New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  جزییات بازگشایی مجدد سینماوتئاتر/تغییر گروه شغلی بالاخره محقق شد

arrow  فروش پانصد میلیونی اکران نوروزی/ کدام فیلم پرمخاطب‌ترین بود؟

arrow  «تی تی» فیلم منتخب نویسندگان و منتقدان ماهنامه «برش های کوتاه» / شماره هفتم ماهنامه «برش های کوتاه» ویژه جشنواره سی و نهم فیلم فجر منتشر شد

arrow  اقتدار یک تیم موفق / اصغر فرهادی و بازیگرانش در جمع بهترین بهترین های دهه نود سینمای ایران به انتخاب شصت نویسنده و منتقد / ویژه نامه "بهترین های سینمای ایران در دهه نود" ماهنامه «برش های کوتاه» در صد صفحه منتشر شد

arrow  لیلا حاتمی، ترانه علیدوستی و فاطمه معتمدآریا، بهترین بازیگران زن دهه نود سینمای ایران / به انتخاب بیش از پنجاه نویسنده و منتقد ماهنامه «برش های کوتاه»

arrow  همه فیلم های متقاضی داوری می شوند / نمایش فیلم های نامزد دریافت جایزه برای اهالی رسانه و منتقدان با رعایت پروتکل ها / مشروع نشست خبری دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر

arrow  سینما آفریقا تهران به پردیس 10 سالنه تبدیل می شود + کافه سینمای روباز

arrow  درخواست «خانه سینما» از تهیه‌کنندگان: همه پروژه‌ها را تعطیل کنید

arrow  انتشار گزارش عملکرد مالی هفت ماهه بنیاد سینمایی فارابی

arrow  بهترین بازیگران مرد دهه نود سینمای ایران معرفی شدند / به انتخاب پنجاه نویسنده و منتقد ماهنامه «برش های کوتاه»

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

اکران فیلم برای مراجع کلید حل مشکلات «رستاخیز»؟/ جنتی: نظرات فقها اعمال می‌شود

:: 3 اسفند 1392  2:30:49 PM  ::

پوستر فیلم

پوستر فیلم "رستاخیز"

 

سی نت: اگر کلیدهایی برای گشودن قفل نمایش فیلم «رستاخیز» بدون حذف چهره برادر، فرزاندان و برادرزاده امام حسین (ع) ‌باشد، بی‌گمان در اختیار مراجع و علماست که واکنش مثبتی نسبت به نمایش چهره‌ها در این اثر بلند سینمایی به ویژه نسبت به نمایش چهره حضرت عباس نداشته‌اند؛ اما به تازگی مسئولان سازمان سینمایی و عوامل این فیلم برای تغییر دیدگاه‌ها، ابتکار عمل را به دست گرفته‌اند!

«تابناک» در ادامه نوشت: دور از انتظار نبود که پس از اکران فیلم «رستاخیز» در سی‌و‌دومین جشنواره فیلم فجر، فریادهای اعتراض به پاخیزد و این اثر به سرنوشتی مشابه سریال «مختارنامه» دچار شود. نمایش پی‌درپی چهره حضرت عباس (ع) و نیز چهره‌های حضرت قاسم فرزند امام حسن (ع)، حضرت علی اصغر و حضرت علی اکبر دو فرزندِ شهید امام حسین (ع) به سرعت اعتراضات برخی از مراجع، روحانیون و گروه‌های مذهبی را در پی داشت و حتی در اعتراض به این فیلم تجمع برگزار شد.

این رخداد اما برای کارگردان و دیگر عوامل پروژه چند ده میلیارد تومانی «رستاخیز»، بیش از حد تصور گران تمام می‌شود و یقیناً احمدرضا درویش که یک دهه از عمرش را وقف تولید این اثر ۱۷۰ دقیقه‌ای کرده، به سادگی حاضر نخواهد شد تا اثرش با اصلاحات سنگینی مواجه شود که آن را از حیز انتفاع ساقط کند. از دست رفتن اثرگذاری این اثر، هنگامی‌ بیشتر مطرح می‌شود که قرار باشد این اثر اکران بین‌المللی شود و طبیعتاً با توجه به مضمون تاریخی اثر، نورانی کردن چهره‌ها، فیلم را از جذابیت برای مخاطب انگلیسی زبان خواهد انداخت.

حذف سکانس‌های مورد بحث نیز به واسطه تعدد و کلیدی بودن بسیاری از آن‌ها عملاً امکان فنی ندارد که منجر به آسیب سنگین به این فیلم نشود و کارگردان نیز با پیش بینی این وضعیت، اقدام به فیلمبرداری سکانس‌های جایگزین در قالب POV از حضرت عباس (ع) نکرده تا در صورت ‌چنین وضعیتی، امکان جایگزینی سکانس‌ها فراهم باشد. در عین حال ظاهراً به صدای حضرت زینب (س) در فیلم نیز ایراداتی وارد شده و برخی علما خواستار حذف این صدا نیز شده‌اند که دشواری‌ها را دوچندان کرده است.

با این حال‌ همان گونه که «تابناک» پیش‌بینی کرد و به فاصله اندکی از آن، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسماً اعلام کرد، موضع رسمی وزارت ارشاد، حذف سکانس‌ها و اصلاح اثر به قصد تأمین نظر مراجع است و جنتی بنای مقاومت برابر خواست علما و مذهبیون را نگذاشت و اینچنین با نگرانی‌های ایشان همراه شد؛ اما این پایان ماجرا نبود و سفرهای حجت‌الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی به قم و مشهد، آن هم با چراغ خاموش، تلاشی در سکوت برای تأمین نظر علما ‌و نجات «رستاخیز» بود.

پس از کشمکش‌هایی که دیده‌ایم، هم مدیران سازمان سینمایی و هم ‌عوامل این فیلم که پیش از اکران این اثر از برخی ‌بزرگان، مجوز نمایش چهره حضرت اباالفضل را گرفته بودند، ابتکار عمل را به دست گرفتند تا با رایزنی و تبیین موقعیت کلیدی این فیلم، برای تغییر سرنوشتش تلاشی تازه ‌داشته باشند. آن‌ها که هجمه به وقوع پیوسته را محصول تحرکات برخی عوامل سابقاً فعال در حوزه مدیریت سینما می‌دانستند، تلاش کردند مستقیم‌ محتوای این آثار را به آگاهی علما برسانند تا ایشان با دید جامع‌تری درباره این اثر ‌اعلام موضع قطعی کنند.

رئیس سازمان سینمایی تاکنون در قم با برخی مراجع و علمای تأثیرگذار دیدار داشته و در مشهد نیز با برخی از علما که در اکران شدن‌ یا نشدن فیلم‌ها تأثیر مستقیمی دارند، دیدارهای داشته و گفته می‌شود، بخش‌های جنجال‌آفرین فیلم و به روایتی نسخه کامل آن در این دیدار‌ها به نمایش درآمده و تغییر نگاه برخی از بزرگان نسبت به این اثر رخ داده و تمرکز نقد‌ها از چهره حضرت عباس (ع)، به برخی تفاوت‌ها در به تصویر کشیدن واقعه عاشورا با اصل واقعه تغییر وضعیت داده است.

در همین راستا، ایوبی در پی سفر خود به عراق برای حضور در اختتامیه اجلاس بغداد، پایتخت فرهنگی جهان عرب، به دیدار آیت‌الله سیستانی خواهد رفت تا درباره مسأله فیلم سینمایی «رستاخیز» و اختلاف نظری که در خصوص نمایش چهره معصومین در این فیلم پدید آمده، صحبت کرده و نظر این مرجع تقلید جهان تشیع را درباره این اثر جهانی که برای جهان تشیع ساخته شده، تأمین کند.

به هر حال، ظاهرا به همین رایزنی‌ها و اکران فیلم برای مراجع نیز بسنده‌ نشده و قرار است، فیلم «رستاخیز» علاوه بر مراجع تقلید، برای گروهی از علما از جمله مدرسین حوزه و همچنین مذهبیون از جمله مداحان نیز اکران خصوصی شده و تلاش شود، فضای سنگینی که در قبال این اثر شکل گرفته، تغییر کند.

باید منتظر بود و دید که آیا این سلسله رخدادها، منجر به تغییر سرنوشت «رستاخیز» خواهد شد و یا سرانجام برای اکران سراسری، حذف تصاویر حضرت عباس، حضرت قاسم، حضرت علی اکبر و علی اصغر از فیلم اجتناب‌ناپذیر خواهد بود؟

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره حاشیه‌های اخیر درباره اکران فیلم «رستاخیز» به کارگردانی احمدرضا درویش گفت: درباره نشان دادن چهره معصومین یا کسانی که منتسب به آنها هستند آرای مختلفی وجود دارد، حتی در بین فقها نیز آرای مختلفی وجود دارد.

وی ادامه داد: برخی فقها نشان دادن تصاویر منتسبین به ائمه را در صورتی که حرمت آنها حفظ شود و توهینی صورت نگیرد، جایز می‌دانند. بعضی از بزرگان دین هم معتقد هستند که باید قداست ائمه و کسانی که مانند حضرت ابوالفضل (ع) منسوب به ائمه هستند، حفظ کرد و نباید چهره ایشان را نشان داد.

جنتی در توضیح بیشتر این موضوع عنوان کرد: ما هر چهره‌ای را که بخواهیم به‌نام معصوم و منتسبان به ائمه عرضه بکنیم، نمی تواند شان والای آنها را به خوبی نشان دهد و این یک عقیده است. ساخت فیلم «رستاخیز» هم از چندین سال پیش آغاز شده و همانطور که می دانیم تولید آن نیز سالها به طول انجامیده و امروز به نتیجه رسیده و ما در واقع از ثمرات کارهایی که در گذشته صورت گرفته استفاده می‌کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تصریح کرد: «رستاخیز» در مجموع فیلمی است که تا اندازه زیادی می‌تواند منعکس‌کننده حماسه عاشورا باشد. ما باید هنرمندان و سینماگران خودمان را تشویق کنیم که در این وادی وارد شوند تا بتوانند آثار تاریخی دینی و عمیقی را که داریم، منعکس کنند. در عین حال با توجه به واکنشی که مراجع عظام تقلید قم نشان دادند دغدغه ها و نگرانی‌هایی مطرح شده که طبیعتا اگر این فیلم بخواهد اکران شود باید به نحوی باشد که بتواند این نگرانی ها را مرتفع کند.

 

منبع: ایسنا و مهر

4774 - محسن آزاددل

...............................................

کلاکت  اثر مرتبط:

رستاخیز - Rastakhiz        >> مشاهده اطلاعات کامل

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت