New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  «قطار آن شب»، حمیدرضا قطبی را به بلژیک می‌برد

arrow  برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر در یک وضعیت ویژه

arrow  "یدو" فاتح سی و نهمین جشنواره فیلم فجر / "بی همه چیز" در رده دوم / همه برندگان ایستگاه سی و نهم

arrow  «یدو» و «بی همه چیز» با 13 مورد در صدر / نامزدهای سی و نهمین جشنواره فیلم فجر معرفی شدند

arrow  نامزدها در پایان روز هشتم (یکشنبه شب) اعلام می شوند

arrow  بیشترین تعداد آرای مردمی به «شیشلیک» رسید / تا پایان روز هفتم

arrow  نامزدهای بخش مسابقه تبلیغات سینمای ایران جشنواره فیلم فجر39 معرفی شدند

arrow  ببینید: پوستر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد

arrow  دبیر جشنواره فیلم فجر 39: اگر قانون اجازه دهد فیلم «قاتل و وحشی» حمید نعمت الله را در بخش خارج از مسابقه نمایش خواهیم داد

arrow  اسامی آثار نامزدشده بخش‌های مختلف جشنواره فیلم فجر39 اعلام شد/ تنها 16 فیلم در بخش سودای سیمرغ/ «قاتل و وحشی» نعمت الله حذف شد

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

تنوع ژانري فيلم‌هاي بخش مسابقه فجر سي و يكم / آنچه بايد از فيلم‌هاي جشنواره فجر بدانيد

:: 23 دی 1391  11:44:37 AM  ::

سی و یکمین جشنواره فیلم فجر

سی و یکمین جشنواره فیلم فجر

 

سی نت: به گزارش ستاد خبري سي و يكمين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر، جشنواره فجر امسال با دقت هیئت انتخاب تنوع قابل توجهی در مضامین فیلم‌ها دارد. 14 فیلم اجتماعی با موضوعات مختلف از جمله نگاهی به روحانیت و طلاب، معضلات زنان و دختران، آسیب های اجتماعی و خانواده به رقابت می‌پردازند. فیلم‌‌هایی که در تنوع جغرافیایی و لوکیشن می‌توانند جذابیت بصری مناسبی برای مخاطب داشته باشند و تماشاگر را با آداب و رسوم شهرها و روستاهای ایران همچنین کشورهای مختلف آشنا کنند.


روحانی و طلبه در قاب تصویر

دو فیلم «رسوایی» و «آفتاب مهتاب زمین» درباره روحانی است. در فیلم «رسوایی» ده نمکی این بار با دور شدن از فضای طنز، زندگی دختری را به تصویر می‌کشد که بدنام است. او به دلیل بدهی خود و پدرش دست به دزدی می‌زند. حاج یوسف روحانی زاهدی است که در حین فرار افسانه به او برخورد می‌کند و در تلاش است به او کمک کند.
علی قوی‌تن در «آفتاب مهتاب زمین» به نوعی دیگر به زندگی یک روحانی نزدیک می‌‌شود. روحانی این فیلم برای احقاق حق خود وارد روستایی می‌شود که همه آدم‌های آنجا برایش غریبه‌اند. این بار کارگردان به موضوعی نزدیک شده است که پیش از این در کارنامه فیلمسازی خود آن را تجربه نکرده است. قوي‌تن در اين فيلم خودش نقش روحاني را بازي مي‌كند.

امسال در میان آثار انتخاب شده فیلم «گهواره ای برای مادر» را هم شاهد هستیم. فیلمی معناگرا که با نگاه فیلمساز به زندگی یک طلبه زن و تلاش‌های او برای تدریس به دانشجویان تازه مسلمان همراه می‌‌‌شویم. «پناه بر خدا رضایی» در این اثر مانند «چراغی در مه» نگاهی دینی را دنبال کرده و داستان دختری جوان با نام نرگس را روایت می‌کند که ادبیات روسی را در دانشگاه مسکو به اتمام رسانده است. او اینک در کسوت بانویی طلبه درس می‌خواند و قرار است برای تدریس به دانشجویانی که تازه مسلمان شده‌اند؛ به روسیه بازگردد که با مسایلی مواجه می‌شود.


انحرافات و شیطان پرستی

در فیلم «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» مینو شخصیت اصلی داستان در تب و تاب رسیدن به آرزویی است که سال‌ها انتظارش را کشیده و با یک دعوت روبرو است، دعوتی که با دشوار‌ي‌های زیادی او را مواجه می‌کند، اما مینو می‌پذیرد. محمدهادی کریمی در ساخته اخیر خود به شیطان‌پرستی و مشکلاتی که در زندگی‌‌ها ایجاد می‌‌کند می‌پردازد. شاید این ساخته کارگردان را نیز بتوان در گونه فیلم‌های دینی قرار داد.


معضلات زنان و دختران

بر اساس اين گزارش، «پرویز شهبازی» پس از سال‌ها فیلمی با نام «دربند» ساخته است. این بار شهبازی زندگی دختر دانشجوی شهرستانی را به تصویر کشیده که برای ادامه تحصیل وارد خوابگاه می‌شود. او با توجه به مسایل و مشکلات مختلفی که پیرامونش و در خوابگاه وجود دارد، سلامت زندگی می‌کند.

پوران درخشنده هم پس از سال‌ها دوباره به ساخت فیلمی اجتماعی روی آورده است. «هیس دخترها فریاد نمی‌زنند» درباره باندهایی است که برای دختران مزاحمت ایجاد می‌کنند. در این فیلم درخشنده داستان دختری را روایت می‌کند که برای ازدواج سوم آماده می‌شود اما او دچار بحرانی روحی شده و باعث ماجراهایی می‌شود.

در میان آثاری که به معضلات زنان و دختران اشاره دارد باید به فیلم های «دهلیز» و «روز روشن» نیز اشاره کرد.


اجتماعی با رگه های طنز

داریوش مهرجویی پس از تجربیات موفق خود در جذب مخاطب برای فیلم‌های «اجاره‌نشین‌‌ها» و «مهمان مامان»، این بار نیز به آن فضای شاد و طنز نزدیک شده است و توانسته با بهره بردن از بازیگران مطرح سینما فضایی گرم را در فیلم خود فراهم کند. داستان فیلم مهرجویی توسط خودش و وحیده محمدی‌فر نوشته شده و درباره فرزاد (جراح دندانپزشک) است که پس از سال‌ها به ایران می‌آید تا دور از مسایل آشفته زندگی‌اش نفسی تازه کند ولی ورود او با پدیدار شدن یک شی مرموز شبه فضایی است.


آسیب های اجتماعی

«جیب بر خیابان جنوبی» دومین ساخته سیاوش اسعدی است كه درباره جوان 26 ساله‌ای با نام کاوه دربندی است که پس از آزاد شدن از زندان با دختری دزد آشنا می‌شود و درگیر جریاناتی می‌‌شود. این فیلم فضایی شبیه به فیلم‌های مسعود کیمیایی دارد که این بار فیلمساز در دومین اثرش آن را تجربه می‌کند.

بخش اعظم «هیچ کجا هیچکس» سومین ساخته ابراهیم شیبانی در شمال کشور می‌‌گذرد . در این فیلم شیبانی چهار جوان را به تصویر می‌کشد که در سودای زندگی بهتر هستند و به سوءاستفاده مالی بزرگ دست می‌زنند. از قضا همه تدابیر آن ها درست درنمی‌‌آید. همه چیز به هم می‌ریزد و هر کدام به سرنوشتی محتوم گرفتار می‌شوند. در این فیلم شیبانی به سودای یک شبه ره صد ساله رفتن اشاره دارد و عواقب آن را به تصویر می‌‌کشد.


خانواده

بر اساس گزارش ستاد خبري جشنواره فيلم فجر، جدیدترین فیلم «مازیار میری» با نوشته ای از حامد محمدی جلوی دوربین رفت و نهاد خانواده را سوژه اصلی فیلم قرار داد. این فیلم درباره بنیان خانواده و شرایطی که ممکن است این هسته اصلی اجتماع را برهم بزند، روایت می‌شود. در این فیلم مریم و رضا با بازی نگار جواهریان و شهاب حسینی با آدم‌های دیگر یک تفاوت بزرگ دارند و تلاش می‌‌کنند خانواده خود را با تمام مشکلات پیرامون سالم نگه دارند.

«کلاس هنرپیشگی» مانند دیگر ساخته‌های داودنژاد با بهانه قرار دادن کلاس هنرپیشگی تاثیرات تحولات روز اجتماعی را در مناسبات و رفتارهای خانواده جست‌وجو می‌‌کند. این بار نیز داودنژاد از اعضای خانواده‌‌اش برای به تصویر کشیدن هر چه بهتر روابط بهره برده است.
«قاعده تصادف» مانند اولین ساخته بلند بهنام بهزادی به مسایل اجتماعی می‌پردازد اما در قالب یک گروه تئاتری که خود را برای اجرای صحنه آماده می‌‌‌کنند. در این فیلم بهزادی به رابطه بین والدین و فرزندان هم اشاره دارد.


فیلم اولی‌ها و توجه به مسایل اجتماعی

چهار فیلم اولی که توانستند به بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران) راه یابند، مسایل اجتماعی را مد نظر قرار داده و فیلمساز با دریچه نگاه خود با مسایل اجتماعی روبرو شده است.

محسن قرایی فیلم «خسته نباشید» را با نزدیک شدن به زندگی دو جهانگرد با نام رومن و ماریا، فضایی تازه در فیلم‌های ایرانی رقم زده است که پیش از این در آثار ایرانی کمتر دیده شده است. این فیلم با نگاهی توریستی از جذابیت بصری بالایی برخوردار است و می‌تواند در جذب مخاطب به واسطه این جذابیت‌ها موفق عمل کند.

بهروز شعیبی در اولین ساخته بلند سینمایی خود به مسایل و مشکلات بانوان در شهر می‌پردازد. در این فیلم شیوا سرپرست خانواده‌ای است و با تلاش و کوشش سعی کرده زندگی خوب و آبرومندی برای خود و تنها پسرش فراهم کند. با رسیدن نامه‌ای زندگی‌اش دچار تحول می‌شود.

حسین شهابی نیز به مشکلات زنان در جامعه در اولین ساخته خود با نام «روز روشن» اشاره دارد. خانم جوانی جهت نجات یک نفر از اعدام تلاش می‌کند تا در آخرین دادگاه او تعدادی از شاهدین صحنه را به دادگاه بکشاند اما شهود هر کدام به بهانه‌ای از شهادت سر باز می‌زنند. اکثر صحنه‌‌های فیلم در خیابان های مرکزی تهران جلوی دوربین رفته است.

در این میان «برلین -7» داستانی متفاوت داشته و رامتین لوافی در این فیلم به اثرات مخرب جنگ و تبعات آن بر خانواده‌ها می‌‌پردازد و گوشه چشمی به مسایل اجتماعی دارد.


تاریخ معاصر

«استرداد» همانطور که از نامش پیداست به موضوع بازگشت طلاهاي ايراني كه به شوروي فرستاده شد، اشاره دارد كه مشخص نيست كه اين طلاها به ايران بازگردانده شده يا خير. این فیلم مربوط به سال 1332 است، درامی تاریخی درباره وقایع جنگ جهانی دوم و مسایلی که پای نیروهای متحدین و متفین را به کشور باز می‌کند. سومین ساخته «علی غفاری» پس از آثار تجاری چون «شاهرگ» و «چراغ قرمز» تمام توجه‌ها را به سمت او جلب می‌‌کند. اکثر آثار تاریخ معاصر ما در حوزه تلویزیون ساخته شده است، اما این بار در قاب سینما شاهد یک اثر تاریخی خواهیم بود.


پلیسی

«گناهکاران» فیلمی پلیسی است که این روزها در سینما این‌گونه سینمایی مغفول مانده و کمتر آثاری از این دست را شاهد هستیم. فیلم درباره دختر سرهنگ بازنشسته فرازمند است که پس از سال‌ها زندگی در آمریکا به ایران باز می‌گردد. تفاوت فرهنگی و اجتماعی او با اطرافیان و خانواده‌اش هسته اصلی فیلم را تشکیل می دهد. «گناهکاران» چهارمین ساخته فرامرز قریبیان به شمار می‌آید که در بخش مسابقه راه یافته است و شاید بتوان گفت تنها فیلم در گونه پلیسی است که امسال شاهد آن خواهیم بود.


جنگ

بر اساس گزارش ستاد خبري جشنواره فيلم فجر، در میان آثار راه یافته به بخش مسابقه سینمای ایران، 5 فیلم با موضوع جنگ و تبعات آن به چشم می‌خورد. دو فیلم از اين 5 فيلم درباره زندگی دو شهید دفاع مقدس (شهید مدق و شهيد علم‌الهدی) است.

رامتین لوافی در«برلین7-» به جنگ عراق و تبعات آن می‌پردازد. در این فیلم که توسط محمدرضا گوهری نوشته شده، عراق در زمان اشغال آن توسط آمریکا مورد توجه قرار می‌گیرد. عاطف زمان اشغال، همسرش را در جنگ از دست می‌دهد و پسر خردسالش که شاهد کشته شدن مادر بوده، تعادل روحی‌اش را از دست می‌دهد. در وضعیت آشفته بغداد اشغال شده، دختر او ربوده شده و عاطف تمام زندگی‌اش را برای بازپس‌گیری دخترش به پلیس عراقی رشوه می‌دهد. او پس از ناامیدی از زندگی در عراق با دو فرزندش به آلمان می‌رود و تقاضای پناهندگی می‌کند.

رضا اعظمیان در سومین ساخته خود به سراغ زندگی شهید مدق می‌رود و داستانی شخصیت محور از دلاورمردان جنگ تحمیلی را روایت و بخشی از زندگی این شهید بزرگوار را به تصویر می‌کشد. در این فیلم فرشته و منوچهر پس از بازگشت از ماه عسل متوجه حمله عراق به ایران می‌شوند و زندگی‌شان دستخوش تغییراتی می‌شود.

در فيلم سينمايي «زیباتر از زندگی» بخشی از زندگی شهید حسین علم‌الهدی بر پرده سینما نقش می‌بندد. انسيه شاه‌حسيني كارگردان فيلم، زمانی که این شهید حکم فرماندهی سپاه هویزه را دریافت می‌کند تا لحظه شهادتش را روایت می‌کند. در این فیلم تلاش‌های حسین علم‌الهدی برای مقابله با دشمن به همراه نیروهای مردمی و مخالفت‌های بنی‌صدر برای حضور نیروهای مردمی و سپاه و بسیج در جبهه‌ها به تصویر کشیده می‌شود.

حمید بهمنی در چهارمین ساخته خود «غریبه» از هشت سال دفاع مقدس فاصله گرفته و به سراغ اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی می‌رود. در این فیلم جولیا سرباز هنگ چهارم ارتش آمریکا که بالاجبار به عراق اعزام می‌شود تا گزارش‌های ویژه و خاصی برای فرماندهی مستقر در عراق تهیه کند، هسته اصلی داستان است. آمدن او به عراق مصادف با اربعین و راهپیمایی مردم به سمت کربلا است و همین امر جولیا را دچار ماجرای عجیبی می‌کند.

«خاک و مرجان» به جنگ افغانستان اشاره دارد و در این اثر مسعود اطیابی با نوشته‌ای از پانته آ تاجبخش به سراغ مردی می‌رود که سا‌ل‌ها پیش همسرش را در جنگ از دست داده است. او هم‌اینک در آستانه عروسی یکی از دخترانش قرار دارد. پدر به کابل بازمی‌گردد و ناخواسته درگیر کشمکش درونی می‌‌شود. بخش‌هایی از فیلم در کابل جلوی دوربین رفته که برای اولین بار انجام شده زیرا فیلمبرداری در کابل با شرایط سختی همراه است.

 

منبع: سی نت

4053 - احمد شاهوند

................................................

arrow  دیگر اخبار مربوط به سی و یکمین جشنواره فیلم فجر (255 خبر):

255 - فیلم‌فارسی از «رسوایی» شریف‌تر است / اظهارات صریح دکتر کوشکی درباره "رسوایی" و فیلم های مهم جشنواره سی و یکم فیلم فجر

254 - نظر خواهی خبرآنلاین از ۳۳ منتقد و نویسنده سینمایی / «دربند» و «آسمان زرد کم عمق» بهترین فیلم، رضا عطاران و نازنین بیاتی بهترین بازیگر

253 - جوایز بخش تجلی اراده ملی سی و یکمین جشنواره فیلم فجر اهدا شد / "تنهای تنهای تنها" به تنهایی در صدر

252 - نازنين بياتی: بيكار ماندن را به بازی در نقشهای ضعيف ترجيح میدهم

251 - برندگان طنزواره بین المللی هم اعلام شدند!!!! / یادداشت طنز هادی حیدری اندر احوالات حواشی جشنواره فیلم فجر

250 - بهترین های جشنواره سی و یکم به انتخاب نویسندگان سی نت معرفی شدند / "دربند"، داودنژاد، شهاب حسینی، نازنین بیاتی و ...

249 - "ما كه نبايد از اينكه هنرپيشه فكش را كج مي‌كند، كمي روي پنجه پا راه مي‌رود يا زانوهايش را موقع راه رفتن به هم مي‌زند يا چشمانش قرمز است، تحت تاثير قرار بگيريم!!" / گفت‌وگو با ضيا‌ءالدين دري، عضو هيات داوري بخش مسابقه سينماي ايران

248 - رد دلایل داوران جشنواره فیلم فجر از سوی دو پزشک / کم‌توانان ذهنی می‌توانند بچه سالم به دنیا بیاورند

247 - بهروز افخمی (عضو هیات داوران جشنواره فیلم فجر): "حوض نقاشی" و "هیس" فیلم هایی ضعیف در ساختار و محتوا بودند - همه سیمرغ‌های "استرداد" حق‌اش بود - بهرام توکلی از کنار ساخت یک شاهکار عبور کرده است

246 - «حوض نقاشی» غلط علمی داشت - «استرداد» شاخص این دوره از جشنواره بود - بیانیه هیات داوران تند نبود / ناگفته‌های جمال شورجه از داوری‌های جشنواره‌ی فجر

>> همه اخبار سی و یکمین جشنواره فیلم فجر

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت