|
دختر ایرونی -
1381 /
Dokhtar Irooni |
|
کارگردان
محمدحسین لطیفی |
بازیگرانهديه تهراني، امين حيايي، آفرين عبيسي، جهانگير صميمي فرد، ليدا عباسي، نغمه مكري
خلاصه داستان:
مريم (هدیه تهرانی) كه دختري مستقل و متكي به نفس است، پس از بازنشستگي پدرش اداره كارگاه مجسمه سازي او را به عهده مي گيرد. او با وجود خواستگاران زيادش حاضر به ازدواج نيست، اما دختردايي اش نغمه، چون خواستگار ندارد دچار افسردگي شده و دست به خودكشي مي زند كه نجاتش مي دهند. وقتي مريم پي به وضعيت بحراني نغمه مي برد به دايي اش مي گويد بايد براي دخترش به خواستگاري برود. حرف هاي مريم جنجالي بزرگ در خانواده به وجود مي آورد و او تصميم مي گيرد براي راضي كردن دايي اش به يك خواستگاري صوري براي خودش برود. در اين ميان بهترين گزينه براي خواستگاري پسري ست به نام علي (امین حیایی) ملقب به "علي فرشته" و "علي شوتي" كه در كارگاه مريم كار مي كند. در ميانه خواستگاري، ساختگي بودن ماجرا لو مي رود و دايي با عصبانيت همراه با دخترش مجلس را ترك مي كند. در همان جريان خواستگاري، مريم پي مي برد كه علي در واقع به او علاقه مند است. پدر مريم علي را اخراج مي كند و مريم كه به طور اتفاقي به خانه علي رفته به حرف هاي او كه گفته پسري فقير است شك مي كند. به حساب بانكي او سر مي زند و از اين طريق با پدر و مادر ثروتمند علي و سرگذشت او آشنا مي شود و مي فهمد عشق علي به او باعث شده از همه چيز ببرد. مريم كه حالا به علي علاقه مند شده، او و خانواده اش را به خانه دعوت مي كند و حسابي تحويلش مي گيرند. علي كه از اين تغيير موضع يكباره ديگران آزرده شده با خانواده اش آنجا را ترك مي كند و به مريم جواب رد مي دهد. دايي مريم كه در تدارك ازدواج دخترش نغمه است وقتي حال افسرده مريم را مي بيند، اصرار مي كند كه آنها به خواستگاري علي بروند. در مراسم، ابتدا علي به تحقير مريم مي پردازد و بعد مريم حرف هاي دلش را مي زند و با حالت قهر آنجا را ترك مي كند. علي در پايان شب، مجسمه مريم را كه خودش ساخته به همراه يك دسته گل و نامه اي عاشقانه به در منزل او مي برد.
.................................................
امتیاز
نویسندگان سی نت (از 4):
1.50
مشاهده ریز امتیاز نویسنده ها
.................................................
|
|
محمدحسین لطیفی
متولد 1341 تهران
وي فعاليت هنري خود با نقاشي و مجسمه سازي و به دنبال آن نقاشي متحرك شروع كرد و وارد عرصه فيلمسازي شد. او در بدو راه اندازي سينماي تجربي و نيمه حرفه اي توسط محسن مسعودشاهي از اعضاء فعال آن مركز بود و در كنار ساير فعاليت هايش در چند مورد مشاوره كارگردان را نيز به عهده داشته است.
... |
|
هدیه تهرانی
متولد 1351
مدرک تحصیلی: دیپلم
برای بازی در فیلم « روز واقعه » انتخاب شد اما بعد ها لادن مستوفی جای او را گرفت. کیانوش
عیاری هم او را برای بازی در « بودن یا نبودن » انتخاب کرد که بعدها عسل بدیعی به جای او برگزیده شد. اما سرانجام مسعود کیمیایی او را برای فیلم « سلطان » انتخاب کرد و هدیه تهرانی وارد سینمای حرفه ای شد.
بازیهای راحت و روان او در فیلمهای « غریبانه » و به خصوص « شوکران » تحسین همگان را برانگیخت. او سال 1381 را با بازی در فیلمهای « آبادان » و « دنیا » آغاز کرد و بازی اش در فیلم «
... |
|
امین حیایی
- متولد 1349
- فارغ التحصیل کامپیوتر
- همسر نیلوفر خوش خلق (بازیگر)
- شروع فعالیت سینمایی با بازی در فیلم « دو همسر » (اصغر هاشمی) در سال ١٣٧٠.
- در دوران تحصیل به فعالیت در تئاتر پرداخت و پس از گرفتن دیپلم، ضمن خدمت سربازی در مرکز هنرهای نمایشی عقیدتی - سیاسی نیروی هوایی فعالیتش را آغاز کرد. در سال 1370 بازیگر یک تئاتر کودکان به کارگردانی ثریا قاسمی بود. در پانزدهمین جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت جایزه بازیگر نقش دوم برای فیلم براده های خورشید شد.
- خیلی زمان برد تا بتواند به عنوان بازیگر
... |
|
آفرین (صغری) عبیسی
متولد 1330 لاهيجان
مدرک تحصیلی: ديپلم ادبي
وي فعاليت سينمايي را از شانزده سالگي با بازي در فيلم "ليلي و مجنون" به كارگرداني سيامك ياسمي آغاز كرد. او همسر مرحوم ايرج صادق پور (فيلمبردار و تهيه كننده) مي باشد.
... |
لیست عوامل و توضیحات بیشتر |
فيلمنامه: ايرج طهماسب مدير توليد و تهيه كننده: يدالله شهيدي مدير فيلمبرداري: علي الهياري تدوين: كاوه ايماني طراح صحنه و لباس: فروزان خليلي فر طراح چهره پردازي: مهري شيرازي صدابردار، صداگذار و ميكس: اسحاق خانزادي عكس: احمد احمدي تاريخ شروع فيلمبرداري: 27 آذر 1381
"دختر ايروني" پس از فيلمهاي "سرعت" (1374) و "عينك دودي" (1378) سومين فيلم بلند محمدحسين لطيفي است كه سه مجموعه تلويزيوني "خبرنگار خارجي"، "همسايه ها" و "سفر سبز" را هم در كارنامه دارد.
سال ساخت:
1381
تاریخ
اکران:
1382
- (26 آبان)
112 روز نمایش
344,000,000
تومان در سینماهای ایران |