New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  جزییات بازگشایی مجدد سینماوتئاتر/تغییر گروه شغلی بالاخره محقق شد

arrow  فروش پانصد میلیونی اکران نوروزی/ کدام فیلم پرمخاطب‌ترین بود؟

arrow  «تی تی» فیلم منتخب نویسندگان و منتقدان ماهنامه «برش های کوتاه» / شماره هفتم ماهنامه «برش های کوتاه» ویژه جشنواره سی و نهم فیلم فجر منتشر شد

arrow  اقتدار یک تیم موفق / اصغر فرهادی و بازیگرانش در جمع بهترین بهترین های دهه نود سینمای ایران به انتخاب شصت نویسنده و منتقد / ویژه نامه "بهترین های سینمای ایران در دهه نود" ماهنامه «برش های کوتاه» در صد صفحه منتشر شد

arrow  لیلا حاتمی، ترانه علیدوستی و فاطمه معتمدآریا، بهترین بازیگران زن دهه نود سینمای ایران / به انتخاب بیش از پنجاه نویسنده و منتقد ماهنامه «برش های کوتاه»

arrow  همه فیلم های متقاضی داوری می شوند / نمایش فیلم های نامزد دریافت جایزه برای اهالی رسانه و منتقدان با رعایت پروتکل ها / مشروع نشست خبری دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر

arrow  سینما آفریقا تهران به پردیس 10 سالنه تبدیل می شود + کافه سینمای روباز

arrow  درخواست «خانه سینما» از تهیه‌کنندگان: همه پروژه‌ها را تعطیل کنید

arrow  انتشار گزارش عملکرد مالی هفت ماهه بنیاد سینمایی فارابی

arrow  بهترین بازیگران مرد دهه نود سینمای ایران معرفی شدند / به انتخاب پنجاه نویسنده و منتقد ماهنامه «برش های کوتاه»

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

مروری بر ۱۰ دوره مدیریت بر سینمای کشور

سینما در انتظار دوازدهمین مدیر سینمایی

:: 27 خرداد 1392  11:53:08 PM  ::

مدیران سینمایی

مدیران سینمایی

 

سی نت: با روی کار آمدن یازدهمین رئیس‌جمهور اهالی سینما مانند دیگر اقشار مردم انتظاراتی را از وزارت ارشاد دارند. مروری بر نقاط ضعف و قوت ده دوره مدیریت بر سینمای کشور، انتخاب مدیری شایسته را می‌طلبد.

بر اساس این گزارش، با پیروزی انقلاب اسلامی به خاطر اوضاع نابسامان سینما و تولید فیلم‌های نامناسب در سینما همه نگران وضعیت سینما بودند.به آتش کشیده شدن یکی از سالن‌های سینما توسط حکومت رعب‌ و‌ وحشت هراس عجیبی میان اهالی هنر به وجود آمد. اما با این وجود سخنرانی کوبنده و اظهار نظر حضرت امام (ره) وضعیت سینما را مشخص کرد و فصل الخطاب بود.

سی‌وچند سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و ده رئیس‌جمهور هدایت قوه مجریه را به‌دست گرفتند.در تمام این دوران فرهنگ و هنر دستخوش سلیقه‌ها و نگاه‌های متعدد شد. در هر دوره نیز مدیری که یا خود سینماگر بود و یا هیچ نسبتی با سینما داشت بر مسند سکانداری امور سینمایی نشست.شاید مرور مدیران سینمایی، معاونان سینمایی وزیر ارشاد و عملکرد شاخص مدیران سینمایی در مقاطع مختلف حالا که قرار است وزیر ارشاد و معاون سینمایی جدید به‌زودی انتخاب شوند خالی از لطف نباشد:

محمد علی نجفی

«محمدعلی نجفی» کارگردان سینمای ایران، اولین وزیر دولت موقت ناصر میناچی بود . در این دوره محمدعلی نجفی مدیریت مرکز سینمایی وزارت فرهنگ و آموزش عالی را به دست گرفت. تازه انقلاب شکل گرفته و بسیاری از هنرمندان با توجه به تغییر رویکرد در سیاست‌ها در بلاتکلیفی به سر می‌بردند. محمدعلی نجفی اولین معاون سینمایی با تدبیر و توجه توانست اعتماد برخی از هنرمندان را جلب کند.

محمد علی نجفی

عباس دوزدوزانی از نخست وزیری رجایی تا نخست وزیری باهنر حضور داشت.در آن دوره نیز محمدعلی نجفی اداره سینما را که زیر نظر آموزش عالی و مدیریت دکتر حبیبی بود برعهده داشت. در آن دوره هم هنوز سینما به ثبات لازم نرسیده بود و برنامه‌های مشخصی را دنبال نمی‌کرد هر فیلمی که ساخت می‌شد با علاقمندی فیلمسازان ساخته می‌شد. فیلمسازان در این نوع آثار بیشتر به سراغ سوژه‌های انقلابی و ظلم و جور ساواک بر مردم پرداختند.

مهدی کلهر

عبدالمجید معادی‌خواه وزارت را برعهده گرفت. در آن دوره مهدی کلهر زمام امور سینمایی را برعهده گرفت دوره ریاست کلهر بر سینما تا حدود اردیبهشت ماه سال 62 ادامه داشت اما کلهر استعفاء داد با استعفای کلهر حاج سید جوادی معاونت هنری آن زمان با حفظ سمت زمام امور را در سینما به دست گرفت. در آن دوران تولید فیلم‌ها کاهش یافته بود.

مهدی انوار

در سال 61سید محمد خاتمی وزارت ارشاد را به عنوان وزیر ارشاد اسلامی انتخاب شد در همین دوران بود که محمد انوار از خردادماه 62 معاونت سینمایی را عهده دار شد و تا اردیبهشت سال 73 مدیریت او ادامه داشت.در این دوره که حدود 12 سال به طول انجامید، اکثر شرکت‌های سینمایی شکل گرفت و با حمایت انوار از شرکت‌ها و ارایه پخش فیلم های سینمایی خارجی به آنها سودی قابل توجه به شرکت‌ها ارایه شد. در آن دوره اکثر تولیدات سینمایی با حمایت دولت ساخته می شد و تقریبا هیچ انتقادی به این دوره از سوی سینماگران صورت نمی‌گرفت . بخش‌خصوصی فعالیت کمتری داشت و تنها دو یا سه شرکت تهیه‌کننده فیلم‌های سینمایی که اکثرا رویکرد تجاری و گیشه داشت، فعالیت می‌کرد. این فیلم‌ها با درجه کیفی «ج» روانه اکران می‌شدند. این دسته فیلم‌ها در اکران تهران تنها می‌توانست یک هفته به نمایش درآید اما در شهرستان‌ها با توجه به سالن‌های نمایش که در اختیار بنیاد جانبازان و مستضعفان بود اکران‌های موفقی داشت و به فروش خوبی دست یافت.

در دوره انوار خانه سینما پایه‌گذاری شد و شکل گرفت و پس از شکل‌گیری آن جشن خانه سینما به راه افتاد که با سیاست‌های هیئت مدیره و عدم ارایه فیلم‌ها به جشنواره فجر به نوعی در مقابل جشنواره فیلم فجر قرار گرفت.

مهدی فرید زاده

پس از استعفای محمد خاتمی، علی لاریجانی عهده دار وزارت ارشاد در دوره دوم هاشمی رفسنجانی بود. در این دوره تیم سینمایی عوض شد و فرید زاده از اردیبهشت ماه سال 73 تا مهر 74 عهده‌دار معاونت سینمایی شد. فریدزاده پس از حاکمیت 12 ساله انوار بر سینمای کشور مدیریت را برعهده گرفت. در آن شرایط وضعیت جامعه نیز رو به تغییر بود . فریدزاده مدیریت اجرایی قوی نداشت. مدیریت 12ساله انوار ایزوله‌ای ایجاد کرده بود که فریده زاده نتوانست فشارها را تاب بیاورد و همین امر باعث شد تا اختلافات بالا گرفته و کناره‌گیری کند.

عزت اله ضرغامی

با حضور مصطفی میرسلیم در وزارت ارشاد مهندس عزت الله ضرغامی از مهر 74 تا خرداد 76 معاونت سینمایی را به‌عهده گرفت. به گواه بسیاری از هنرمندان در این دوره بیشترین فیلم‌های دفاع مقدسی تولید شد و «ابراهیم حاتمی‌کیا» و زنده یاد «علی ملاقلی‌پور» هر یک با دو فیلم در جشنواره فیلم فجر با موضوع دفاع مقدس در جشنواره فیلم فجر حاضر شدند. در این دوره جشنواره‌های استانی برگزار شد و تعامل بیشتری میان هنرمندان و مردم صورت گرفت همچنین سینما از ظرفیت مراکز مختلف در شهرها بهره برد.

محمد رجبی - سیف اله داد

با روی کار آمدن عطاءالله مهاجرانی از خردادماه 76 تا مهر ماه 76 محمد رجبی (محقق و پژوهشگر) زمام امور سینما را برعهده گرفت و پس از آن تقریبا از مهرماه سال 76 تا سال 79 سیف اله داد که از سینماگران به نام این عرصه بود برروی کار آمد . در این دوره تصویب فیلمنامه، درجه بندی فیلم‌ها و شرط حضور تمام فیلم‌ها در جشنواره برای مجوز اکران برداشته شد. در این دوره جشنواره فیلم فجر تخصصی‌تر شد. زنده یاد سیف اله داد معتقد بود حمایت مالی از سوی دولت در تولید فیلم باید به حداقل برسد. در این شرایط بود که فیلم‌های تجاری بسیاری ساخته و روانه اکران شد. فیلم‌هایی که مثلثی‌های عشقی را سوژه خود قرارداده بودند رونق گرفت و توانست گیشه خوبی را از آن خود کند.

محمد حسین پزشک

پس از استعفای سیف اله داد، محمدحسن پزشک از آبان یا آذر 79 معاونت سینمایی را برعهده گفت. در آن دوره زیرساخت‌های لازم برای عدم حمایت کامل از تولید فیلم‌ها توسط دولت فراهم نبود به همین دلیل در دوران پزشک دوباره حمایت‌ از تولید صورت گرفت.

نکته حایز اهمیت در دوران ریاست عطاءالله مهاجرانی این بود که هیچ فیلمی با موضوع دفاع مقدس ساخته نشد.

محمد مهدی حیدریان

پس از استعفای عطاءالله مهاجرانی احمد مسجد جامعی مدیریت بر وزارت ارشاد را برعهده گرفت.

در بهمن ماه 81 محمدحسن پزشک به دلیل بیماری کناره گیری کرد ومحمد مهدی حیدریان معاونت سینمایی را برعهده گرفت . دوران ریاست وی بر معاونت سینمایی تا مهر ماه 84 ادامه داشت.در این دوره سیاست‌های دوران سیف اله داد ادامه داشت. یکی از نقاط ضعف مدیریت در این دوران تضعیف مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی بود. این مرکز با انجمن سینمای جوانان ادغام و دوباره تفکیک شد . ادغام و تفکیک این مرکز باعث تضعیف آن و لطمه به سینمای تجربی و نوگرا و کشف استعدادها شد و کارایی مرکز رو به زوال رفت.

محمد رضا جعفری جلوه

با روی کار آمدن محمدحسین صفار هرندی در دولت نهم، محمدرضا جعفری جلوه معاونت سینمایی را برعهده گرفت. در این دوره تولید فیلم‌های فاخر در برنامه‌های معاونت قرار گرفت. همچنین هویت بخشی به سینمای مستند و تجربی صورت گرفت اما متاسفانه در این زمان اختلافات تهیه‌کنندگان و خانه سینما شکل گرفت و در نهایت منجر به شکاف میان تهیه‌کنندگان شد.

جواد شمقدری

در دولت دهم ریاست جمهوری با روی کار آمدن سید محمد حسینی، معاونت سینمایی به جواد شمقدری که پیش از آن مشاور رئیس جمهور از کارگردانان سینما بود، رسید. در این دوره اختلاف میان معاونت سینمایی و خانه سینما به دلیل ایرادات حقوقی در اساسنامه خانه سینما بالا گرفت . مدیران میانی نتوانستند به درستی با اهالی سینما ارتباط برقرار کنند . در دوره شمقدری اگرچه معاونت سینمایی به سازمان سینمایی ارتقاء یافت اما بسیاری از هدف گذاری‌ها به درستی شکل نگرفت.

خانه سینما به دلیل مشکلات متعدد از جمله اشکال در اساسنامه و اختلاف شدید میان اهالی سینما و مدیریت سینما بسته شد و همچنان اختلافات ادامه دارد.

با نگاهی به معاونت‌های سینمایی این نکته حایز اهمیت از سوی کارشناسان مطرح می‌شود که در دوره‌هایی که معاونین سینمایی از فیلمسازان و اهالی سینما بودند رانت خواری و رفاقت‌ها جای ضابطه‌ها را گرفت

معاون سینمایی دولت یازدهم؟

دولت یازدهم با شعار تدبیر و امید در راه است امیدواریم با توجه به انتظارات اهالی سینما فردی با درایت، متعهد، آگاه به مسایل فرهنگی و هنری مقام وزارت را برعهده گیرد و در امر فرهنگ فراجناحی عمل کرده و تلاش نماید تا با انتخاب مدیری کارآمد تعامل درستی میان هنرمندان برقرار کرده و در جهت اعتلای سینمای شریف و نحیف ایران (که عده‌ای معتقدند با اختلافات ویران شده است ) بکوشد.

 

منبع: فارس

3479 - پیمان کلهر

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت