سامان سالور: فراگیری اعتیاد در جامعه موضوع مهمی است / بهتاش صناعی ها: ما تصمیم گرفتیم باگ های یک قانون را به تصویر بکشیم / سهیل بیرقی: این زن به این دلیل که عامهپسند نیست حذف خواهد شد. / گزارش نشست های روز اول
::
13 بهمن 1398
2:29:48 AM ::
باران کوثری، هوتن شکیبا و سهیل بیرقی در نشست پرسش و پاسخ فیلم «عامه پسند» - پردیس ملت، شنبه 12 بهمن 1398
سینما شبکه (سی نت):
در روز اول چشنواره سی و هشتم فیلم فجر، نشست خبری سه فیلم «سه کام حبس»، «قصیده گاو سفید» و «عامه پسند» با حضور عوامل و بازیگران فیلم ها آغاز شد.
نشست پرسش و پاسخ فیلم «سه کام حبس»
به گزارش «سینما شبکه»، نشست خبری فیلم «سه کام حبس» به کارگردانی و نویسندگی سامان سالور با حضور کارگردان، ساسان سالور (تهیهکننده)، مسعود سلامی (مدیر فیلمبرداری)، مهدی ابراهیمزاده (صدابردار)، غزاله معتمد (طراح لباس) سحر شهامت(طراح صحنه)، محسن تنابنده، پریناز ایزدیار، متین ستوده و سمیرا حسینپور بازیگران فیلم و با اجرای محمود گبرلو امروز شنبه دوازدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در ابتدای نشست ساسان سالور از حضار درخواست کرد که به احترام جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی یک دقیقه سکوت کنند و بایستند.
سامان سالورر: بسیاری فیلمها با موضوعات اجتماعی ساخته میشوند و ساخت این فیلم سه سال زمان برد. تلاش ما بر این بود که جنبه دیگری از اعتیاد و ضربهای که به خانواده میزند را به تصویر بکشیم. از نظر من فراگیری اعتیاد در جامعه موضوع مهمی است و امیدوارم این فیلم تلنگری برای این افراد باشد که زندگی خانوادگیشان را تباه نکنند.
سامان سالور: بازی تنابنده یکی از ویژگیهای بارز فیلم بود و با ایدههایی که میداد باعث شد قصه سر و شکل بهتری بگیرد. او بازی خودش در «لامپ100» را تکرار نکرد.
سامان سالور: قصه «سه کام حبس» قصه پلیس نبود و بیشتر میخواستیم در تار و پود فیلمنامه پلیس نقش پررنگتری داشته باشد.
مسعود سلامی (مدیر فیلمبرداری): کارگردان فیلم به فراخور فیلمنامه تاکید داشت که فیلم رنگ خاصی داشته باشد. سعی کردم رنگ این فیلم شبیه فیلمهای دیگر نشود و رنگ جدیدی را ببینیم. ما لوکرنگی داشتیم که همیشه روی دوربین سوار بود و بر همین اساس همه چیز انجام گرفت. این رنگی که ما میبینیم رنگ جامعه امروز است و اگر از پنجره نگاه کنیم رنگ شهر سیاه، سفید و خاکستری است.
سامان سالور (در پاسخ به این سوال که سهم همکاری تنابنده و مشارکتش در نوشتن فیلمنامه چه میزان بود بیان داشت): تنابنده با خودش ایدههای جذابی داشت که البته در تولید سخت بود. ما در عنوانبندی هم از ایشان تشکر کردیم زیرا او هم فیلمنامه را میشناسد و هم در گپ و گفت با بازیگر، صاحب ایده است.
محسن تنابنده: راجع به فیلمنامه من به همان اندازه در کنار کار بودم که خانم ایزدیار و دیگران. نه تنها قبل از تولید اثر که در هنگام کار هم همه با هم و در کنار هم بودیم و تمرینهای قبل از فیلم کمک کرد تا به خانم ایزدیار نزدیک شویم و فکر میکنم کمک کرده تا ایفای این نقش درست از کار در بیاید و بازی با خانم ایزدیار برای من تجربه خوبی بود.
پریناز ایزدیار: تجربه با آقای تنابنده یکی از بهترین اتفاقها و تجربیات دوران بازیگری من بود . چرا که او حواسش به بازیگر رو به روی خودش هست و این باعث میشود که بازیگر با خیال راحت تری با نقش ارتباط برقرار کند.
پریناز ایزدیاز: یک چیزهایی هستند که به شخصیت واقعی من مربوط میشوند و حذف کردن یا تکرار کردنش میتواند خوب نباشد. من سعی میکنم در نحوه بازی کردنم اغراق وجود نداشته باشد و سعی کردم کاراکتر متفاوتی را بازی کنم که باور پذیر باشد.
سامان سالور: اگر فیلم موفق شده باشد آینهای در برابر جامعه گرفته باشد مخاطبش همه کسانی هستند که با قصه ارتباط برقرار میکنند. به خصوص نوجوانهای یازده دوازده سالهای که اعتیاد در پیرامونشان و در هر فضایی که به آنها ربط دارد وجود دارد. جدای از مردم امیدوارم کسانی که میتوانند قدمی برای رفع مشکلات مردم بردارند هم باید این فیلم را ببینند. افرادی که میتوانند کاری کنند که ما به هم عشق بدهیم.
***
نشست پرسش و پاسخ فیلم «قصیده گاو سفید»
نشست خبری فیلم سینمایی «قصیده گاو سفید»، به کارگردانی بهتاش صناعیها با حضور این کارگردان، غلامرضا موسوی (تهیهکننده)، آروین پور رئوفی (بازیگر)، پوریا رحیمی سام (بازیگر)، علیرضا ثانیفر (بازیگر)، مریم مقدم (نویسنده و بازیگر)، امین جعفری (مدیر فیلمبرداری)، عبدالرضا حیدری (صدابردار)، حسین قورچیان (صداگذار)، کامران خلج (طراح چهرهپردازی)، عطا مهرداد (تدوینگر) و با اجرای محمود گبرلو و رضا درستکار(منتقد) برگزار شد.
غلامرضا موسوی (تهیه کننده): این فیلم ، یکی از آرامترین تولیدات من در 40 سال سابقه کاریام بود.
بهتاش صناعیها (نویسنده وکارگردان): گاوی که در فیلم بود به عنوان سمبل استفاده شده بود. قصهای نوشتیم که شرایط پیرامون قانون را بنویسیم، هر قانون نقطه ضعفهایی دارد که می توان درباره آن نوشت و ما نیز سعی کردیم بر این موضوع تکیه کنیم. پروندههای زیادی از قبل یا بعد از انقلاب در کشور رخ داده، مشخصا نمیتوان گفت یک پرونده مطرح است بلکه این فیلم از چندین پرونده الهام گرفته است.
مریم مقدم (نویسنده و بازیگر): کاراکترها کمی پیچیده بودند و روند شخصیتی دارند که بازیگر باید آنها را در بازیاش لحاظ کند. مینا زنی است که سختیهای زیادی میکشد اما در عین حال پرقدرت است و امیدش را از دست نمیدهد، عاشق میشود و به پایانی که دیدید میرسد.
مریم مقدم: کاراکتر زن ما ایرانی بود، در واقع درباره یک آدم صحبت میکنیم که به فردی که به محبت کرده احساس دارد.
صناعیها: نقش قاضی را شهاب حسینی قرار بود بازی کند اما به دلایل مختلفی این اتفاق نیفتاد، اتفاقی که برای این فیلم افتاد به نظرم درستتر بود.
صناعیها: قصد ما لزوما زیر سوال بردن یک قانون نیست، هرقانونی نقاط ضعفی دارد و به صورت کامل درست نیست. ما تصمیم گرفتیم باگ های یک قانون را به تصویر بکشیم. در جایگاهی نیستم که به عنوان یک کارگردان سینما بگویم این قانون خوب است یا بد اما فقط میگویم به این قانون میتوان کمی بیشتر فکر کرد.
علیرضا ثانی فر (بازیگر): این نقش اولین تجربهای بود که همراه کارگردان برای انتخاب لوکیشن رفتم. آقای صناعیها به من می گفت اینجا خانه و محل کار توست. من هر روز پیش تولید کنار کارگردان بودم. حالا که این فیلم را دوباره نگاه میکنم به این نتیجه میرسم که حتی بازیگران فرعی نیز درست ایفای نقش کردهاند. از تک تک عوامل تشکر میکنم و دستشان را میبوسم.
پوریا رحیمی سام (بازیگر): بعد از تماشای این فیلم از دیدگاه شخصیام میگویم که عمیقا معتقدم بازی کردن در فیلم بهتاش صناعی ها شانس است. هر فیلم دیگری که این کارگردان بسازد دوست دارم در آن هرچند کوچک بازی کنم.
***
نشست پرسش و پاسخ فیلم «عامه پسند»
نشست خبری فیلم «عامهپسند» به کارگردانی، تهیهکنندگی و نویسندگی سهیل بیرقی با حضور عوامل فیلم، سهیل بیرقی(کارگردان، تهیهکننده و نویسنده)، حسین جعفریان(مدیرفیلمبرداری)، کریستف رضاعی(آهنگساز)، مجید کریمی (مجریطرح)، هوتن شکیبا و باران کوثری بازیگران فیلم و با اجرای محمود گبرلو و آنتونیاشرکا(منتقد)شنبه دوازدهم بهمن ماه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
باران کوثری (بازیگر): به گفته بسیاری از بازیگران آقای بیرقی شیوهای را پیش پای شما میگذارد که میتوانید متفاوت کار کنید. ما تمرینهای طولانی در این فیلم با یکدیگر داشتیم و بودن هوتن شکیبا تجربه همکاری بسیار خوبی برایم بود.
هوتن شکیبا (بازیگر]: در تولید این فیلم به قدری همه چیز به جا و سر جایش بود که نگرانی به جز ایفای درست نقش و شخصیت نداشتم. همچنین با حضور پارتنرهایم تجربه خوبی در این فیلم داشتم.
سهیل بیرقی (با تشکر از حضور هر دو بازیگر فیلم هوتن شکیبا و باران کوثری): بسیار ممنونم که فراتر از بازیگر برای من یار بودند.تاثیر تک تک عوامل فیلم در جریان آن بسیار مشهود است.
سهیل بیرقی (کارگردان): اوج فیلمسازی وکارگردانی برای من در سادگی است و سختترین نوع ساخت فیلم نیز در سادگی است.
باران کوثری (بازیگر) سه نفر از دوستان در روند فیلمسازی دیالوگها و لحجه را با من تمرین کردند و سهیل بیرقی خیلی روی درست تلفظ شدن و لحجه این کارکتر حساس بود.
سهیل بیرقی: من زادگاهم شهرضاست و تلاش کردیم در این کارکتر گویش میانهای را انتخاب کنیم.
سهیل بیرقی: ویژگی روایت غیر خطی که در فیلم شاهد هستید مبتنی بر بازیگوشی در صحنه بود که تدوین آن نیز بسیار در این روند موثر بود.
سهیل بیرقی: کمترین توجه موجود، متوجه مادران ماست و ما در حق آنها ظلم میکنیم. هیچ گاه به آنها در قالب انسان آزاد بودن حق نمیدهیم. فیلم به همین علت احساس مرثیه را روایت میکند. این زن به این دلیل که عامهپسند نیست حذف خواهد شد.
کریستف رضاعی، آهنگساز این فیلم نیزدر خصوص موسیقی «عامهپسند» عنوان کرد: همکاری با بیرقی و نظم و تفکر او کاملا در کار مشهود است و کارگردان این فیلم دقیق میدانست که چه آهنگی در بخشهایمختلف میخواهد.
کریستف رضاعی: من ایدههای دیگری برای این فیلم داشتم و اتودهای مختلفی برای بیرقی فرستادم که او هنگام سناریو نوشتن به این نوع موسیقی که همسو با دهه پرسوناژ فهمیه است، رسیده بود.
هوتن شکیبا: من پس از دریافت سیمرغ پیشنهاد کم نداشتم. با وجود استرس در انتخاب فیلم، دغدغه فیلم «عامهپسند» و همچنین نقشم را دوست داشتم. میلاد نقش سختی بود و سعی کردم با نقش رفاقت کنم.
سهیل بیرقی: لحجه شهرضایی تفاوت زیادی با شهر اصفهان دارد و هیچ هویت و اشتراکی با هیچ شهری ندارد. کاش ابتدا شهرضا و لحجه آن را بشناسیم و بعد در این خصوص نظر بدیم.
سهیل بیرقی: در جهانبینی من زن معترض وجودش احساس میشود و زنان همزمان دچار طغیان دسته جمعی هستند.
بیرقی (در پاسخ به این سوال که چرا در فیلم تصویر هیچ مردی دیده نمیشود و چرا شخصیت میلاد به عنوان تنها مرد نشان داده شد؟) اضافه کرد:به دلیل علاقه من به سادگی ومینیمالیسیم، فیلم این پیشنهادرا میدهد که بدون دیدگاههای عامه پسند بودن شخصیت افراد را تعریف کنیم.
هوتن شکیبا (با تاکید بر اینکه به دنبال جایزه نیستم) گفت: از اینکه این کارکتر را بازی کردم خوشحالم و خیلی سال است که تئاتر بازی میکنم و علاقهمندم در این حوزه جایزه دریافت کنم اما درفبازی نقش هیچموقع به دنبال جایزه نبودم.