی برخی از فیلم ها توسط هیات انتخاب به جشنواره راه پیدا نمی کرد و به جای هیات انتخاب این دبیر جشنواره بود که جواب برخی از اعتراض ها را می داد و از انتخاب هیات انتخاب جشنواره حمایت کامل می کرد.

وی با تاکید براینکه شخصا تجربه چنین اعمال نظرهایی را در هیات انتخاب نداشته است، تاکید کرد: البته چالش های بسیاری میان اعضای هیات انتخاب وجود داشت اما هیچ گاه کار به دخالت مدیران سینمایی نمی کشید. حتی چنین فشارهایی از سوی سینماگران نیز صورت نمی گرفت. به عنوان مثال به خاطر دارم که در آن دوران فیلم یکی از مدیران صنف از جشنواره جا مانده بود و این فرد حتی سعی نکرد که با ما تماس بگیرد و بگوید فیلم من را مورد توجه قرار دهید.

تهیه کننده فیلم سینمایی «من مادر هستم» بیان کرد: در دورانی که تجربه حضور در هیات انتخاب را داشتم نمایندگان دولتی در هیات انتخاب حضور نداشتند و فیلم ها بعد از دیده شدن توسط هیات انتخاب به شورای بازبینی ارسال می شد. سال ها بعد مدیران جشنواره تصمیم گرفتند تا هیات انتخاب تلفیقی از سینماگران و کمیته بازبینی فیلم باشند. به گونه ای که سه یا چهار نفر از کمیته بازبینی و نزدیک به ۷ نفر از هنرمندان هیات انتخاب را تشکیل می دادند، فکر می کنم در شرایط حاضر اگر قرار باشد اعمال نظری صورت گیرد از سوی افرادی است که نماینده نظرات دولت نسبت به جشنواره فیلم فجر هستند.

موسوی در پایان گفت: فیلم تا زمانی که پروانه نمایش جشنواره فیلم فجر دریافت نکند در جشنواره حضور نمی‌یابد که این مساله جزو مقررات جشنواره نیست اما از سوی مدیران رعایت می شود تا جنجال های کمتری را در جشنواره شاهد باشند. من فکر می کنم با توجه به نمایش های محدودی که در یک جشنواره وجود دارد همه فیلم‌ها می تواند در جشنواره نمایش داده شوند.

مساله هیات انتخاب همیشه چالش‌برانگیز است

علیرضا سجادپور از جمله مدیران سابق سینمای ایران که تجربه حضور در هیات انتخاب در دوره های ۲۸ تا ۳۰ جشنواره فیلم فجر را دارد نیز گفت: چند دوره ای در هیات انتخاب بخش اصلی جشنواره فیلم فجر حضور داشتم و باید بگویم یکی از چالش برانگیزترین و خبرسازترین بخش های هر جشنواره ای به خصوص جشنواره فجر، بخش انتخاب است. طبیعتا میزان تقاضاها در این بخش زیاد است چرا که این جشنواره مهمترین ویترین سینمای کشور به شمار می رود و بی تردید بالاتر از جشنواره های دیگر در کشور قرار دارد و همه سینماگران علاقمند هستند تا در این ویترین اصلی حضور داشته باشند و چون میزان تقاضا بالاتر از ظرفیت ها است انتخاب فیلم ها چالش برانگیز می شود.

در جشنواره‌های معتبر خارجی هم هیات انتخاب معرفی نمی‌شود

به گفته وی، اصولا اعضای هیات انتخاب در جشنواره های مختلف بین المللی معرفی نمی شوند و مسئولیت انتخاب فیلم ها را مستقیما دبیر جشنواره برعهده می گیرد و خود پاسخگوی اذهان عمومی است در چنین شرایطی هیات انتخاب سپر بلا نمی‌شود و در آرامش انتخاب های خود را انجام می دهند.

وی ادامه داد: در دوره هایی که در جشنواره فیلم فجر به عنوان یکی از اعضای هیات انتخاب حضور داشتم پیشنهاد دادم تا نام اعضای هیات انتخاب اعلام نشود و مانند جشنواره های خارجی اعضای این هیات بتواند در آرامش انتخاب های خود را انجام دهند، البته این یک سلیقه شخصی است و من معتقدم که دبیر جشنواره مسئول انتخاب ها است و باید پاسخگو باشد. در شرایطی که نام هیات انتخاب از سوی دبیرخانه یک جشنواره اعلام می شود، اعضا فشارهای بسیاری را تحمل می کنند و مجبور به پاسخگویی هستند که در چنین شرایطی گاه اعضا مجبور هستند پاسخ های غیر واقعی بیان کنند.

اعلام نام اعضای هیات انتخاب فشارها را زیاد می‌کند

این مدیر سابق سینمایی تاکید کرد‌: تجربه شخصی من این است که اگر هیات انتخاب معرفی نشوند بهتر می توانند کار خود را انجام دهند، اما بنا بر اصل شفاف‌سازی، هیات انتخاب را معرفی می‌کنند حتی در بعضی از دوره ها به دلیل فشارهایی که بوجود آمده بود هیات انتخاب مجبور به برگزاری نشست خبری برای بیان پاره ای از توضیحات شدند. باید این را به خاطر داشته باشیم که بحث شفاف سازی در بخش هیات انتخاب اصلا تعریف شده نیست و در هیات داوران است که باید توضیحاتی پیرامون داوری ها ارائه شود.

سفارشی از مدیر دولتی نمی‌گرفتیم

عضو هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در دوره های مختلف توضیح داد: در سال‌هایی که من عضو هیات انتخاب بودم فشار چندانی از سوی مدیران و سینماگران نداشتیم، البته مدیران دولتی در هیات انتخاب وجود داشتند و آنها نیز نسبت به فیلم ها رای خود را داشتند که گاهی این رای ها توسط دیگر اعضا قبول و گاهی قبول نمی شد. همچنین ممکن بوده است که دبیر جشنواره از اختیارات خود استفاده کند و هیات انتخاب را مجاب کند که یک فیلم در جشنواره حضور داشته باشد یا خیر. اما من در تجربه های شخصی خود با موردی که یک مدیر دولتی یک فیلم را منفک کرده باشد مواجه نشده ام، البته ممکن است در مواردی یک فیلم ۵ به ۴ برای حضور در جشنواره رای آورده باشد که در چنین شرایطی گاهی رای نمایندگان دولتی نسبت به آن فیلم بیشتر بوده و این مساله تداعی شده است که این فیلم توصیه شده مدیران دولتی است اما واقعا چنین مساله ای وجود نداشته است. طبق آیین نامه های جشنواره، مسئولان رسمی جشنواره اختیاراتی دارند که یک فیلم را برای حضور در جشنواره انتخاب کنند که اگر از این اختیارات خود استفاده کنند آن را رسانه ای می کنند.

برخی فیلم‌های مشکل نظارتی دارند

وی بیان کرد: مواردی وجود داشته است که فیلم از سوی اداره کل نظارت و ارزشیابی مجوز نگرفته و اشکال بازبینی داشته است و هیات انتخاب این مساله را برعهده هیات بازبینی قرار می داده است تا مشکلات بازبینی فیلم از سوی صاحبان فیلم برطرف شده و فیلم دوباره مورد بازبینی هیات انتخاب قرار گیرد که این مساله به معنای دخالت در کار هیات انتخاب نبوده است.

سجادپور با اشاره به تاثیر رفاقت‌ها و سفارش‌های سینماگران روی هیات انتخاب نیز گفت: اعمال نظری از سوی سینماگران برای دیده شدن فیلم آنها وجود نداشته است. البته من معتقدم که هیچ اشکالی ندارد که سینماگران نسبت به نظر هیات انتخاب اعتراض داشته باشند و بگویند چرا فیلم آنها در جشنواره نیست چرا که این مساله نشان دهنده اهمیت جشنواره فیلم فجر و علاقه سینماگران برای حضور در جشنواره فیلم فجر است. اگر این جشنواره برای سینماگران اهمیت نداشت سینماگران نیز نسبت به جشنواره و انتخاب‌ها اعتراضی نمی کردند. فیلم ها مانند فرزندان سینماگران هستند و آنها نمی توانند بپذیرند که فیلمشان به جشنواره فیلم فجر راه پیدا نکند.

سینماگران هم لابی نمی‌کنند

وی بیان کرد: برخی از سینماگران تصور می کنند که هیات انتخاب به خوبی فیلم آنها را نمی‌بیند و در چنین شرایطی با هیات انتخاب تماس می گیرند که فیلم آنها را به خوبی و با دقت بیشتری ببینند. این در حالی است که اعضای هیات انتخاب وجدان دارند و سعی می کنند فیلم ها را به خوبی مورد بازبینی قرار دهند. همین شک و تردید و نگرانی سینماگران نسبت به آثارشان سوءتفاهم هایی را به وجود آورده و این فضا ایجاد شده که برخی از سینماگران برای حضور فیلم خود در جشنواره با هیات انتخاب لابی کرده اند. البته گاهی خطای انسانی در این زمینه پیش می آید چراکه هنر به شدت به سلیقه و دیدگاه افراد وابسته است و ممکن است اگر جمع دیگری باشند نگاه ها و انتخاب ها متفاوت باشد. به عنوان مثال سال گذشته یک فیلم که بسیار ارزشمند بود در انتخاب های اول رد شده بود، اما در نهایت با حضور در جشنواره فیلم فجر توانست نظر موافق بسیاری از افراد را به خود جلب کند. چنین خطاهای انسانی همیشه در انتخاب ها وجود دارد و اجتناب ناپذیر است.

حضور مدیرانی در هیات انتخاب برای درنظر گرفتن نگاه دولت

سجادپور همچنین اشاره کرد: این را هم باید بگویم که در هر دولتی افرادی هم راستا با سلیقه دولت در هیات انتخاب حضور دارند تا نگاه های سیاسی و اجتماعی دولت های مختلف را درنظر بگیرند.

عضو هیات انتخاب سی امین جشنواره فیلم فجر گفت: اگر بخواهیم چالش هایی که هیات انتخاب با آن مواجه است دسته بندی کنیم می توان گفت که بخشی از این چالش ها از سوی مدیران دولتی است که باید نسبت به حضور برخی از فیلم ها به نهادهای مختلف پاسخگو باشند و خیلی نمی توانند سرنخ را به هیات انتخاب بدهند. از طرف دیگر با توجه به اینکه هیات انتخاب را خودشان انتخاب کرده اند خیلی نمی توانند در کار آنها اعمال نظر کنند ولی باید به گونه ای اعضای هیات انتخاب را کنار هم قرار دهند که در نهایت نتیجه قابل دفاع باشد. این چالش هیات انتخاب با مدیران، زیرپوستی و پشت پرده است. اما مهمترین چالش علنی که هیات انتخاب با آن مواجه است اعتراضات فیلمسازان مختلف است که معمولا خبرساز و جنجالی می شود.

سجادپور در پایان گفت: اغلب فیلم هایی که به دست هیات انتخاب می‌رسد نسخه راف کات هستند و هیات انتخاب باید از میان همین راف کات ها فیلم های خوب را شناسایی کرده و آنها را وارد جشنواره کند و این مساله تنها برای تعدادی از کارگردانان خاص نیست که فیلم خود را نصفه نیمه برای هیات انتخاب ارسال می‌کنند بلکه برای خیلی از فیلمسازان این اتفاق می‌افتد. البته این را هم نباید فراموش کرد که در دوره های مختلف جشنواره فیلم فجر، همیشه کارگردانانی بودند که مدیران جشنواره تمایل داشتند تا آنها به هر نحوی در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشند.

اعضای هیات انتخاب تحت تاثیر نام‌ها قرار نگیرند

حسن برزیده کارگردان سینمای ایران که تجربه حضور در هیات انتخاب دوره ۲۵ جشنواره فیلم فجر را داشته است با تاکید بر اینکه در انتخاب فیلم ها تحت فشار مدیران بالادستی نبوده و حتی پیشنهاد و توصیه ای هم مبنی بر ورود فیلم خاصی به جدول انتخاب آثار نداشته است به خبرنگار مهر گفت: در دوره مدیریت علیرضا رضاداد در هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر بودم و هیچگاه با هیچ سفارشی مواجه نشدم اما به عنوان یک سینماگر همواره این حق را برای دبیر جشنواره قائل هستم که به گونه ای رفتار کند تا اهداف سینمایی جشنواره را پیگیری کند.

کارگردان «مزار شریف» تاکید کرد: در واقع دبیر جشنواره فیلم فجر ماموریت دارد در راستای اهدافی که برای جشنواره تعریف شده است حرکت کند و فکر می کنم هیات انتخاب به نوعی راهی برای کمک به پیشبرد ماموریت دبیر جشنواره فیلم فجر است بنابراین بهتر است در ترکیب هیات انتخاب افرادی حضور داشته باشند که با ماموریت دبیر جشنواره هماهنگ باشند. اگر نگاه به هیات های انتخاب اینگونه باشد در پیشبرد اهداف جشنواره موثرتر هستند و این تاثیر به معنای توصیه و یا مداخله کردن مدیران جشنواره در روند انتخاب فیلم ها نیست.

وی ادامه داد: زمان بازبینی فیلم ها به خصوص در جشنواره های موضوعی این نکته را به خودم و به دوستان همکارم تذکر می دهم که توجه کنیم موضوع فیلم هایی که می بینیم در راستای اهداف جشنواره و از اولویت ها باشد. به عنوان مثال در برگزاری جشنواره موضوعی دفاع مقدس مضمون فیلم ها مهم است که باید در انتخاب و داوری مورد توجه قرار گیرد. البته کارگردانی و عوامل فیلم مهم است اما سوژه فیلم از اهمیت بیشتری برخوردار است. بنابراین توصیه هایی از این دست با رویکردی که جشنواره های فیلم فجر دارند، منطقی است و به هیچ عنوان به معنای سفارش نیست.

برزیده در صحبت های خود به این موضوع اشاره کرد که توصیه دبیر جشنواره به معنای در ریل قرار گرفتن آثار در مسیر اهداف جشنواره است، اما در مواردی دیده شده که توصیه هایی از سوی سینماگران به هیات های انتخاب فجر می شود.

سفارش‌ از سوی سینماگران برای بهتر دیده شدن آثارشان اخلاقی نیست

وی درباره این نکته گفت: متاسفانه سفارش از سوی سینماگران وجود دارد و امری اجتناب ناپذیر است. تعداد محدودی از همکاران که در جشنواره فیلم دارند تماس می گیرند و نکاتی را گوشزد می کنند که به نظر من این نوع سفارش دادن از سوی سینماگران اخلاقی نیست و البته قابل پیشگیری هم نیست.

این کارگردان سینما در پاسخ به این پرسش که رفتار اعضای هیات انتخاب نسبت به این درخواست ها چیست؟ توضیح داد: فردی که به عنوان یکی از اعضای هیات انتخاب و یا داوری انتخاب شده وظیفه سنگینی برعهده دارد و باید امانت داری کند چراکه به داوران اعتماد شده و امانتی به آنها سپرده شده است و باید حافظ امانت باشند.

تعداد اعضای هیات انتخاب زیاد شود

وی متذکر شد: متاسفانه نکاتی از این دست تا اندازه ای در هیات های انتخاب و داوری در نظر گرفته نمی شود. از همین رو معتقدم که باید تعداد اعضای هیات انتخاب و داوری زیاد باشد و محدود به چند نفر نشود مانند اتفاقی که در جشن خانه سینما می‌افتد. تعداد زیاد افراد باعث می شود ضریب اطمینان بیشتر شود.

کارگردان فیلم «مزار شریف» همچنین عنوان کرد که کارشناسان سینما که به عنوان اعضای هیات انتخاب معرفی می شوند نباید در مواجهه با نام های بزرگ سینما تحت تاثیر قرار گیرند و احساساتی شوند.

برزیده در توضیح این مطلب یادآور شد: گاهی اتفاق افتاده که اعضای هیات انتخاب تنها به دیدن راف کات از فیلمسازان صاحب نام اکتفا می کنند که این نوع مواجه شدن با آثاری که قرار است ویترین سینمای ایران به شمار آیند به معنای تابع احساسات و فضاسازی قرار گرفتن است و متاسفانه احساسات بر انجام یک کار حرفه ای چربیده است و در این میان رسانه ها هم به ماجراهایی از این دست دامن می زنند.

وی ادامه داد: احترام به پیشکسوت واجب است اما تجربه نشان داده گاهی عدم حضور برخی از آثار به نفع کارگردان اثر است. به عنوان مثال در جشنواره سال گذشته برخی از فیلم ها که نام های بزرگ سینما هم پشت آنها بود از کیفیت مطلوبی برخوردار نبودند و بسیار محترمانه از این کارگردان ها خواستند که آثار خود را از جشنواره بیرون بکشند و برخی از کارگردان های محترم سینما هم دلخور شدند. خود من بعدها یکی از این فیلم ها را دیدم و به درستی دریافتم که نمایش این فیلم در جشنواره به نفع فیلمساز نبوده است چون اگر این فیلم پذیرفته می شد و برخی دیگر از کارگردان هایی که فیلم هایشان پذیرفته نشده بود، فیلم کارگردان شناخته شده را می دیدند نسبت به دیده نشدن آثار خود معترض می شدند و اعتراض شان هم مورد قبول بود.

برزیده در پاسخ به این پرسش که چرا نام برخی از افراد در هیات انتخاب و داوری دوره های مختلف جشنواره فیلم فجر تکرار می‌شود، گفت: به نظر من تکرار نام برخی از افراد به خاطر کارشناس بودن آنها و آگاهی و اشراف کامل به صنعت سینما است و اتفاقا حضورشان ضروری است. ضمن اینکه فراموش نکنیم در هیات های انتخاب سعی می شود که بخشی از نیروهای دولتی را نیز وارد کرد.

کارگردان فیلم سینمایی «پرواز خاموش» در توضیح دسته بندی برخی از اعضای هیات انتخاب بیان کرد: دسته بندی در هیات انتخاب جشنواره به این شکل است که تعدادی افراد دولتی باید حضور داشته باشند که حضور این افراد به معنای حامیان سیاست های جشنواره و تا اندازه ای ممیزی است و حضور این افراد از منظر ملاحظات وزارت ارشاد برای اکران فیلم ها است.

برزیده در پایان با بیان این مطلب که با چنین شیوه ممیزی در هیات انتخاب موافق نیست، گفت: من به شخصه با این شیوه موافق نیستم و معتقدم اگر جایی به عنوان پروانه ساخت و یا نمایش وجود دارد و این بخش مورد قبول نظام سینمایی کشور است دیگر ممیزی در انتخاب آثار برای حضور در جشنواره فیلم فجر معنا ندارد. البته ممیزی از این دست تنها به هیات های انتخاب محدود نمی شود و متاسفانه شاهد هستیم فیلمی که اکران شده به دلیل دخالت و فشارهایی خارج از محدوده سینما از پرده پایین کشیده می شود. بنابراین ممیزی هایی از این دست باید در شورای پروانه نمایش اتفاق بیافتد نه در هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر.

حضور سینماگران از چهره‌های دولتی در هیات انتخاب فجر پررنگ تر باشد

محسن علی اکبری تهیه کننده سینما و از جمله سینماگرانی که تجربه حضور در هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در دوره بیست و هشتم را داشته است نیز گفت: تجربه حضور من در هیات انتخاب جشنواره های فیلم فجر مبین این مطلب است که سفارش مدیران سینمایی فارغ از مباحث هنری است و صرفا محتوای آثار برای آنها اهمیت پیدا می کند از همین رو قدرت اعمال نظر بالایی دارند.

بخش نظارتی و ممیزی حق وتو دارند

وی ادامه داد: اگر تعداد هنرمندان از صنوف مختلف در هیات انتخاب بیشتر از مدیران دولتی باشد خروجی بهتری به دست می آید. حضور یک نفر از شورای نظارت ارشاد در هیات انتخاب کافی است و می تواند نقطه نظرهای دولتی و مربوط به حوزه ممیزی را اعلام کند ولی تصمیم گیرنده نهایی نباشد. تا زمانی که با حق وتو از نوع نظارتی مواجه هستیم عملا آرای هیات انتخاب تحت الشعاع قرار می گیرد.

تهیه کننده فیلم سینمایی «استرداد» در ادامه به فیلم هایی که در هیات انتخاب از نقطه نظر ممیزی آسیب می بیند اشاره کرد و گفت: همانطور که گفتم حضور اعضای نظارتی در هیات های انتخاب به دلیل بحث های محتوایی است و وجوه هنری آثار کمتر مورد ارزیابی آنها قرار می گیرد بنابراین اغلب فیلم های هنری در معرض آسیب های جدی قرار می گیرند و از دور مسابقه خارج می شوند.

آثار هنری نادیده گرفته می‌شوند

وی ادامه داد: مدیران سینمایی دوست دارند ویترین خوبی از سینمای ایران عرضه کنند ولی در مواردی دیده شده که برخی از آثار که دارای وجوه هنری بودند نادیده گرفته شدند و در مقابل آثار فیلمسازان شناخته شده با کیفیت پایین به جشنواره ورود پیدا کرده است. البته ورود فیلمسازان شناخته شده با آثار بی کیفیت در دو سال گذشته به شکل محترمانه ای مدیریت شد.

این تهیه کننده سینما با اشاره به اینکه سفارش سینماگران به هیات های انتخاب نباید اتفاق بیافتد، گفت: اعضای هیات انتخاب در دوره های مختلف شاهد سفارش و توصیه های سینماگران بوده اند و این مساله امری اجتناب ناپذیر است. هنرمند حاضر در هیات انتخاب نباید تابع لابی هایی از این دست قرار گیرد ولی متاسفانه این اتفاق رخ می دهد.

تهیه کننده فیلم «یاسین» تاکید کرد:با اعلام نشدن نام هیات انتخاب این مسایل تا اندازه ای قابل کنترل است درست مانند سایر جشنواره های بین المللی دنیا که اسامی هیات انتخاب را معرفی نمی کنند.

علی اکبری در پاسخ به این پرسش که آیا فشارهای وارده از سوی مدیران و سینماگران می تواند آرای اعضای هیات انتخاب را مخدوش کند، گفت: اینگونه نیست که آرای هیات انتخاب به شکل وسیع تحت الشعاع قرار گیرد اما تا ۲۰ درصد از آنچه از هیات انتخاب بیرون می آید رای هیات انتخاب نیست. به عنوان مثال اگر ۲۲ فیلم برای بخش مسابقه معرفی شود انتخاب ۴ فیلم از این تعداد به دلیل نگاه مدیران است که سفارش هایی از این دست تا حدودی از رقابت درست آثار در جشنواره می کاهد.

وی با اشاره به ضرورت حضور نیروهای جوان و خوش فکر مدیر و سینماگر در هیات های انتخاب اشاره کرد و گفت: در طول برگزاری جشنواره های مختلف شاهد هستیم که نام برخی از افراد به کرات در بین اعضای هیات انتخاب شنیده می شود که به نظر من حضور این افراد در شوراهای مختلف سینمایی دلیل تکرار حضورشان در هیات های انتخاب جشنواره ها است.

تهیه کننده فیلم «آرمان شهر» متذکر شد: یکی دیگر از دلایل این اتفاق کمبود مدیران اجرایی در حوزه فرهنگ و هنر است و اگر دقت کنیم متوجه می شویم که برخی از مدیران مدام در حال جابجایی در تلویزیون و سینما هستند. البته کمبود مدیران فرهنگی به معنای کمبود افراد خوش فکر نیست اما دید کوتاه مدت مدیران ارشد سینمایی باعث می شود برخی از نام ها مدام تکرار شود. این درحالی است که نیروهای مستعد خوب مدیریتی در ارکان مختلف مدیریتی کم نداریم و می توان این نیروها را برای پویایی بدنه مدیریتی سینما به کار گرفت.

توصیه‌ها بر اساس سیاست‌های جشنواره است

مجتبی اقدامی از اعضای هیات انتخاب بیست و دومین و بیست و سومین جشنواره فیلم فجر هم معقتد است هیات انتخاب همواره طرف مشورت سازمان جشنواره ها بوده اند و سازمان جشنواره ها در گزینش اعضای هیات انتخاب روی افرادی دست می گذارد که هم از جهت فنی و هم از زوایای دیگر مورد وثوق باشند بنابراین معمولا هیات های انتخاب تحت فشار نیستند و اگر سفارش و یا توصیه ای در هیات های انتخاب صورت گیرد در راستای سیاست‌های جشنواره فیلم فجر است.

وی ادامه داد: نکته دیگر این است که سفارش هایی از این دست تنها مختص به جشنواره فیلم فجر نیست و سایر جشنواره های دنیا هم از این قاعده مستثنی نیستند. ضمن اینکه حرف و حدیث هایی چون سفارش یا فشار از بالا همیشه در هیات انتخاب و داوری وجود داشته و جزیی از هیجان های جشنواره های هنری به خصوص فیلم در همه دنیا به شمار می آید.

عضو هیات انتخاب بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به اینکه شنیده شده آثار کارگردان های صاحب نام به شکل راش های تدوین نشده در اختیار اعضای هیات انتخاب فیلم ها قرار می گیرد، گفت: من تجربه ۲ دوره حضور در هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر را داشته ام و براساس تجربه های خود صحبت می کنم. در پاسخ به این پرسش باید بگویم که من به طور مشخص آثار کارگردان های متقاضی در جشنواره را به صورت راش یا راف کات ندیده ام مگر اینکه تهیه کننده و یا کارگردان فیلم را ناقص فرستاده باشد.

درباره آثار بزرگان سینما می‌توان سخت‌گیری کمتری کرد

وی ادامه داد: حال این سوال پیش می آید که وقتی فیلمی ناقص به دست هیات انتخاب می رسد آیا فشاری مبنی بر پذیرش فیلم هست یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش باید بگویم بخشی از فشارهای احتمالی به مساله ممیزی و اداره نظارت وزارت ارشاد برمی گردد که این بخش از عهده هیات انتخاب خارج است و در راستای سیاست های جشنواره قرار می گیرد اما بخش دیگر مسائل کیفی آثار است که هیات انتخاب در این مورد با آثاری مواجه است که کارگردان های شناخته شده ای دارند و رویکرد و دیدگاه هر یک از کارگردان ها نیز مشخص است و آثارشان از حداقل های استانداردهای کیفی برخوردار هستند و طبیعی است که هیات انتخاب در این بخش نباید سخت گیری جدی داشته باشد و همین که از سلامت کیفی آثار مطمئن شد رای به حضور دهد.

حدف فشار بر هیات انتخاب بستگی به درایت دبیر جشنواره دارد

مجتبی اقدامی در پاسخ به این پرسش که در مواردی دیده شده به دلیل فشارهای غیر سینمایی برخی از آثار از لیست فیلم های انتخابی حذف یا اضافه می شوند، بیان کرد: میزان فشار بر هیات انتخاب بستگی به درایت دبیر جشنواره و همچنین قدرت هیات انتخاب در ایستادگی پای آرایشان دارد. بنابراین فکر می کنم برای جلوگیری از هرگونه فشار بهتر است نام هیات انتخاب اعلام نشود و دبیر جشنواره برای صیانت از جشنواره ای که می خواهد برگزار کند، این حق را دارد که اعضای هیات انتخاب را معرفی نکند.

عضو هیات انتخاب بیست و ششمین و بیست و هفتمین جشنواره فیلم فجر فجر در پایان درباره تکرار نام برخی از افراد به عنوان هیات انتخاب جشنواره های مختلف گفت: در دروه های اول از برگزاری جشنواره فیلم فجر تکرار چهره های مختلف و غیر سینمایی در جشنواره های متعدد طبیعی بود اما در ادامه روند برگزاری این جشنواره شاهد بودیم که کارشناسان سینمایی به قطار هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر پیوستند.

گزارش از نیوشا روزبان و پریسا ساسانی

 

منبع: مهر

4688 - فائز حسینی

................................................

arrow  دیگر اخبار مربوط به سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر (372 خبر):

372 - 34 نگاه به 34 فیلم جشنواره 34/ 34 یادداشت یک خطی "احمد شاهوند" سردبیر سایت سینمایی "سی نت" برای سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر

371 - آیا امسال هم جشنواره فیلم فجر جوری بود؟ / جمع بندی مهرزاد دانش از جشنواره سی و چهارم فیلم فجر

370 - "ابد و یک روز"، سعید روستایی، پیمان معادی، پریناز ایزدیار، نوید محمدزاده، پانته آ پناهی ها و .../بهترین های جشنواره سی و چهارم به انتخاب نویسندگان "سی نت" معرفی شدند/ کاربران سایت هم بهترین های خود را در جشنواره انتخاب کنند

369 - بدون هرگونه ادا و حاشیه سازی / یادداشت حدیث جان بزرگی بر مستند "فصل هرس"

368 - محمد حیدری دوباره دبیر جشنواره فیلم فجر شد

367 - مشهدی ها 5 هزار بلیط در جشنواره فیلم فجر خریداری کردند

366 - 4 سانس فوق العاده برای فیلم های "لانتوری"، "بارکد" و "بادیگارد" در اصفهان

365 - «امکان مینا» با نصف سیمرغ به خانه رفت/پرونده جشنواره ۳۴ بسته شد

364 - پایان فجر در کرج با «زاپاس»/سیمرغ از البرز پَر کشید

363 - "ابد و یک روز" ابدی شد و با 9 سیمرغ بلورین به یکی از پرافتخارترین فیلم های تاریخ جشنواره تبدیل شد/ "ایستاده در غبار" بهترین فیلم شد/ "پرویز پرستویی" بهترین بازیگر نقش اول مرد و "نوید محمدزاده" بهترین بازیگر نقش مکمل مرد/سکوت معنادار "نوید محمدزاده" روی سن/ "پریناز ایزدیار" در نقش اول زن و "شبنم مقدمی" در نقش مکمل زن

362 - "ابد و یک روز" ماراتن جشنواره را آغاز کرد و بهترین فیلم، بهترین فیلمنامه و بهترین کارگردانی را دریافت کرد

361 - جوایز بخش مستند سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد

360 - "شهاب حسینی" در شب آخر جشنواره همزمان با مراسم اختتامیه در پردیس ملت کاخ مردمی به تماشای «برادرم خسرو» می‌نشیند

359 - ناداوری نکردیم/فشاری برای انتخاب «امکان مینا» وجود نداشت

358 - نتیجه آرای مردمی تا پایان روز دهم/هیچ فیلم جدیدی اضافه نشد

357 - امیدوارم نامزدهایی که سیمرغ می‌گیرند قدر آن را بدانند

356 - روز شلوغ آزادی و چهارسو/مسجد جامعی به دیدن «دختر» در آزادی نشست

355 - تب و تاب فروش فیلم های جشنواره فجر در مشهد

354 - حاشیه‌های آخرین روز کاخ جشنواره فیلم فجر

353 - نوید محمدزاده در نشست «خشم و هیاهو» صحبت های دو سال پیش را تکذیب کرد

352 - نامزدهای دریافت سیمرغ بخش "نگاه نو" اعلام شد

351 - بیش از 50 هزار نفر به فیلم‌های فجر رأی داده‌اند/آخرین رأی گیری سانس پایانی فردا

350 - نامزدهای "مستند" و "هنر و تجربه" جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

349 - نامزدهای بخش "سودای سیمرغ" سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد/"ابد و یک روز" فیلم اولی جشنواره امسال رکوردار نامزدی در 10 رشته/عدم حضور حاتمی کیا، درمیشیان و کیایی در سه بخش اصلی سیمرغ/و شوخی بزرگ هیات داوران با "امکان مینا" کمال تبریزی

348 - «لانتوری» به هفدهمین سانس فوق‌العاده در جشنواره فیلم فجر رسید

347 - «اژدها وارد می‌شود» اما بدون فرش قرمز

346 - «ابد و یک روز» پیشتاز مراسم فرش قرمز پردیس کورش شد

345 - «دختر» فاصله عمیق میان نسل‌ها/ ستاره عصیانگر و یاغی نیست

344 - اظهارات محسن امیریوسفی درباره‌ی دو سیمرغ‌اش

343 - آخرین آمار مردمی جشنواره تا روز هفتم/"اژدها وارد می شود" و "ابد و یک روز" همچنان در آرای مردمی ثابت باقی ماندند

342 - عذرخواهی رضا میرکریمی از اهالی رسانه

341 - میرکریمی و شهبازی افتخار حضور در نشست را ندادند!/خبرنگاران هم در کف «خماری» ماندند

340 - فیلم «یتیم‌خانه ایران» در کاخ جشنواره نمایش داده نشد

339 - «وارونگی» سخت‌ترین فیلمی است که تا به امروز ساخته‌ام

338 - پس از "اصفهان" و "شیراز" 15 فیلم در جشنواره فیلم فجر "مشهد" اکران می شود

337 - حاشیه‌های هفتمین روز کاخ جشنواره فیلم فجر/همه فیلم ها صحنه سیگار کشیدن داشتند

336 - واکنش روح الله حجازی به «ایستاده در غبار»

335 - "رسوایی۲" مسعود ده نمکی در جشنواره خریدار ندارد!

334 - دكتر كي ميتونم بخوابم؟ / یادداشت مریم مطلب پور برای فیلم "بادیگارد"

333 - چند درس بدیهی که سینمای ایران می تواند کسب کند / یادداشت بهرام توکلی برای "ابد و یک روز"

332 - "ایستاده در غبار" جایگزین "لانتوری" در جدول آرای مردمی شد

331 - یک حال خراب کُنِ خوب / یادداشت حمید سلجوقی برای فیلم "لانتوری" و همچنین فیلم های "زاپاس" و "نفس"

330 - اینجا هیچ چراغی روشن نیست! / یادداشت حمید سلجوقی برای فیلم های "ابد و یک روز" و "ایستاده درغبار"

329 - ایده های حیف و میل شده! / یادداشت حمید سلجوقی برای "یک شهروند کاملا معمولی" و همچنین فیلم های "دلبری" و "آخرین بار کی سحر را دیدی؟"

328 - جزئیات حضور بهرام رادان و مهناز افشار در مراسم افتتاحیه جشنواره

327 - سیمرغ مردمی تنها به یک فیلم داده می شود و غیرممکن است که دو فیلم رای برابر داشته باشند

326 - به روال همیشگی فیلم های جشنواره سی و چهارم را هم با بی رحمی تمام نقد خواهیم کرد

325 - «ابد و یک روز» پدیده احتمالی جشنواره فیلم فجر + چند عکس جدید و اشتها برانگیز

324 - پوستر فیلم سینمایی «آااادت نمی کنیم» به کارگردانی ابراهیم ابراهیمیان رونمایی شد

323 - رونمایی از اولین پوستر فیلم «بادیگارد» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا

322 - نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در استان‌ها تا این لحظه منتفی است

321 - بهزاد عبدی ساخت موسیقی «سیانور» را تمام کرد

320 - جشنواره فجر از آثار جسورانه و ساختارشکن استقبال نمی‌کند

319 - اولین تخلف آیین‌نامه‌ای فجر در اعلام اسامی نامزدهای «تبلیغات»

318 - بحران در «خانه‌ای در خیابان چهل و یکم»/ داستان واقعی است

317 - اسامی نامزدهای بخش تبلیغات جشنواره فیلم فجر اعلام شد

316 - پیام ایوبی به جشنواره فیلم فجر

315 - احسان کرمی برای دومین سال پیاپی مجری افتتاحیه جشنواره فیلم فجر شد

314 - در آستانه جشنواره، شرکتی آلمانی حق پخش «اژدها وارد می‌شود» مانی حقیقی را خرید

313 - نسل‌کشی در ایران موضوع دو فیلم جشنواره فیلم فجر/ «یتیم‌خانه ایران» اجتماعی‌ترین فیلم جشنواره فجر

312 - آغاز آماده‌سازی «پردیس ملت» برای کاخ مردمی جشنواره فیلم فجر

311 - پرویز پرستویی: دوستانه انتقاد کردم/ حتما در جشنواره فجر شرکت می کنم

310 - پیام محمد حیدری برای آغاز جشنواره فیلم فجر

309 - رونمایی از پوسترهای فیلمی که فیلمبردار ندارد!

308 - جزئیات مراسم افتتاحیه سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر از سوی مجید برزگر اعلام شد

307 - رونمایی از پوستر «نیمرخ‌ها» در غیاب کارگردان

306 - «وارونگی» پنجمین فیلم بامدادی برج میلاد شد! و به 4 فیلم جنجالی دیگر جشنواره پیوست

305 - اظهارات کارگردان "شیار 143" درباره‌ی فیلم جدیدش

304 - آخرین خبرها از رای‌گیری مردمی/شرکت آمارگیری ورود می‌کند

303 - فیلم سینمایی «هفت ماهگی» هم به 4 فیلم بحث برانگیز جشنواره که در برج میلاد ساعت 12 بامداد شب به نمایش درمیایند می پیوندد؟

302 - «سیانور» تنها فیلم جشنواره که به صورت نگاتیو فیلمبرداری شده + چند عکس جدید و کنجکاو برانگیز از فیلم

301 - «زاپاس» 23 سانس در جشنواره به نمایش درمی‌آید + رونمایی از پوستر و لوگوی فیلم

300 - پوستر دومین فیلم محسن عبدالوهاب «به دنیا آمدن» در آستانه جشنواره رونمایی شد

299 - نظم و ترتیب از شعار تا اجرا در جشنواره/ عاملان فشار در سینما چه کسانی هستند؟

298 - آغاز به کار داوران سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر

297 - رسم بوده لباس پلوخوری‌مان را برای مهمانی‌ها بپوشیم/جشنواره فیلم فجر مجوز دهد تا از مهمان‌ها بخواهیم با لباس منظم بیایند

296 - نگاهی نو به پوستر «نگاه نو» در جشنواره فیلم فجر

295 - ۹۳ اثر در بخش مسابقه اطلاع رسانی و تبلیغات جشنواره پذیرفته شد

294 - اعلام نشدن ساز و کار نشست فیلم‌ها/ انجمن منتقدان؛ آری یا خیر

293 - توضیح دبیر جشنواره درباره نشست خبری آثار در برج میلاد/برگزاری جشن برای نامزدهای جشنواره

292 - پوستر فیلم سینمایی «گیتا» رونمایی شد

291 - کیانوش عیاری از دلیل نپذیرفتن داوری در جشنواره گفت/درگیر فیلم جدیدم هستم، فقط همین!

290 - برنامه سرویس های رفت و آمد اهالی رسانه به کاخ جشنواره مشخص شد

289 - پوستر فوق العاده زیبای فیلم «من» با بازی لیلا حاتمی منتشر شد

288 - جنتی: فیلم‌های امسال با مشکل کمتری مواجه هستند/ فیلم‌های بحث‌برانگیز را می‌بینم

287 - سحر قریشی: نقش آفرینی در " آبنبات چوبی" را دوست داشتم/تنها در یک پلان با "عطاران" همبازی شدم

286 - خواننده «ماه و ماهی» برای فیلم «نفس» می‌خواند

285 - پوستر فیلم سینمایی «چهارشنبه» رونمایی شد/حضور در بخش "هنر و تجربه" جشنواره

284 - آیا پوستر فیلم‌های فجر برای مخاطب جذاب است؟

283 - دیدار دبیر جشنواره فیلم فجر با کارگردانان بخش نگاه نو

282 - «برادرم خسرو» در مرحله اصلاح رنگ/ ساخت موسیقی تمام شد

281 - انتشار جدول کاخ جشنواره و چند ابهام/ کار خبرنگاران سخت شد

280 - 4 فیلم بحث برانگیز جشنواره امسال «لانتوری»، «یتیم خانه ایرانیان»، «اژدها وارد می شود» و «رسوایی2» در کاخ جشنواره برج میلاد برای منتقدان و اصحاب رسانه ساعت 00:00 بامداد به نمایش درمیاید

279 - ژاله صامتی: سرمایه گذار "آخرین بار کی سحر را دیدی" عاشق راه رفتن بر روی فرش قرمز است/ آقای موتمن فیلم ساختن به چه قیمتی؟

278 - نسخه نهایی «کفشهایم کو؟» به جشنواره فیلم فجر تحویل داده شد

277 - فیلمبرداری دوربین روی دست و پرهیز از تلاطم در فیلم «به دنیا آمدن»

276 - نمایش فیلم‌های جشنواره در استان‌ها منوط به پرداخت هزینه‌ است/ادارات ارشاد پول ندارند

275 - امیدوارم «دلبری» در کاخ دلبری کند/ فیلمی که مخاطب را به جلو هُل ندهد اثر خوبی نیست

274 - ساخت موسیقی «نیمه‌شب اتفاق افتاد» به اتمام رسید

273 - «اینجا کسی نمی‌میرد» فضای سایکودرام دارد/ کار در زیر قله دماوند

272 - نسخه نهایی «پل خواب» به جشنواره فجر تحویل داده شد

271 - دو دبیر سابق جشنواره علیرضا رضاداد و حسین وخشوری رو به روی هم چه گفتند؟

270 - خبر مهم: برنامه نمایش کامل 14 سینمای مردمی در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر

269 - کاری نمی‌کنیم که گشت ارشاد تذکر بدهد/فیلمی به معنای سیاه نمایی در جشنواره وجود ندارد

268 - کات‌های فیلم «گاهی» را تشخیص دهید، ۱۰ میلیون تومان جایزه بگیرید

267 - مرتفع‌ترین لوکیشن سینمای ایران متعلق به کدام فیلم است؟

266 - بنی‌اعتماد و عیاری داوری را نپذیرفتند/ انتقادات رحمانیان را شنیدیدم

265 - ایوبی پاسخ پرستویی را داد/ نگران نباشید فرش قرمز ایرانی است

264 - «امکان مینا» دارای پایان تکان دهنده ای است + رونمایی از پوستر فیلم جدید کمال تبریزی

263 - مشهد، اصفهان و شیراز اولین شهرهایی که برای برگزاری جشنواره اعلام آمادگی کرده اند

262 - «خماری» تکرار فیلم‌های دیگر درباره اعتیاد نیست/۷۰میلیون مسئول هر فردی هستند که معتاد است

261 - «لانتوری» رضا درمیشیان به میکس رسید + عکس های جدید

260 - تحویل بلیت‌های پیش‌فروش شده فیلم فجر ۲ساعت تمدید شد

259 - افتتاح یک پردیس سینمایی همزمان با آغاز جشنواره فیلم فجر در کرج

258 - خبری از مراسم ویژه برای ایرج کریمی نیست/ «نیمرخ ها» در نوروز

257 - فیلمی با رسم‌الخط عجیب/ اصلاحیه «آااادت نمی کنیم» غیرمنطقی نبود

256 - مهلت پایانی نمایش فیلم‌ها برای داوری فجر/ محدودیت جدید اعلام شد

255 - توزیع بیش از 2 هزار و 500 بلیت مردمی جشنواره فیلم فجر در پردیس ملت

254 - پیام تسلیت دبیر جشنواره فیلم فجر به مناسبت درگذشت یدالله نجفی

253 - پوستر فیلم سینمایی «سیانور» رونمایی شد

252 - آخرین آمار از پیش فروش بلیت‌های فیلم فجر

251 - طراحی پوستر فیلم «نفس» نرگس آبیار با طرحی از کودکی با بال‌های فرشتگان

250 - هیات داوران بخش «نگاه نو» سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر مشخص شدند

249 - رضا میرکریمی فیلمش «دختر» را از رقابت سیمرغ مردمی خارج کرد

248 - افزایش 30 درصدی پیش فروش بلیت‌های 200 هزار تومانی

247 - سالن‌های خوب پُر شد/پیگیری برای افزایش ظرفیت

246 - هیات داوران سودای سیمرغ جشنواره فیلم فجر ۳۴ معرفی شدند

245 - تا ساعاتی دیگر پیش فروش بلیط های سینماهای مردمی در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر/ راس ساعت 12 ظهر سه شنبه 29 دی ماه آغاز خواهد شد + لیست کامل سانس های 14 سینما

244 - جزئیات برنامه کاخ مردمی جشنواره فیلم فجر در پردیس ملت مشخص شد

243 - امکان نمایش فیلم‌های جشنواره فیلم فجر در استان‌ها مهیا می‌شود

242 - پوستر فیلم سینمایی «نیمه شب اتفاق افتاد» رونمایی شد

241 - جزییات اکران‌های فجر در شهرستانها/ بدهی نیم‌ میلیاردی پابرجاست

240 - استان‌ها با شورای عالی تهیه‌کنندگان به توافق برسند

239 - جدیدترین عکس های فیلم "پل خواب"/ فیلمی که از داستایوفسکی الهام گرفت

238 - فیلمی که در درون «مالاریا» ساخته شد/فیلمبرداری پرویز شهبازی در شب توافق هسته‌ای

237 - فیلمی که بدون فیلمبردار ساخته شد/ اولین فیلم سلفی سینمای ایران

236 - پوستر «رسوایی ۲» رونمایی شد

235 - لوگوی فیلم سینمایی «نقطه کور» رونمایی شد

234 - آثار رد شده در «هنر و تجربه» فجر امکان اکران را از دست نمی‌‌دهند

233 - ساخت موسیقی «نفس» به سرانجام رسید + عکس از مهران احمدی

232 - «قیچی» امید هنر و تجربه جشنواره امسال/فیلمبرداری در سه فصل سال

231 - هیات انتخاب بخش مواد تبلیغی جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

230 - کسی که فیلمی مثل «خواب‌زده‌ها» می‌سازد، صلاحیت تصمیم‌گیری در سینمای ایران را ندارد/حمله شدید محمد رحمانیان به جیرانی و شجاع‌نوری "این‌قدر دروغ نگویید!"/شهرام اسدی از من انتقام گرفت/انتخاب ها کاملا سیاسی است

229 - انتقادهای پرافتخارترین بازیگر جشنواره فجر/ گزارشی خواندنی و مفصل

228 - مسعود کیمیایی و ناصر تقوایی هنوز موافقت نکردند/علی نصیریان تکذیب کرد!

227 - واکنش افشین هاشمی به پذیرفته نشدن فیلمش در جشنواره

226 - «یتیم خانه ایران» به جشنواره فجر اضافه شد/ حضور در خارج از مسابقه

225 - سیمرغ مستقل بخش فیلمنامه «نگاه نو» حذف شد/ بررسی تغییرات سه دوره

224 - «دختر» رضا میرکریمی تا آماده شدن نهایی به دو پلان پایانی نیاز دارد

223 - خبر "فوری و مهم": آغاز پیش فروش بلیط های جشنواره فیلم فجر از سه شنبه 29 دی ماه ساعت 12 ظهر + گروه بندی 22 فیلم بخش سودای سیمرغ/ و قیمت بلیط تمام سینماها از جمله سینما ملت کاخ مردمی جشنواره امسال

222 - واکنش جهانگير ميرشكاری به حذف فیلم «آه ای عبدالحليم» از جشنواره

221 - «گاهی»‌ قطعا به بخش هنر و تجربه جشنواره فیلم فجر خواهد رسید

220 - جشنواره فیلم فجر سرانجام برای اولین بار به حرفش عمل کرد و هیچ فیلمی به بخش های اصلی آن اضافه نخواهد شد

219 - فاطمه معتمدآریا به دلیل اختلافات از فیلم جدا شد + عکس های جدید از حامد بهداد در فیلم

218 - فیلمبرداری پلان های «دختر» رضا میرکریمی در برف + عکس از دختر سیروس الوند در فیلم

217 - فیلمبرداری سکانس‌های باقی مانده «یتیم‌خانه ایران» پایان یافت + تصاویر جدید

216 - احتمال خروج اولین فیلم سلفی سینمای ایران از گردونه رقابت در جشنواره فیلم فجر

215 - رد شایعات درباره ممیزی «کفش هایم کو؟» کیومرث پوراحمد

214 - استیکر خسرو شکیبایی در تلگرام!

213 - حبیب رضایی: «آشغال‌ های دوست‌ داشتنی» در کمد نمی‌ماند/ برای یکبار هم شده هیات بازبین فیلم را تماشا کند!

212 - خرس ها در انتظار سینمای ایران/ «لانتوری» رضا درمیشیان هم به برلین می رود + عکس جدید از فیلم

211 - لوگو فیلم سینمایی «باركد» رونمايى شد

210 - محمدرضا شریفی‌نیا: سینمای سیاسی مسعود ده‌نمکی با "رسوایی 2" آغاز خواهد شد

209 - ویشکا آسایش: نقش تکراری نمی‌پذیرم/ ویژگی‌های "دراکولا" استحقاق حضور در فجر را داشت

208 - کامران نجف زاده: افتتاحیه جشنواره فجر، سازمان ملل هستم

207 - تاکید دبیر جشنواره بر عدم اضافه شدن فیلم به بخش مسابقه و نگاه نو

206 - آخرین خبرها از فیلم 130 دقیقه ای نرگس آبیار «نفس»

205 - جواد نوروزبیگی تهیه کننده پرکار سینمای ایران امسال با 6 فیلم ناکام اصلی جشنواره

204 - «سیانور» بهروز شعیبی و «امکان مینا» کمال تبریزی با حمایت وزارت اطالاعات ساخته شده اند

203 - شهاب حسینی: جشنواره فیلم فجر رینگ مبارزه شده است/حق امیریوسفی‌ست که فیلمش را هیات انتخاب ببیند

202 - جدیدترین عکس‌ها و خبرها از فیلم «بادیگارد» ابراهیم حاتمی کیا

201 - بازگشت نافرجام نامزد 10 سیمرغ بلورین سال 83/ «ربوده‌شده» دل هیأت انتخاب را نربود! + تصاویر

200 - نظر رضا کیانیان درباره پوستر فجر/ مردم خسرو شکیبایی را دوست دارند

199 - پس از جدایی نادر از سیمین اصغر فرهادی و تاکسی جعفر پناهی، مانی حقیقی برای سومین بار با "اژدها وارد می شود" خرس طلا را از برلین برای ایران به ارمغان می آورد؟

198 - پروانه نمایش «نقطه کور» بدون اصلاحات صادر شد

197 - تدوین و موسیقی «خانه‌ای در خیابان چهل و یکم» به پایان رسید + اولین عکس ها

196 - آخرین خبرها از «مالاریا» پرویز شهبازی

195 - گمانه‌زنی درباره فیلم علیرضا داوودنژاد/احتمال نمایش «فراری» در جشنواره

194 - شهاب حسینی استعفایش را از فجر رسما ارایه کرد

193 - «هفت ماهگی»؛ در ادامه کارهای قبلی هاتف علیمردانی

192 - آلزایمر را با فیلم «کفش هایم کو؟» بشناسید

191 - طراح پوستر جشنواره فیلم فجر ۳۴ بزرگمهر حسین‌پور است

190 - واکنش کارگردان «مشکل گیتی» به عدم انتخاب از سوی جشنواره

189 - «پاپتی‌ها» در جشنواره فیلم فجر

188 - جسارت فیلم‌اولی‌ها به سینما پویایی می‌دهد/شگفتی در بخش «نگاه نو»

187 - واکنش امیریوسفی به عذرخواهی دبیر جشنواره/بخشش سهم فارابی دیگر چه صیغه‌ای‌ست؟

186 - سرانجام پس از کش و قوس های فراوان 3 فیلم اولی به سودای سیمرغ جشنواره سی و چهارم راه یافتند

185 - «در سکوت» برای هیات انتخاب جذاب نبود/ویشکا آسایش یکی از بهترین بازی هایش را انجام داده است

184 - هنوز استعفای شهاب حسینی را نپذیرفته ام

183 - امیدوارم نتایج جشنواره فیلم فجر از قبل قابل پیش‌بینی نباشد

182 - محمد حیدری دبیر جشنواره و فریدون جیرانی در برنامه"سینمای ایران"امشب از شبکه 4

181 - در رابطه با راه نیافتن "امتحان نهایی" و "غیرمجاز" به جشنواره فیلم فجر

180 - رابطه میان "خشم و هیاهو" با زندگی ناصر محمدخانی و شهلا جاهد چیست؟

179 - تعریف و تمجید خاص نجف زاده از فیلم بادیگارد/و توضیح درباره علت همکاری با حاتمی کیا

178 - جشنواره فجر تا حدودی درگیر بلاتکلیفی است

177 - تدوین «لاک قرمز» به پایان رسید

176 - واکنش ویشکا آسایش به حذف "دراکولا" و "درسکوت" از جشنواره فیلم فجر

175 - زمان برگزاری نشستهای مطبوعاتی و آغاز اکران فیلمها در برج میلاد اعلام شد

174 - واکنش محمد رحمانیان به انتخاب فیلمش در گروه هنر و تجربه

173 - علی عطشانی از انتخاب نشدن «پارادایس» در جشنواره فجر نوشت

172 - فیلم بخش هنر و تجربه سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

171 - خبر مهم: سرانجام کارگردان فیلم «دوئت» برای اولین بار لب به سخن گشود/از حذف عجیب و غریب این فیلم از بخش "نگاه نو" تا پیشنهاد های دیگر جشنواره برای این فیلم + عکس

170 - عوامل «آبنبات چوبی» برای سیمرغ خیز برداشته‌اند/رضا داد دبیر جشنواره پیشین مدیریت غلطی داشت

169 - اعلام ناگهانی اسامی بخش سودای سیمرغ تعجب برانگیز است/"یتیم خانه ایران" جایزه خود را از مردم دریافت خواهد کرد

168 - «پل خواب» یک فیلم قصه گو و جذاب است

167 - آغاز ثبت درخواست صدور کارت برای اعضای انجمن منتقدان سینمایی

166 - دهه شصتی ها فیلم «متولد 65» را ببینند

165 - فیلم اولی «خماری» در مورد اعتیاد

164 - «جشن تولد» روایتگر جنایات تروریست های سوریه

163 - واکنش کارگردان «آّ‌ه ای عبدالحلیم» به حذف فیلمش از جشنواره / نمی‌بخشم

162 - شهاب حسینی از سمت مشاور جشنواره سی و چهارم استعفا داد

161 - فیلم های بخش مسابقه مستند سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد

160 - واکنش تهیه کننده «دراکولا» به حذف فیلم عطاران از جشنواره/سرتیپی: مردم بهترین قاضی هستند

159 - فیلم اولی‌های راه یافته به مسابقه سودای سیمرغ تا دو روز آینده اعلام می شوند

158 - فیلمی به سودای سیمرغ اضافه نمی شود

157 - مهدی نادری فیلمش را از جشنواره‌ی فجر پس گرفت

156 - محمد رحمانیان: اصلا هم ناراحت نیستم!

155 - این دو فیلم به هیات انتخاب فجر ارایه نشدند

154 - «گاهی» به دفتر جشنواره فیلم فجر ارائه شد/در بخش "هنر و تجربه"

153 - خبر فوری: اسامی 22 فیلم بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در اقدامی جالب توجه ساعت 23:30 دقیقه اعلام شد

152 - کارگردان «من و شارمین»: انتخاب یازده فیلم حتما سخت و گیج‌کننده بوده!

151 - فیلم تهیه کننده "شیار 143" حذف شد/ کارگردان «آبجی»: هنوز در شوک هستم!

150 - مراحل فنی"برادرم خسرو" فیلم نگاه نو جشنواره امسال تا آخر دی ماه به پایان می رسد

149 - وضعیت اهالی رسانه به زبان مدیر کاخ جشنواره فیلم فجر

148 - «پر سفید» متقاضی بخش «هنر و تجربه» در جشنواره

147 - «دختر» رضا میرکریمی هم در آخرین دقایق به دبیرخانه‌ی جشنواره رسید

146 - سالی نبوده که خبری از عمو خسرو نباشد/امیدواریم این تغییر تقلید نباشد

145 - بهروز غریب پور مدیر کاخ جشنواره فیلم فجر شد

144 - «اینجا کسی نمی میرد» به صداگذاری و ساخت موسیقی رسید

143 - «یتیم‌خانه ایران» تحویل دبیرخانه جشنواره فجر شد/طالبی پس از 4 سال در جشنواره

142 - پردیس ملت کاخ مردمی جشنواره فیلم فجر شد/مردم با هنرمندان فیلم خواهند دید

141 - علت کنار گذاشتن ۴ فیلم از بخش نگاه نو/ در چارچوب نظام کار می‌کنیم

140 - پوستر فیلم سینمایی «کفشهایم کو؟» به کارگردانی کیومرث پوراحمد رونمایی شد

139 - اسامی فیلم های بخش "نگاه نو" سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد/ فیلم های "درسکوت"، "آبجی"، "دوئت" و "جاودانگی" حذف شدند/فیلم های بخش سودای سیمرغ 18 دی ماه اعلام می شوند + رونمایی از پوستر جشنواره

138 - بازگشت فیلم‌ اولی‌ ها به سودای سیمرغ/اسامی اعلام شده برای هیئت انتخاب را رد می‌کنم

137 - تکذیب کارگردان «خشکسالی و دروغ» در مورد حواشی اخیر/کاراکتر گلزار مشکلی ندارد!

136 - فیلمبرداری «بارکد» با بازی رضا کیانیان تمام شد + عکس جدید

135 - نسخه جدید «آشغال های دوست داشتنی» به دبیرخانه جشنواره فرستاده شد/طلسم فیلم شکسته می شود؟

134 - آبیار «نفس» جشنواره فجر را می‌گیرد؟/فیلم سازنده"شیار 143" هم به سودای سیمرغ راه یافت

133 - مدیرعامل بنیاد فارابی از پشت صحنه «دختر» رضا میرکریمی بازدید کرد

132 - در آستانه اعلام فیلم های بخش «نگاه نو» جشنواره سی و چهارم/ مروری بر فیلم های مهم این بخش در 12 دوره ی سال های گذشته جشنواره فیلم فجر

131 - «گذر موقت» فیلم افشین هاشمی به جشنواره فجر رسید + چند عکس جدید

130 - محمدرضا گلزار پس از «مادر قلب اتمی» و «دلم میخواد» برای سومین بار، باز هم به بد شانسی میخورد؟ بنا به ادعای یک خبرگزاری 3 فیلم متقاضی حضور در جشنواره: «خشکسالی و دورغ»، «هفت ماهگی» و «نقطه کور» از نظر مضمون "خیانت" با مشکل مواجه شده اند

129 - ریتم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» تند است/ فیلمی پلیسی-معمایی

128 - حضور فیلم «حوا الهی» درباره یک خبرنگار در جشنواره فجر

127 - «سیانور» فیلم کنجکاو برانگیز "بهروز شعیبی" روایتگر زندگی کدام شخصیت سیاسی است؟

126 - «هیهات» به ساخت موسیقی رسید/ فیلم چهار اپیزودی با چهار کارگردان

125 - یک فیلم سکانس پلان 150 دقیقه ای در راه جشنواره فیلم فجر

124 - فیلم کمال تبریزی «امکان مینا» به دبیرخانه جشنواره فجر رسید

123 - بزرگداشت مهدی فخيم زاده در سی و چهارمين جشنواره فيلم فجر

122 - «آشوب» بحث‌برانگیز می‌شود/ همکاری با یک فیلم‌اولی در «خماری»

121 - بازبینی فیلم های "هنر و تجربه" و "نگاه نو" تمام شد/بازبینی فیلم های مطرح سودای سیمرغ آغاز شد

120 - «آخرین بار کی سحر رو دیدی؟» به صداگذاری رسید

119 - تمدید فراخوان مسابقه تبلیغات جشنواره فیلم فجر

118 - فیلمبرداری فیلم «ناردون» با بازی امین حیایی به پایان رسید

117 - نسخه سه‌بعدی فیلم «جنجال در عروسی» تحویل دفتر جشنواره فیلم فجر شد

116 - بیش از ۸۰ مستند بلند به جشنواره فیلم فجر رسیده است

115 - آیا "بزرگمهر حسین‌پور" طراح پوستر جشنواره سی و چهارم هست؟/آیا با متفاوت ترین پوستر جشنواره رو به رو خواهیم شد؟

114 - تغییرات اکران فیلم ها در کاخ جشنواره/ نشست رسانه ای صبح و اکران ها عصر

113 - لوگوی فیلم سینمایی «نفس» ساخته نرگس آبیار رونمایی شد

112 - نسخه ابتدايی فیلم اولی «لاک قرمز» به دبیرخانه جشنواره تحویل داده شد

111 - فیلم کیومرث پوراحمد «کفشهایم کو؟» به جشنواره‌ی فیلم فجر رسید

110 - نسخه ۱۰۱ دقیقه‌ای «رسوایی۲» به جشنواره فجر رسید

109 - فیلمبرداری «دراکولا» رضا عطاران به پایان رسید

108 - رضا کیانیان هم "بارکد" خورد

107 - رضا درمیشیان «لانتوری» را به دبیرخانه سی و چهارمین جشنواره فجر تحویل داد

106 - اخبار جدید از اتاق دبیرخانه سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر

105 - «ایستاده در غبار» فیلمی در مورد زندگی احمد متوسلیان به مراحل نهایی رسید

104 - فیلم سینمایی «چهارشنبه» با بازی شهاب حسینی به جشنواره رسید

103 - بزرگداشت رضا کیانیان در جشنواره فیلم فجر

102 - آیا «پارادایس» برای حضور در جشنواره دچار مشکلی شده؟/شباهت فیلم به مارمولک

101 - اولین نشست خبری دبیر جشنواره فیلم فجر با اهالی رسانه در هتل اسپیناس

100 - «سینما نیمکت» فیلم کارگردان بزرگ تئاتر ایران محمد رحمانیان در راه جشنواره‌

99 - داشتن پروانه ویدیویی نباید مانع حضور فیلم‌ ها در فجر می‌ شد

98 - بازیگران فیلم سینمایی «هفت ماهگی» شانس‌ های اصلی سیمرغ امسال هستند

97 - ۳۷ فیلم از تولیدات مورد حمایت فارابی فرم جشنواره فجر را پر کرده‌اند

96 - بزرگداشت رویا تیموریان در جشنواره فیلم فجر

95 - فیلمبرداری فیلم «دختر» رضا میرکریمی تا 15 دی ماه ادامه خواهد داشت

94 - جدیدترین خبرها از فیلم ترغیب کننده «در سکوت» با بازی فاطمه معتمدآریا و ویشکا آسایش

93 - از یکشنبه 6 دی ماه آغاز ثبت نام اهالی رسانه برای حضور در جشنواره فیلم فجر

92 - الهام کردا به فیلم «رگ خواب» حمید نعمت الله پیوست/ادامه فیلمبرداری + عکس

91 - «پارادایس» علی عطشانی در فجر شرکت کرد/ داستان دو طلبه در آلمان

90 - شمارش معکوس سی نت: فیلمبرداری «ابد و یک روز» با بازی پیمان معادی فیلم کنجکاو برانگیز جشنواره امسال به پایان رسید

89 - بادیگارد، لانتوری، دراکولا، امکان مینا، رسوایی2، بارکد، دختر، کفشهایم کو؟

88 - 40 فیلم توسط هیات انتخاب بازبینی شدند/4 فیلم با رای قاطع به جشنواره فیلم فجر راه یافتند/«مالاریا»، «خشکسالی و دروغ»، «سینما نیمکت» و «آبنبات چوبی» در بخش مسابقه جشنواره قرار گرفتند

87 - فیلم سینمایی «دلبری» با بازی هنگامه قاضیانی به فجر رسید

86 - دو فیلم از سه گانه «فیلم و نمایش» به فجر رسیدند

85 - فیلم «مشکل گیتی» با بازی حمید فرخ نژاد و رویا نونهالی به دبیرخانه فجر رسید

84 - مهلت ارسال فیلم ها به جشنواره تمدید نشده است

83 - با بازی سعید آقاخانی، طناز طباطبایی و پانته آپناهی ها

82 - شهاب حسینی و هنگامه قاضیانی در اولین ساخته دستیار اصغر فرهادی

81 - فراخوان مسابقه تبلیغات فیلم جشنواره فجر منتشر شد

80 - نسخه نهایی «زاپاس» برای فجر آماده می‌شود/ انجام مراحل فنی

79 - فیلمبرداری «مالیخولیا» به پایان رسید/نگاهی جدید به معماری شهر اصفهان

78 - "جدایی پیمان از نگار"/ محمدرضا فروتن جایگزین پیمان معادی در فیلم رامبد جوان شد

77 - چرا برخی رسانه ها اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر را می دانند؟

76 - فیلم کنجکاو برانگیز «آه ای عبدالحلیم» به دفتر جشنواره فجر تحویل داده شد

75 - نسخه نهایی «بادیگارد» پایان دی ماه آماده می‌شود + خلاصه داستان فیلم

74 - داستان سه زن در فیلم سینمایی «آنها»

73 - «قشنگ و فرنگ» به دبیرخانه جشنواره تحویل داده شد

72 - «افسانه شکارچیان گرگ» صداگذاری می‌شود/ حضور در جشنواره فیلم فجر

71 - «هفت» در ایام جشنواره فیلم فجر زنده پخش می شود

70 - نسخه اولیه فیلم «ایستاده در غبار» به جشنواره فجر ارسال شد

69 - 70 درصد از فیلمبرداری فیلم سینمایی «بارکد» سپری شد + همراه با عکس های جدید

68 - فیلمبرداری «گلدان و درخت بلوط» به نیمه رسید

67 - فیلمبرداری فیلم سینمایی رامبد جوان "نگار" از امشب آغاز می شود

66 - محسن امیریوسفی: منتظرم سال بعد بگویند فیلم هایی که با «آ» شروع می شوند، حق حضور در جشنواره را ندارند

65 - بازسازی‌های گسترده در سینماهای حوزه هنری/ بهره برداری از 3 سینما در جشنواره

64 - «یتیم خانه ایران» احتمالا به جشنواره فجر نمی رسد

63 - یک تهیه‌کننده با 6 فیلم متقاضی جشنواره‌ قیلم فجر

62 - «مالیخولیا» به روزهای پایانی فیلمبرداری رسید

61 - حمیدرضا آذرنگ بازیگر جدید فیلم نعمت‌ الله «رگ خواب» شد

60 - شروع دوباره جوسازی ها علیه «آشغال های دوست داشتنی»

59 - کاهش 50 درصدی کارت های کاخ جشنواره فیلم فجر

58 - اژدها وارد جشنواره می شود/مانی حقیقی: اگر باقی فیلم هایم عجیب اند، این فیلم هم عجیب است!

57 - «نقطه کور» در جشنواره امسال به غیر از 2 یا 3 فیلم رقیبی نخواهد داشت!

56 - شب گذشته فیلمبرداری فیلم جدید کیومرث پوراحمد «کفشهایم کو؟» به پایان رسید

55 - گزارشی از هیات انتخاب های دوره های گذشته: جمال شورجه، علی معلم، غلامرضا موسوی

54 - آنونس فیلم «رسوایی 2» جدیدترین ساخته مسعود ده نمکی رونمایی شد

53 - جدیدترین خبرها از فیلم «لاک قرمز»/فیلمبرداری به مراحل آخر رسید

52 - خالق «گوزن‌ها» و «قیصر» همه را شوکه خواهد کرد/«قاتل اهلی» یک فیلم متفاوت، جذاب و پرکشش

51 - سیامک صفری نقش همسر ژاله صامتی را در «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» بازی می کند

50 - «رگ خواب» حمید نعمت الله هفته بعد کلید می‌ خورد

49 - هفته آینده اسامی فیلمسازانی که فرم شرکت در جشنواره را پر کرده اند اعلام می شود

48 - «هلن» فرم جشنواره را پر کرده است/انجام مراحل ساخت موسیقی متن فیلم

47 - حضور امیر تتلو خواننده زیر زمینی در فیلم سینمایی رضا عطاران «دراکولا»!

46 - هیات انتخاب سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر کار خود را آغاز کرد

45 - «خشکسالی و دروغ» فرم فجر را پر کرده است/ انجام امور فنی فیلم

44 - در واکنش به ادعای سرمایه گذار فیلم فرزاد موتمن "این آقا تهیه کننده نیست"

43 - «دراکولا» جدیدترین ساخته رضا عطاران به سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر می رسد

42 - رضا میرکریمی برای «دختر» و رامبد جوان برای «نگار» فرم جشنواره را پر کردند

41 - «کفش‌هایم کو؟» در روزهای پایانی فیلمبرداری/همبازی شدن نونهالی با کیانیان و مظفری

40 - «قشنگ و فرنگ» به آخرین مراحل فنی رسید + عکس از فیلم

39 - فرم فجر را برای «نیمه‌شب اتفاق افتاد» پر کردم/ پایان ساخت موسیقی فیلم

38 - فیلم سینمایی «ناردون» به نیمه رسید/ در راه جشنواره فیلم فجر + عکس

37 - فیلمبرداری فیلم سینمایی «آنها» در اصفهان به پایان رسید/ در راه جشنواره فیلم فجر

36 - تدوین فیلم « اینجا کسی نمی‌میرد» تمام شد/ در راه فجر + عکس

35 - ده‌ نمکی با «رسوایی ۲» به جشنواره فیلم فجر می‌ آید

34 - «لانتوری»، «خشم و هیاهو» و «ابد و یک روز» هر 3 فیلم نوید محمد زاده همراه با «اژدها وارد می شود» و «من» هر 2 فیلم امیر جدیدی از بازیگران با استعداد و کنجکاو برانگیز امسال فرم جشنواره را پر کردند/نگاهی به کارنامه کاری این دو بازیگر جوان

33 - لیست فیلم های مهمی که فرم جشنواره را پر کردند/ میرکریمی، مانی حقیقی، رامبد جوان و قاسم خانی فیلم پر نکردند

32 - کیمیایی بازیگران «قاتل اهلی» را انتخاب می‌کند/ پایان بازنویسی متن

31 - مهلت ارسال آثار به سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر تمدید نمی‌ شود

30 - فیلمبرداری «فراری» آغاز شد/محمود کلاری پس از بادیگارد فیلمبردار داودنژاد شد

29 - فیلم پرویز شهبازی از «نسیم» به «مالاریا» تغییر نام داد

28 - «رگ خواب» کلید خورد/ نقش متفاوت برای لیلا حاتمی

27 - شمارش معکوس سي نت براي سي و چهارمين جشنواره فيلم فجر آغاز شد / 60 روز مانده به جشنواره با 60 فیلم سینمایی / همراه با 34 نام هيجان انگيز

26 - فیلم سینمایی «پل خواب» در حال آماده‌ سازی برای جشنواره فیلم فجر + عکس

25 - مواظب تقلب و تبانی باشید! / هشدارهای علی ملاقلی پور به هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر و توصیه های وی به فیلمسازان فیلم اولی امسال

24 - برزو نیک نژاد فیلم سینمایی «زاپاس» را می سازد

23 - پایان فیلمبرداری «گذر موقت»/ آغاز تدوین توسط سپیده عبدالوهاب

22 - سالن همایش های برج میلاد میزبان اصحاب رسانه در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد

21 - پردیس چارسو، پردیس کوروش، پردیس ملت و سینما صحرا گزینه های جدید کاخ جشنواره

20 - مرتضی رزاق کریمی مسئول بخش مستند جشنواره فیلم فجر شد

19 - فیلمبرداری فیلم «دختر» به تهران رسید/ ضبط سکانس‌ های آبادان

18 - فیلمبرداری «هلن» به خط پایان رسید + عکس های جدید از فیلم

17 - تغییر نام فیلم «۲۳ روز» به «نقطه کور»/ حضور در فجر رسمی شد

16 - «امیر عابدی» مدیر مسابقه اطلاع رسانی و تبلیغات جشنواره فیلم فجر منصوب شد

15 - در حال بررسی و مشورت با اهالی رسانه برای مکان کاخ جشنواره امسال هستیم/راه اندازی کاخ جشنواره مردمی/اکران همزمان فیلم های جشنواره در 10 کشور خارجی

14 - خلاصه داستان فیلم جدید مسعود کیمیایی «قاتل اهلی»/فیلم به طور حتم به جشنواره می‌رسد

13 - علی عطشانی با 3 فیلم رکوردار امسال سینمای ایران

12 - فیلمبرداری «آه ای عبدالحلیم» پایان یافت/ عجله‌ای برای فجر نداریم + عکس پشت صحنه از فیلم

11 - «منیژه حکمت» با 2 فیلم متقاضی حضور در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر

10 - «صاف کننده» خود را به جشنواره می‌ رساند

9 - «سنتوری مرد پاییزی» اوایل دی کلید می‌خورد/ احتمال رسیدن فیلم به جشنواره فیلم فجر

8 - «لاک قرمز» در راه سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر

7 - محسن امیریوسفی برای سومین بار فرم سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر را برای فیلم «آشغال های دوست داشتنی» پر کرد!

6 - «مهتاب کرامتی» مشاور هنری دبیر جشنواره فیلم فجر شد

5 - ماندن شهاب حسینی در مقام مشاور دبیر فیلم فجر منع قانونی ندارد

4 - «شهاب حسینی» مشاور دبیر جشنواره فیلم فجر شد

3 - سید صادق موسوی مشاور دبیر جشنواره و مدیر ارتباطات و اطلاع رسانی سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد

2 - این فیلم ها را احتمالا در جشنواره سی و چهارم فیلم فجر خواهیم دید

1 - محمد حیدری دبیر سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر شد

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت