تجربه و تخصص رضاداد به کمک جشنواره می آید؟
علیرضا رضاداد گزینه جدی مدیریت جشنواره سی و دوم
::
13 مهر 1392
2:20:10 AM ::
علیرضا رضاداد |
سی نت:
عملکرد ضعیف مدیران زیرمجموعه جواد شمقدری در حوزه های مختلف، سینمای ایران را در وضعیتی بحرانی قرار داد به شکلی که رسیدن به شرایط هشت سال پیش، نیاز فراوانی به برنامه ریزی های مدیران تازه وارد به ساختمان ارشاد دارد.
یکی از نقاطی که توسط مدیریت دولتی سینما در دوره شمقدری دچار آسیب های جدی شد، جشنواره فیلم فجر بود، جشنواره ای که اگر در دوره هایی به واسطه مدیریت خارج از تعریف رایج در سازمان سینمایی دوران شمقدری، و اعمال این نوع مدیریت توسط دبیر جشنواره بارقه امیدی را به همراه داشت اما با عملکرد تفرقه افکنانه مدیریت سینما،شرایط بحران بار دیگر بر فضای سینمای کشور مستولی می شد.(نمونه روشن این چندگانگی را می توان در دوران دبیری محمد خزاعی و تاکید او به ایجاد وفاق میان اهالی سینما دانست که با صدور جکم بسته شدن خانه سینما توسط شخص شمقدری روبرو شد.)
با ورود به نیمه دوم سال و نزدیک شدن به زمان برگزاری جشنواره-( تنها چهار ماه به جشنواره سی و دوم فجر باقی مانده) یکی از چالش های حجت ا... ایوبی برای برگزاری قاعده مند و به دور از تنش های سینمایی است؛ موضوعی که برای مدیریت قبلی سینما، یک شاخصه مهم رفتاری به شمار می رفت!
سایت تابناک با همین بهانه به سراغ موضوع جشنواره فیلم فجر پیش رو رفته و این احتمال را بررسی کرده که وجود مدیری با تجربه مانند علیرضا رضاداد در راس هرم هدایت جشنواره سی و دوم می تواند بسیاری از چالش های احتمالی را از پیش رو بردارد...
*** در فاصله چهار ماه تا آغاز جشنواره بین المللی فجر سی و یکم [امسال دوره سی و دوم سی و دوم جشنواره فیلم فجر است] و در شرایطی که آهسته آهسته مقدمات برگزاری این دوره از جشنواره میبایست فراهم شود، از علیرضا رضاداد به عنوان دبیر این دوره از جشنواره نام برده میشود؛ اتفاقی که در صورت وقوع، دورنمای متفاوتی را برای سینمای ایران شکل خواهد داد.
جشنواره بین المللی فیلم فجر در چند دوره اخیر نتوانست کف توقعات ممکن را برآورده سازد و هرچند از سوی مسئولان برگزاری تلاشهایی در این زمینه صورت پذیرفت اما در نهایت غیبت بسیاری از سینماگران که حکم قهر با این رویداد را به واسطه حضور مدیران وقت داشت، باعث شد تا مهم ترین اتفاق سالیانه در حوزه سینمای ایران هر سال ضعیف تر از سال قبل شود.
حتی حذف جشن خانه سینما از طریق تعطیلی موقت این نهاد نیز نتوانست منجر به رونق بیشتر این رویداد شود و همه سینماگران را متقاعد سازد که تنها رویداد مهم پیش رویشان در داخل کشور، جشنواره فجر است و این جشنواره حتی در دوره اخیر نیز سطح بالایی (در قیاس با برخی از ادوار پیشین همین جشنواره) از کیفیت را به همراه نداشت.
دوره پیشین نیز با انتقادات فراوانی همراه بود، چرا که نگاه جشنواره نیز باعث نشد که ممیزی اندکی با تساهل برخورد کند و فیلمها به شکلی زیر قیچی ممیزین رفت که دیگر برای اکران عمومی نیازی به اصلاح چندانی نداشت و بماند که بر سر برخی فیلمها چه آمد و چگونه به «زندگی مشترک آقای محمودی و بانو» حتی یک سانس نمایش نیز داده نشده بود.
سکان مهم ترین رویداد سینمای ایران به دست چه کسی میافتد؟
با این اوصاف یکی از انتظارات پس از تغییر مدیریت سینمای ایران، ایجاد تحول در این نهاد بود، به گونهای که حضور حداکثری سینماگران را در این رویداد با آثاری مشتمل بر مضامینی متفاوت و پرداختی اثرگذار شاهد باشیم؛ اتفاقی که به نظر میرسد وقت وقوعش باشد، چرا که تنها چهار ماه تا نخستین روز برگزاری جشنواره سی و دوم باقی مانده و طبیعتاً زمان چند ماهه ای برای برگزاری این رویداد ضروری است.
در این زمینه با علیرضا رضاداد گفت و گو شده و احتمال اینکه رئیس پیشین بنیاد فارابی در دوره اصلاحات و اوایل دولت نهم و همچنین مشاور کنونی رئیس سازمان سینمایی، دبیر جشنواره فجر آتی شود، تقریباً قطعی است. مدیر 52 ماهه فارابی، سبقه چهار دوره دبیری جشنواره فیلم فجر و چهار دوره دبیری جشنواره کودک را در کارنامه دارد و احتمالاً هیچ چهرهای تجربه وی را برای مدیریت بر این نهاد ندارد.گفتنی است رضاداد تنها دبیری است که سابقه چهار دوره متوالی مدیریت جشنواره در دوره بیست و دوم تا بیست و پنجم را بر عهده داشته است که از جشنواره های خوب فجر بوده اند.
باید دید به همراه رضاداد که چهرهای تماماً اجرایی است و بیشتر در این بخش کارکرد دارد تا در حوزه سیاست گذاری، تا چه میزان شاهد تغییر رویه در انتخاب فیلمهای متقاضی حضور در جشنواره بین المللی فیلم فجر خواهیم بود و آیا سال سینمایی پیش رو نسبت به سال آینده با امیدواری بیشتر آغاز میشود و اقتصاد سینمای ایران از بهمن ماه 1392، رو به بهبودی خواهد گذاشت.
منبع:
بانی فیلم
3354
-
محسن آزاددل
................................................
دیگر اخبار مربوط به
سی و دومین جشنواره فیلم فجر
(361
خبر):
361 -
گاف عجیب و غریب هیات داوران جشنواره فیلم فجر در اعلام نام یک کاندیدا!/ نعیمه نظام دوست به جای شهین تسلیمی کاندیدا شد!
360 -
بخش تجلی اراده ملی فیلم فجر برگزیدگانش را شناخت/ 7 جایزه برای «شیار 143»
359 -
چرا «رستاخیز» در جشنوارهی فجر شهرستانها به نمایش درنیامد؟
358 -
نام هایی که چیزی برای عرضه نداشتند! / یادداشت نیما بهدادی مهر برای جشنواره سی و دوم فیلم فجر
357 -
ریز انتخاب نویسندگان و منتقدان سی نت برای بهترین های جشنواره سی و دوم فیلم فجر
356 -
"خانه پدری"، کیانوش عیاری، نوید محمدزاده، مریلا زارعی و ... / بهترین های جشنواره سی و دوم فیلم فجر به انتخاب نویسندگان و منتقدان سی نت معرفی شدند + لیست بهترین ها به انتخاب کاربران سایت
355 -
حاتمیکیا: در این ایام به شدت به مباحث فیلم «چ» احتیاج داریم
354 -
تجربه ی لذت ناب سینما / یادداشت خواندنی کاربر سی نت برای "ماهی و گربه"
353 -
رقابت نزدیک سه فیلم / اعلام کاندیداهای بهترین های جشنواره سی و دوم به انتخاب نویسندگان و منتقدان سی نت / کاربران هم بهترین های جشنواره را انتخاب کنند
352 -
این فیلم ها رو به کی نشون می دین؟ / یادداشت محمد هاشمی برای چند فیلم جشنواره فجر
>>
همه اخبار سی و دومین جشنواره فیلم فجر
|