اختصاصی سی نت
"هرکسی می فهمید کار جدی است می رفت و دیگر پیدایش نمی شد" / علی عطشانی در غرفه سی نت از مشکلات ساخت فیلم سه بعدی گفت
::
15 بهمن 1391
6:26:26 PM ::
احمد شاهوند (سردبیر سی نت) و علی عطشانی - جشنواره سی و یکم فیلم فجر - سالن همایشهای برج میلاد
|
سی نت:
علی عطشانی که همه ساله با یک فیلم در جشنواره فیلم فجر حاضر است و فیلمهایش در جشنواره معمولا در روز اول و ساعت اول نمایش داده می شود امسال هم با فیلم "آقای الف" در جشنواره حاضر است. اما به جای نمایش در برج میلاد این بار در تالار ایوان شمس از آن رو نمایی شد. با او گپ و گفتی خودمان داشتیم و او هم از مشکلات ساخت فیلم سه بعدی در ایران گفت.
در مورد فیلم سه بعدی همه فکر می کنند که موضوع آن حتما باید خاص باشد. نظر شما چیست؟ اتفاقا من دنبال این بودم که این ذهنیت را عوض کنم که حتما نباید وقتی اسم سه بعدی مطرح می شود یک اژدها ظاهر شود. اصلا ذهنیت مخاطبان ما این است که وقتی میگویی سه بعدی انگار می خواهید انیمشین درست کنید.
شما در اکثر صحنه ها گل یا درختی در طراحی صحنه ایجاد کردید. آیا این کار عمدی بوده؟ عطشانی: اصلا این طور نیست. البته در چند جا از قبیل ویولون زدن مهدی مقدم و چند شاخه گل تعمدا این کار رو کردم.
یعنی شما میگید چون این فیلم 3 بعدیه این ذهنیت به وجود می آید؟ دقیقا همین طوره.
نظر شما این است که حتما نباید برای فیلم 3 بعدی دنبال سوژه خاصی بود؟ یعنی می توان فیلمی مثل "در امتداد شهر" و "دموکراسی تو روز روشن" رو هم 3 بعدی ساخت؟ بنده وقتی چند سکانس در "شش نفر زیر باران " به صورت 3D تست کردم و خوب نشد تو ذهنم بود که یک فیلم 3D بسازم.
چرا با این سوژه؟ تحقیقاتی که کردم متوجه شدم بخوام فیلم 3 بعدی بسازم N میلیون تومان بودجه لازم دارد و این N میلیون تومان خودش به اندازه 5/1 برابر پول یک فیلم است. یعنی من اگر سرمایه گذارم داشته باشم که بخواد پول یک فیلمم متقبل شه نمیتونم فیلم 3 بعدی بسازم. پس باید یک فیلمنامه ای رو انتخاب میکردم که کم هزینه باشه. و فیلمنامه ای انتخاب شد که هم تم مرگ داشت هم قبرستان و هم ساده بود.
تیتراژ کار بسیار سنگین بود اگر می شود در این مورد هم توضیح دهید. تبتراژ کار ایده خودم بود و حدود 30 میلیون تومان هینه برد. کار انقدر سنگین بود که تهیه کننده پس از سه روز می خواست از ساخت این تیتراژ منصرف شود اما با اصرار من تیتراژ تولید شد و نتیجه کار هم بسیار رضایت بخش بود.
کم ستاره بودن فیلم هم در راستای همین کم خرج شدن بود؟ یکی از دلایلش همین بود. جو رسانه ای واقعا برایم جالب است که همیشه می گفتند عطشانی پشت ستاره های فیلمش قایم شده اما اینبار می گویند چرا فیلم کم ستاره است؟
برای ساخت فیلم سه بعدی ابتدا با چه کسانی صحبت کردید؟ قرار بود بخش های از فیلم "شش نفر زیر باران" را سه بعدی بسازم و با یک شخصی صحبت های شد و بخشی از کار هم انجام شد اما نتیجه خوب نبود. برای فیلم "آقای الف" ابتدا با همان شخص صحبت کردم و حتی رقم درخواستی ایشان هم اعلام شد اما وقتی خواستیم کار را شروع کنیم من دیگر ایشان را پیدا نکردم. در نتیجه به سراغ گروه های دیگری که قبلا کار سه بعدی کرده بودند رفتم و تقاضای مشورت کردم اما متاسفانه هرکسی می فهمید کار جدی است دیگر پیدایش نمی شد. برخی تجهیزات ما انقدر گران و کمیاب بود که اگر یکی از آنها معیوب می شد پرونده اولین فیلم سه بعدی ایران کاملا بسته شده بود.
در نهایت هزینه تولید فیلم چقدر شد؟ حدود یک و نیم برابر هزینه ساخت یک فیلم معمولی.
علت نقص به وجود آمده در هنگام نمایش فیلم در ایوان شمس چه بود؟ آن اتفاق به ما مربوط نبود و مشکل فنی ایوان شمس بود و در واقع خنک کننده پلیر ایوان شمس متاسفانه سوخت.
علت جایگزینی فرزاد حسنی و پوریا پورسرخ چه بود؟ پیش تولید کار ما کمی طولانی شد و ما برخی بازیگرانمان را به همین دلیل از دست دادیم که فرزاد هم جزو همان ها بود.
چه تمهیداتی برای نمایش فیلم در شبکه نمایش خانگی اندیشیده اید؟ قرار است نسخه بلوری سه بعدی فیلم عرضه شود و در همه تلویزیون های سه بعدی قابلیت نمایش دارد.
............................. تنظیم: پیمان کلهر
عکس های مرتبط: |

احمد شاهوند (سردبیر سی نت)، علی عطشانی، محسن آزاددل و پیمان کلهر - جشنواره سی و یکم فیلم فجر - سالن همایشهای برج میلاد
|
منبع:
سی نت
6372
-
احمد شاهوند
...............................................
اثر مرتبط:
آقای الف
-
Mr.A
>>
مشاهده اطلاعات کامل
................................................
هنرمند مرتبط
:
علی عطشانی
>>
مشاهده اطلاعات کامل این هنرمند
................................................
دیگر اخبار مربوط به
سی و یکمین جشنواره فیلم فجر
(255
خبر):
255 -
فیلمفارسی از «رسوایی» شریفتر است / اظهارات صریح دکتر کوشکی درباره "رسوایی" و فیلم های مهم جشنواره سی و یکم فیلم فجر
254 -
نظر خواهی خبرآنلاین از ۳۳ منتقد و نویسنده سینمایی / «دربند» و «آسمان زرد کم عمق» بهترین فیلم، رضا عطاران و نازنین بیاتی بهترین بازیگر
253 -
جوایز بخش تجلی اراده ملی سی و یکمین جشنواره فیلم فجر اهدا شد / "تنهای تنهای تنها" به تنهایی در صدر
252 -
نازنين بياتی: بيكار ماندن را به بازی در نقشهای ضعيف ترجيح میدهم
251 -
برندگان طنزواره بین المللی هم اعلام شدند!!!! / یادداشت طنز هادی حیدری اندر احوالات حواشی جشنواره فیلم فجر
250 -
بهترین های جشنواره سی و یکم به انتخاب نویسندگان سی نت معرفی شدند / "دربند"، داودنژاد، شهاب حسینی، نازنین بیاتی و ...
249 -
"ما كه نبايد از اينكه هنرپيشه فكش را كج ميكند، كمي روي پنجه پا راه ميرود يا زانوهايش را موقع راه رفتن به هم ميزند يا چشمانش قرمز است، تحت تاثير قرار بگيريم!!" / گفتوگو با ضياءالدين دري، عضو هيات داوري بخش مسابقه سينماي ايران
248 -
رد دلایل داوران جشنواره فیلم فجر از سوی دو پزشک / کمتوانان ذهنی میتوانند بچه سالم به دنیا بیاورند
247 -
بهروز افخمی (عضو هیات داوران جشنواره فیلم فجر): "حوض نقاشی" و "هیس" فیلم هایی ضعیف در ساختار و محتوا بودند - همه سیمرغهای "استرداد" حقاش بود - بهرام توکلی از کنار ساخت یک شاهکار عبور کرده است
246 -
«حوض نقاشی» غلط علمی داشت - «استرداد» شاخص این دوره از جشنواره بود - بیانیه هیات داوران تند نبود / ناگفتههای جمال شورجه از داوریهای جشنوارهی فجر
>>
همه اخبار سی و یکمین جشنواره فیلم فجر
|