New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  «قطار آن شب»، حمیدرضا قطبی را به بلژیک می‌برد

arrow  برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر در یک وضعیت ویژه

arrow  "یدو" فاتح سی و نهمین جشنواره فیلم فجر / "بی همه چیز" در رده دوم / همه برندگان ایستگاه سی و نهم

arrow  «یدو» و «بی همه چیز» با 13 مورد در صدر / نامزدهای سی و نهمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

arrow  نامزدها در پایان روز هشتم (یکشنبه شب) اعلام می شوند

arrow  بیشترین تعداد آرای مردمی به «شیشلیک» رسید / تا پایان روز هفتم

arrow  نامزدهای بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران جشنواره فیلم فجر39 معرفی شدند

arrow  ببینید: پوستر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد

arrow  دبیر جشنواره فیلم فجر 39: اگر قانون اجازه دهد فیلم «قاتل و وحشی» حمید نعمت الله را در بخش خارج از مسابقه نمایش خواهیم داد

arrow  اسامی آثار نامزدشده بخش‌های مختلف جشنواره فیلم فجر39 اعلام شد/ تنها 16 فیلم در بخش سودای سیمرغ/ «قاتل و وحشی» نعمت الله حذف شد

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

مرور مهم ترین اخبار جشنواره فیلم فجر در آرشیو سی نت

بازخوانی پرونده های ویژه-1، جشنواره بیست و پنجم/ مسعود ده نمکی: « اخراجی‌ها » پاسخی محکم به متحجرها و روشنفکرهاست

:: 22 دی 1391  7:41:26 PM  ::

مسعود ده نمکی در نشست مطبوعاتی فیلم

مسعود ده نمکی در نشست مطبوعاتی فیلم "اخراجی ها"

 

سی نت: با توجه به نزدیک شدن به حال و هوای روزهای جشنواره و در پی پسندیده شدن اقدام سی نت در مرور تاریخچه جشنواره و مقایسه انتخاب های داوران و منتقدین، حالا در بخشی دیگر قصد داریم به مرور اتفاقات و اخبار مهم جشنواره از جشنواره بیست و پنجم به بعد که سی نت پرونده ویژه جشنواره را منتشر کرده است بپردازیم.

این بخش از ویژه نامه جشنواره فیلم فجر سی نت شامل مرور و بازخوانی اتفاقات جنجالی و عجیب و غریب جشنواره ها، اظهار نظرهای جنجالی و سایر اخبار پر حاشیه چند جشنواره اخیر است که بازخوانی این اخبار که در آرشیو سی نت موجود است خالی از لطف نیست و علاوه بر زنده شدن خاطرات، شاید باعث مقایسه برخی اتفاقات گذشته با امروز هم شود و پاسخ برخی سوالات و ابهامات موجود در این اخبار پرحاشیه نیز داده شود!
منتظر نظرات و پیشنهادات شما در رابطه با این بخش هستیم.

برای اولین قسمت از این بخش به جشنواره بیست و پنجم فیلم فجر باز می گردیم و به نشست مطبوعاتی فیلم "اخراجی ها" در تاریخ 21 بهمن 1385 در سینما فلسطین می رویم و صحبت های آن نشست را با هم مرور می کنیم :


مسعود ده‌نمکی که در نشست نقد و بررسی « اخراجی‌ها » با هیجان و حرارت زیادی صحبت می‌کرد، فیلم خود را تودهنی به روشنفکرها و متحجرهایی دانست که در راه ساخت و نمایش آن مانع‌تراشی می‌کنند.
در این نشست که روز گذشته در هشتمین روز جشنواره فیلم فجر با حضور تعداد زیادی از مخاطبان سینمای ویژه رسانه های گروهی در سینما فلسطین برگزار شد، ده نمکی ضمن بیان این مطلب گفت: « فیلم اول، دوم، سوم ندارد. همه اینها برای من وسیله است. فیلمسازی هدف و شغل من نیست. از ابتدا که فیلمنامه نوشته می شد اثر وجهی قصه محور داشت و از ابتدا قرار بود قصه آدم ها را مطرح کنیم. نه اینکه توپ و تانک و جنگ را به تصویر بکشیم. ما سراغ آدم هایی رفتیم که قصه را بسازند. »

وی درباره اینکه 10 سال پیش به بازیگران و فیلمسازان انگ های مختلف می زد، اما حالا خود فیلمساز شده است، اظهار داشت: « 20 سال پیش من با این آدم ها زندگی کردم. به همان اندازه که باندبازی و دسته بازی در عرصه سیاست وجود دارد در عالم ... بگذریم. خیلی حیف شد که به خاطر حضور من در این فیلم بازی نقش پردازان خوب آن دیده نشد. من از آنها شرمنده ام. البته به نظر من مسئله مهم این است که مردم از فیلم خوششان بیاید. "اخراجی ها" در بخش مسابقه فیلم های اول و دوم هم حضور دارد. من از همین جا اعلام می کنم اگر جایزه ای در خصوص کارگردانی یا فیلمنامه به من داده شود، به خاطر بازیگرانم این جایزه را دریافت نخواهم کرد. »

این فیلمساز درباره میزان تاثیرگذاری این فیلم توضیح داد: « ای کاش مطبوعاتی ها بین مردم می آمدند. نسل سوم آمدند و با یکدیگر ارتباط برقرار کردند. دیدن جوی که برای دیدن این فیلم بین مردم وجود دارد، میزان اهمیت و جذابیت آن را مشخص می کند. به عقیده من، آنهایی این فیلم را نفی می کنند که جنگ را زیر کولر گازی دور از میدان نبرد دنبال کردند. در جبهه ترس در کنار شجاعت، پیروزی همگام با شکست و مبارزه در کنار عبادت وجود داشت. وقتی مردم تا چهار صبح در صف می ایستند تا فیلم را تماشا کنند، حتی خبر دارم جعفری جلوه همراه با خانواده خود تا ساعت یک بامداد در کنار خانواده اش پشت در سینما بود، اما موفق به تماشای فیلم نشد. »

وی تاکید کرد: « من خوشحالم فیلمی ساخته ام که مردم از آن استقبال کرده اند و تمام هدف من همین بود. اینکه من را به کار با لیبرال ها متهم می کنند و شریفی نیا متهم به کار کردن با چماقدارها می شود، مسئله مهمی نیست. من خوشحالم که توانستم هم به روشنفکرها و هم به متحجرها تودهنی بزنم. این افراد همان هایی هستند که سینما و شخصیت های دفاع مقدس را کلیشه ای می خواهند و با تفاوت در قصه ها و کاراکترها موافق نیستند. من زمانی حرف هایم را داد می زدم. زمانی رسید که آنها را نوشتم. در دوره ای دیگر مستند ساختم و حالا همان حرف ها را به فیلم تبدیل می کنم. »

ده نمکی در پاسخ به اینکه فیلم 500 میلیون تومان هزینه داشته است، پاسخ داد: « در مورد مبلغ ساخت این فیلم حرف و حدیث های زیادی مطرح می شود. این در حالی است که برخی فیلم ها با بودجه های میلیاردی ساخته می شود. در این فیلم به شکسته شدن یک دوربین اشاره می کنند، در حالی که در برخی فیلم ها سر صحنه آدم ها کشته می شوند و هیچ کس اعتراض نمی کند. مسئله اینجاست که خیلی ها دوست ندارند این فیلم به نمایش دربیاید. آنها جنگ و آدم های آن را کلیشه ای می خواهند. در جنگ این نوع آدم ها بوده اند. وقتی شهید آوینی می گوید من از راه طی شده آمده ام، پیشینه ای دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد. اما اکنون گفتن این حرف ها جزو خط قرمزهاست. »

وی درباره اینکه به آسانی توانسته فیلم نخست خود را بسازد، اظهار داشت: « همه آنهایی که می خواهند فیلم بسازند با مسایل و مشکلات زیادی مواجه بودند. فیلم اولی ها نه تنها برای گرفتن مجوز و پیدا کردن تهیه کننده دچار مشکل هستند، بلکه حتی خود را باید به چهره پرداز، فیلمبردار و سایر عوامل تولید اثبات کنند تا به آنها اعتماد داشته باشند. البته سینمای 35 میلیمتری بسیار گران قیمت است، اما تولید دیجیتال کار را تا حدودی راحت کرده است. »

کاسه ساز به عنوان تهیه کننده « اخراجی ها » درباره هزینه های تولید این فیلم گفت: « ساخت این فیلم هزینه متعادلی داشت. چون بخش عمده ای از فیلم در کوچه و خیابان ساخته شد و بخش هزینه بر آن سکانس های بازسازی صحنه های جنگی بود. در ضمن مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در ساخت فیلم مشارکت داشت و وزیر ارشاد، معاون سینمایی، عقیدتی سیاسی ارتش، سپاه پاسداران، انجمن سینمای دفاع مقدس و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس از این فیلم حمایت مادی و معنوی کردند. »

وی راجع به اینکه به آسانی به ده نمکی برای ساخت فیلم اعتماد کرده، توضیح داد: « بنده جزو تهیه کنندگانی هستم که با فیلمسازانی چون ملاقلی پور، جعفری جوزانی و شهرام اسدی کار کرده ام و با کارگردان های اول نیز همکاری می کنم. من تاکنون با هشت کارگردان فیلم اولی در زمینه تولید فعالیت کرده ام. ده نمکی این فیلمنامه را به دفتر ما آورد. ابتدا با هم فیلم های مستند « فقر و فحشا » و « کدام استقلال، کدام پیروزی » را دیدیم. سپس وی یک فیلم کوتاه ساخت که بخشی از توانایی های حرفه ای خود در این زمینه را نشان داد. سپس درباره ساخت « اخراجی ها » توافق کردیم. هر کس فکر می کند توانایی ساخت فیلم بلند سینمایی دارد با فیلمنامه به دفتر ما بیاید تا در این زمینه با هم مذاکره کنیم. »

این تهیه کننده در خصوص اهمیت ساخت این فیلم و مضمون آن یادآور شد: « به عقیده من نسل سوم انقلاب، جنگ را از نزدیک مشاهده و درک نکرده اند و این موضوع را از زبان دیگر اعضا خانواده خود شنیده اند. این فیلم سعی می کند تصویری واقعی و کامل از جنگ ارایه کند. ده نمکی روزی که به دفتر ما آمد به این فرمایش حضرت امام خمینی (ره) اشاره کرد که فرموده بودند: "جبهه های جنگ کارخانه انسان سازی است." این فیلم نیز بر اساس همین فرمایش امام (ره) شکل گرفت. »

محمدرضا شریفی نیا که انتخاب بازیگران « اخراجی ها » را بر عهده داشت، درباره این اثر گفت: « این پروژه با تلاش تمامی دست اندرکاران تولید فیلم به کمال رسید. شاید در تاریخ سینمای ما تا این اندازه از یک فیلم عرصه دفاع مقدس استقبال نشده باشد. این موضوع نشان می دهد که مردم ما تا چه اندازه تشنه تماشای دیدن آثار قابل توجه و شاخص بر پرده سینماها هستند. »

وی در مورد شباهت بازی های این فیلم و نبود برخی از بازیگران که از ابتدا نام شان هنگام تولید ذکر شده بود، اظهار داشت: « هیچ جای بازی شهره لرستانی شبیه « لیلی با من است » نبود. مهمتر اینکه این فیلم در مدت زمانی حدود 150 دقیقه ارایه شد. اما چون هیچ سینمایی فیلمی با این مدت زمان را اکران نمی کند، حدود 100 دقیقه از فیلم انتخاب و ارایه شد. همین مسئله باعث شد بازی برخی بازیگران فیلم به طور کامل حذف و بازی برخی دیگران از نقش پردازان تا حدود زیادی کم شود. »

اکبر عبدی که نقش بایرام را در فیلم دارد، راجع به این اثر گفت: « زندگی جلو دوربین یا صحنه دشوار است. من سعی کردم در این فیلم به جای بازی کردن، زندگی را تجربه کنم. به عقیده من جایزه اصلی فیلم را از دست سینماروها می گیریم. استقبال از « اخراجی ها » به اندازه ای است که برخی سینماهای جشنواره آن را چند بار پخش کردند. نمی دانم چرا با ده نمکی این کار را می کنند؟ آیا دنبال این هستند که محسن مخملباف دیگری ساخته شود که کشور خود را رها کرد و مجبور به کوچ شد؟ »

سیدجواد هاشمی در پاسخ به دلیل حضور خود در فیلم اعلام کرد: « این فیلم نخستین اثر دفاع مقدسی من است که در پایان شهید نمی شوم. به نظر من این فیلم آینه ای از افراد مختلفی است که در جبهه حضور پیدا می کردند و در فضای جبهه دچار تحول می شدند. من در جبهه دوستی داشتم که به « ابرام قمه » معروف بود. چون زمانی به قمه زنی می پرداخت. وی که نام واقعی اش ابراهیم محمدپور است در جبهه شهید شد. من به شدت به این دیالوگ فیلم اعتقاد دارم که همه باید بگویند مملکت مال همه است نه یک سری آدم خاص ».

به گزارش سی نت در پایان جشنواره فجر مسعود فراستی درباره این فیلم گفته بود:« آرا هیئت داوری بسیار بد و کارشناسی نشده بود. بهترین فیلم جشنواره « اخراجی ها » بود و جدا از ضعف های فیلم اول و برخی شعارهای درون اثر، قصه به درستی روایت می شود. این فیلم به مخاطب احترام می گذارد و حرف مهمی می زند. »

جمله معروف ده نمکی در مراسم اختتامیه جشنواره پس از دریافت سیمرغ بهترین فیلم به انتخاب مردم هنوز هم در اذهان باقی مانده است : «من نه مرغ می خواهم نه سیمرغ!»

 

منبع: سی نت و مهر

8973 - محسن آزاددل

...............................................

کلاکت  اثر مرتبط:

اخراجی ها - Ekhrajiha        >> مشاهده اطلاعات کامل

................................................

arrow  دیگر اخبار مربوط به سی و یکمین جشنواره فیلم فجر (255 خبر):

255 - فیلم‌فارسی از «رسوایی» شریف‌تر است / اظهارات صریح دکتر کوشکی درباره "رسوایی" و فیلم های مهم جشنواره سی و یکم فیلم فجر

254 - نظر خواهی خبرآنلاین از ۳۳ منتقد و نویسنده سینمایی / «دربند» و «آسمان زرد کم عمق» بهترین فیلم، رضا عطاران و نازنین بیاتی بهترین بازیگر

253 - جوایز بخش تجلی اراده ملی سی و یکمین جشنواره فیلم فجر اهدا شد / "تنهای تنهای تنها" به تنهایی در صدر

252 - نازنين بياتی: بيكار ماندن را به بازی در نقشهای ضعيف ترجيح میدهم

251 - برندگان طنزواره بین المللی هم اعلام شدند!!!! / یادداشت طنز هادی حیدری اندر احوالات حواشی جشنواره فیلم فجر

250 - بهترین های جشنواره سی و یکم به انتخاب نویسندگان سی نت معرفی شدند / "دربند"، داودنژاد، شهاب حسینی، نازنین بیاتی و ...

249 - "ما كه نبايد از اينكه هنرپيشه فكش را كج مي‌كند، كمي روي پنجه پا راه مي‌رود يا زانوهايش را موقع راه رفتن به هم مي‌زند يا چشمانش قرمز است، تحت تاثير قرار بگيريم!!" / گفت‌وگو با ضيا‌ءالدين دري، عضو هيات داوري بخش مسابقه سينماي ايران

248 - رد دلایل داوران جشنواره فیلم فجر از سوی دو پزشک / کم‌توانان ذهنی می‌توانند بچه سالم به دنیا بیاورند

247 - بهروز افخمی (عضو هیات داوران جشنواره فیلم فجر): "حوض نقاشی" و "هیس" فیلم هایی ضعیف در ساختار و محتوا بودند - همه سیمرغ‌های "استرداد" حق‌اش بود - بهرام توکلی از کنار ساخت یک شاهکار عبور کرده است

246 - «حوض نقاشی» غلط علمی داشت - «استرداد» شاخص این دوره از جشنواره بود - بیانیه هیات داوران تند نبود / ناگفته‌های جمال شورجه از داوری‌های جشنواره‌ی فجر

>> همه اخبار سی و یکمین جشنواره فیلم فجر

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت