New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  تازه‌ترین خبر از وضعیت سلامتی غلامرضا موسوی در بیمارستان

arrow  مهدی هاشمی: اگر بازیگر نمی‌شدم دوست داشتم راننده ترانزیت شوم

arrow  عفو بعد از ۲۰ سال؛ حاتمی‌کیا واسطه آزادی ۴ هواپیماربا شد/ پایان متفاوت «ارتفاع پست»

arrow  «حسین آرتیست» سینما درگذشت

arrow  رخشان بنی اعتماد: من جزو شیفتگان سینما نبودم

arrow  آزاده نامداری درگذشت

arrow  پرویز پورحسینی بازیگر سرشناس سینمای ایران بر اثر کرونا درگذشت

arrow  کامبوزیا پرتوی کارگردان و فیلم نامه نویس سینمای ایران بر اثر کرونا درگذشت

arrow  «آنتونیا شرکا» عضو هیات انتخاب نماینده ایران برای اسکار: امیدی به موفقت «خورشید» ندارم/ انتخاب اولم بی‌تردید «خانه پدری» کیانوش عیاری بود

arrow  «جورج کلونی»: تشویق مردم برای رفتن به سینما نیرنگ‌بازانه است

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

در ستایش موتسارت سینما / نقد واپس روی در هنر گوش کردن به بهانه درگذشت انیو موریکونه

:: 18 تیر 1399  12:46:43 PM  ::

در ستایش موتسارت سینما / نقد واپس روی در هنر گوش کردن به بهانه درگذشت انیو موریکونه

در ستایش موتسارت سینما / نقد واپس روی در هنر گوش کردن به بهانه درگذشت انیو موریکونه

 

سی نت: درگذشت «انیو موریکونه» در دهه دهم زندگی دور از باور نبود ولی جادوی موسیقی وی آنچنان طنین انداز و در سطح وسیعی گسترده بود که ما استمرار آقای موریکونه را به مانند موسیقی های ماندگاری که خلق کرده نامیرا می پنداشتیم و فقدان وی را آن طور که باید، باور نمی کنیم.

در این نوشتار قصد دارم تا با توجه به پدیده انیو موریکونه به نقد اصوات نالایق خودموسیقی پندار بپردازم، نه از منظر فرم، بلکه محتوایی که می تواند با فرم هم ارتباط مضمونی برقرار کند.

در این سال ها و با رشد فزاینده و افسارگسیخته تکنولوژی، دستیابی هر فرد به مفاهیم والایی همچون «آهنگسازی» و «تنظیم کنندگی» که پیشتر با فاعل بودن انسان به عنوان خالق و سازنده سر و کار داشت خدشه وارد شده است. به عبارت دیگر این تکنولوژی است که جای خلاقیت و زایش هنری را گرفته و در موسیقی نمود بیشتری نیز پیدا کرده است.

تولید انبوه موسیقی در این دوران به مدد تکنولوژی، گوش آدمی را مورد آماج شدیدترین حملات قرار می دهد و «سلیقه» را از آن خود می کند. سلیقه ای که پیش تر آغوش خود را برای شنیدن و فرا گرفتن موسیقی ای با متر و میزان درست آماده می کرد، حال به نقطه ای رسیده که ارزش آن چیزی فراتر از قرار گرفتن در پس زمینه قرارهای کافه ای نیست.

موسیقی حال حاضر (اگر بشود نام موسیقی روی آن گذاشت) خط بطلانی است بر زایش هنری، زیرا زایش هنری مولد «ذوق»، «اندیشه»، «زیست هنر» که حاصل «زیست اجتماعی» هنرمند به شمار می رود. سوءاستفاده کنندگان این عرصه با سواستفاده از تکنولوژی به ترک تازی خود ادامه می دهند و سلیقه قوام یافته پیشین را به راحتی و تحت عنوان «موسیقی جوان پسند» و «مد روز» به مدد شنوندگانی که آموزش خوب انتخاب کردن و خوب گوش کردن را فرا نگرفته اند پیش می برند.

«مصرفی کردن» موسیقی و نگاه صرف صنعتی داشتن به این مقوله عمیقا ارزشمند، کارکرد اصلی آن یعنی همان هنر را به شدت مخدوش می کند. در حال حاضر ما موسیقی گوش نمی کنیم تا به این واسطه ارزش هنر والا را درک کنیم. ما به صورت گذرا به موسیقی گوش می دهیم تا به طور مثال برای هضم بهتر غذا کمک حالمان باشد یا در اتومبیل به منظور بر هم زدن «سکوت» به آن رجوع می کنیم و حتی قصدمان از پلی کردن آن لذت، سرگرمی و کامجویی از موسیقی هم نیست. صرفا به این اعمال می پردازیم چون صنعت افسارگسیخته اینگونه به ما دیکته کرده! صنعتی که با اشتهایی سیری ناپذیر وجوه ارزشمند «هنر» را می بلعد و کالایی را به ما تحویل می دهد که از هنر فقط جنبه ظاهری و یا بهتر بگویم: فقط «املایی» ظاهری از آن را داراست و نه تنها هیچ چیز به مخاطب عرضه نمی کند و به مثابه سرعت گیر عمل می کند؛ بلکه در جهت تحمیق آدمی آثاری را به خورد شنونده/بینده/مخاطب می دهد که بازتولید همان «خرده فرهنگ لمپنی» است.

اصوات گوش خراش و نالایق دنیا که مبلغین متوهم تکنولوژی از آن ها به عنوان «موسیقی» یاد می کنند برای فراموش نشدن توسط مخاطب به تولید بی وقفه و به اصطلاح خودمانی «سری دوزی» از خود یا دیگر مبتذل ها روی می آورند تا همچنان سوار بر موج حماقت آدمیان این روزگار فراموش نشوند و این همان مصداق، «مصرفی کردن» موسیقی است. ولی این مصرفی کردن تولید کننده به دست خویشتن است و نه فقط انتقال آن به مخاطب. او دائما خود را در خدمت پول مصرف می کند و نیروی حداقلی ذوقی که شاید وجود داشته باشد را در اختیار غوغاسالاران وادی سرمایه داری استثمارگر قرار می دهد.

افراط به کپی کردن از دست این و آن که خود نیز همواره مبتذل بوده، هستند و خواهند بود اگر با تولید مکرر همراه نباشد به مرور از یادها خواهد رفت و این مورد علاقه سرمایه گذاران پدیده «صنعت فرهنگ» نیست. زیرا اگر در ادامه این روند خدشه ای وارد شود مخاطب بی حضور مگس های مزاحم می تواند به آموزش و تربیت حس شنوایی خود بپردازد و این سیکل معیوب را پس از تخریب به درستی بنا کند. بنایی که از خوش قوارگی سرشار و تهی از نا آراستگی هاست. تنها راه مقابله با الیگارشی سرمایه در وادی هنر، آموزش، آموزش و باز هم آموزش است. آموختنی نه از طریق تلویزیون و پدیده های اینچنینی، بلکه آموختنی که سرشار از خودانگیختگی است و ریل گذاری های مرسوم فرهنگ غالب را پس می زند.

از این پس، با درگذشت هرکدام از معدود باقی مانده بزرگان دوران طلایی عرصه جهانی هنر، عده ای بی صفت و بی استعداد خواهند ماند تا با صدای انکرالاصوات خود، تنظیم های ناکوک و نابلد، بازی های کاریکاتورگونه و کلاژکنندگانی متقلب وادی هنر را به یک چشم بر هم زدنِ برق آسا به فنا دهند.

اما ما سخت ایستاده ایم تا با گو ، چشم و‌ هر چه به سلیقه تربیت شده مان کمک می کند مقابل این فرومایگان بایستیم و با به اشتراک گذاشتن هنر ناب و اندیشه ای که از آن ساطع می شود احترام قائل و راه را بر بی هنرانی که ارزش کاردستی خود را با معیار کمی تعداد دنبال کنندگان اینستاگرامی می سنجند، سد کنیم.
انیو موریکونه از جمله معدود بازماندگان نسلی بود که به زایش «حس» و «اندیشه» سوای فیلم هایی که برایشان موسیقی «خلق» کرده می پرداخت. وی طلایه وار به آموزش خودانگیخته مخاطب برای درک بهتر هنر موسیقی مشغول بود. کمیت بی نظیر به همراه کیفیت کم نظیر آثار خلق شده توسط «مایسترو موریکونه» تا پایان دهه نهم زندگی اش، تمثیل وار از وی ققنوسی ساخته بود که تمایلی به نیستی ندارد. اما پرهیب مرگ، آفرینشگر زیبایی های برساخته این دنیا را در چنگال رام ناشدنی خود فرو برد.

انیو موریکونه نه تنها «اورفئوس» دنیای سینه فیل ها و نغمه پرداز بلند مرتبه عشاق موسیقی بود، بلکه شاعر ناخود آگاه افرادی محسوب می شد که در خیال خود برترین موسیقیدان زنده جهان بودند ولی قدرت به فعل رساندن علاقه و انگیزه شان را نداشتند. او رامشگری بود که قدرت نوازندگی اش به بزرگی و هیبت قلل مرتفع جهان طعنه می زد.

 

منبع: سینما شبکه (سی نت)

3135 - احمد شاهوند

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت