خبرنگاران حاضر در نشست جشنواره فیلم فجر از دبیر چه پرسیدند؟
::
17 دی 1392
3:11:58 PM ::
علیرضا رضاداد |
سی نت:
به گزارش سی نت و به نقل از مدیریت ارتباطات سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر، اولین سوال درباره عدم حضور برخی از فیلم ها مطرح شد. دبیر جشنواره در پاسخ به این پرسش عنوان داشت: ما هیچ تصمیمی نگرفته ایم که برخی فیلم ها در این جشنواره حضور داشته باشند یا خیر. رویکرد ما این است که ما برگزارکننده جشنواره ای هستیم که متعلق به تمام جامعه اسلامی کشور است. اسم این رفتارمان را هم گذاشته ایم "یک رفتار منطقی ". ممکن است این رفتار منطقی از نظر برخی یک رفتار تندروی و از نظر برخی دیگر محافظه کارانه باشد. نه هیجان زده ایم و نه خیلی جوانیم که بخواهیم احساساتی شویم و فکر می کنیم که رفتارمان یه رفتار منطقی است. باید یک هیات انتخاب منطقی می گذاشتیم که گذاشتیم ، همه پذیرفتند که این ترکیب هیات انتخاب یک ترکیب منطقی است. از این هیات انتخاب منطقی دفاع کرده ایم و دفاع می کنیم زیرا به هر حال هر جشنواره ای سیاست هایی دارد به مفهوم اینکه رویکردهایی دارد. البته محافظه کاری هم بد نیست به هر حال ما باید مواظب سینمای کشورمان باشیم. ما فقط طبق قانون و منطقی رفتار می کنیم و سعی می کنیم رفتار هیجانی نداشته باشیم.
رضاداد همچنین درباره بزرگداشت ها و سازندگان فیلم هایشان گفت: فیلم خانم روستا به پیشنهاد خودشان به آقای سجادی سپرده شد. این فیلم درحال آماده سازی است. آقای میرشکاری در حال حاضر بندر انزلی هستند و طی صحبت تلفنی که داشتیم مقرر شد روز پنجشنبه به تهران بیایند و در این مورد تصمیم گیری کنیم. آقای مهدی هاشمی هم سر صحنه فیلم تراژدی قاسم سبزیکار هستند و طی چند روز آینده تکمیل خواهد شد.
دوستانی که در بخش تولید فعالیت می کنند منابع آرشیوی این فیلم ها و مصاحبه های با افراد مختلف را فراهم می کنند که به سرعت با نظر خود این دوستان سازندگان فیلم ها مشخص و منابعی که فراهم شده در اختیارشان قرار بگیرد.
دبیر جشنواره درباره رویکرد جشنواره به فیلم هایی که به انقلاب اسلامی ایران می پردازند، گفت: رویکرد جشنواره همیشه در راستای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بوده و هست. یکی از اولویت های ما همانطور که در مقررات جشنواره اعلام شده توجه به مضامین ارزشی است. انقلاب اسلامی ایران هم از مضامین دارای اولویت جشنواره است و طبیعی است که به این مضامین توجه ویژه ای خواهد شد.
رضا داد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا فیلم هایی که در جشنواره شرکت می کنند پروانه نمایش دائم می گیرند یا موقت؟ بیان داشت: بحث پروانه نمایش در دوره های مختلف جشنواره متفاوت بوده است و بستگی به وضعیت فیلم ها در آن دوره دارد. برخی از فیلم های این دوره پروانه نمایش دائم دارند و برخی دیگر هم به محض آماده شدن پروانه شان را دریافت می کنند. اگر شرایط به گونه ای شود که همه فیلم ها پروانه نمایششان را بگیرند که مشکلی نخواهد بود اما اگر فرصت لازم برای دریافت پروانه نمایش برای برخی فیلم ها وجود نداشته باشد، از آنجا که جشنواره ها باید اجازه نمایش فیلم از اداره نظارت و ارزشیابی داشته باشند، لذا ما برای این قبیل فیلم ها پروانه نمایش موقت می گیریم تا بعد از جشنواره خودشان طبق روال برای دریافت پروانه نمایش عمومی اقدام کنند.
او در پاسخ به سوالی که آیا دبیر جشنواره این اجازه را دارد که وقتی فیلمی به دبیرخانه جشنواره تحویل داده می شود شخصا فیلم را از جشنواره خارج کند؟گفت:قطعا دبیر جشنواره اختیاراتی دارد، اما ما مبتنی بر قانون رفتار می کنیم و رفتار غیر قانونی انجام نمی دهیم. در مواقعی به این منظور که هیات انتخاب در مقابل سینماگر یا سینماگرانی قرار نگیرد اقدامات نظام مندی انجام می دهم. جشنواره ها دبیر دارند برای اینکه در شرایط خاص که نیاز به تصمیم استراتژیک هست، برای رفع نقاط ابهام مستقیما وارد عمل شده و با توجه به اعتمادی که اهالی سینما و جامعه به دبیر داشته و او را برگزیده اند ، تصمیم درستی اتخاذ نمایند.
رضا داد در پاسخ به سوالی دیگری در باره تمهیداتی که برای تحوه پوشش اهالی رسانه اندیشیده شده است، گفت: تا این لحظه تعداد فیلم های انتخاب شده کمتر از سال گذشته است اما با این وجود با توجه به اینکه رویکرد من اتصال منطقی و ایجاد فضای مناسب برای گفتگوی موثر میان سینماگران ، مردم، اهالی رسانه، منتقدین است، هر گونه پیشنهادی که ارائه شود، مورد بررسی قرار می گیرد. ما هم شنوندگان خوبی هستیم و هم سعی می کنیم در صورت امکان به این پیشنهادات و راهکارها عمل کنیم.
علیرضا رضاداد، دبیر سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در ادامه نشست مطبوعاتی این جشنواره در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی براینکه سال گذشته برخی از فیلم های اعلام شده در جدول نمایش شهرستان ها، اکران نشدند و امسال چه تمهیدی در این زمینه اندیشیده شده است، گفت:«از برخی مسئولان سال گذشته به ویژه آقای عباسیان، معذرت می خواهم چون نقل قول هایی از آنها گفته شده است که ظاهرا تعدادی از آنها صحت ندارد.به هرحال ظرفیت ها و موقعیت ها متفاوت است و بنابراین تصمیم گیری ها هم متفاوت می شود. اگر به نقص یا اشکالی اشاره می کنم به معنای نکته منفی نیست.»
او ادامه داد:«سال گذشته از آنجاکه استان ها امکان مالی نداشتند تا هزینه حقوق نمایش فیلمها را پرداخت کنند و از نظر مالی انتظار فیلمسازان را تامین کنند، در نهایت تصمیم گرفته شد نمایش فیلم ها در شهرستان ها اختیاری شود و چون استان ها توانایی مالی لازم را نداشتند، بنابراین بسیاری از فیلم ها به شهرستان ها ارسال نشد.»
رضاداد درباره رفع این مشکل در این دوره جشنواره اظهار کرد:«با آقای میرباقری، معاون اجتماعی وزارت کشور این موضوع را مطرح کردیم و ایشان درحال فراهم کردن منابعی هستند تا مشکل صاحبان فیلم ها در شهرستانها حل شود و بتوانیم از ظرفیت شهرستان ها نیز بهره ببریم.»
پس از آن خبرنگار دیگری در مورد آثار فیلمسازان که امیدوار بودند با آمدن دولت تدبیر و امید، مشکل پروانه ساخت و نمایش آنها برطرف شود، سوال کرد.
رضاداد با بیان اینکه در هر دوره مدیریتی، دیدگاهی وجود دارد، عنوان کرد:«مقاومت در مقابل تغییر، پسندیده نیست. نمی گویم هر تغییری پسندیده است اما مقاومت در مقابل تغییر در برخی مواقع به اندازه تغییر نسنجید ، نامناسب است.»
او سپس خطاب به این فیلمسازان جوان گفت:«آنها که امید داشتند در دوره تدبیر و امید تغییری ایجاد شود، امیدشان را از دست ندهند تا بتوانند پروانه نمایش بگیرند. ما یعنی مدیران، برخی از بن مایه های قواعد را جستجو نمی کنیم. بن مایه پروانه ساخت، برای تعیین تکلیف درباره ساخت فیلم است. ما هم در مورد شرکت فیلم ها در جشنواره گفتیم که فیلم ها باید یکی از دو پروانه ساخت یا نمایش را داشته باشند.»
رضاداد افزود:«برای یک محصول سینمایی پروانه ساخت و نمایش به عنوان کارت شناسایی محسوب می شود. پس این رفتار که انتخاب و بازبینی فیلم ها برمبنای پروانه ساخت و نمایش باشد، قانونی است.
او درباره هیات انتخاب گفت:«اعضای این هیات با انصاف عمل کردند. ترکیب فیلم های انتخاب شده، منطقی و قابل دفاع است. شب گذشته با برخی از دوستانی که فیلم هایشان انتخاب نشده بود، صحبت کردم و گفتم که هیات انتخاب باید تعداد محدودی از فیلم ها را انتخاب می کردند اما این جشنواره جشن همه ماست و به همین دلیل چه خوب است که همگی در برگزاری آن مشارکت داشته باشیم.»
رضاداد پاسخ خود را اینگونه پایان داد:«حس من این است که هیات انتخاب تحت شرایطی نبوده است که عدالت را زیرسوال ببرد.»
منبع:
سی نت
2733
-
احمد شاهوند
................................................
دیگر اخبار مربوط به
سی و دومین جشنواره فیلم فجر
(361
خبر):
361 -
گاف عجیب و غریب هیات داوران جشنواره فیلم فجر در اعلام نام یک کاندیدا!/ نعیمه نظام دوست به جای شهین تسلیمی کاندیدا شد!
360 -
بخش تجلی اراده ملی فیلم فجر برگزیدگانش را شناخت/ 7 جایزه برای «شیار 143»
359 -
چرا «رستاخیز» در جشنوارهی فجر شهرستانها به نمایش درنیامد؟
358 -
نام هایی که چیزی برای عرضه نداشتند! / یادداشت نیما بهدادی مهر برای جشنواره سی و دوم فیلم فجر
357 -
ریز انتخاب نویسندگان و منتقدان سی نت برای بهترین های جشنواره سی و دوم فیلم فجر
356 -
"خانه پدری"، کیانوش عیاری، نوید محمدزاده، مریلا زارعی و ... / بهترین های جشنواره سی و دوم فیلم فجر به انتخاب نویسندگان و منتقدان سی نت معرفی شدند + لیست بهترین ها به انتخاب کاربران سایت
355 -
حاتمیکیا: در این ایام به شدت به مباحث فیلم «چ» احتیاج داریم
354 -
تجربه ی لذت ناب سینما / یادداشت خواندنی کاربر سی نت برای "ماهی و گربه"
353 -
رقابت نزدیک سه فیلم / اعلام کاندیداهای بهترین های جشنواره سی و دوم به انتخاب نویسندگان و منتقدان سی نت / کاربران هم بهترین های جشنواره را انتخاب کنند
352 -
این فیلم ها رو به کی نشون می دین؟ / یادداشت محمد هاشمی برای چند فیلم جشنواره فجر
>>
همه اخبار سی و دومین جشنواره فیلم فجر
|