New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  روح زمانه / یادداشت مهرزاد دانش به مناسبت سالروز تولد رخشان بنی اعتماد

arrow  آزاده نامداری اولین و آخرین قربانی این ماجرا نیست/ یادداشت نزهت بادی برای درگذشت آزاده نامداری

arrow  تجربه‌ی لذت بخش تلاقی سینما و نقاشی/ یادداشت آرش عنایتی برای فیلم «The round up» ساخته میکلوش یانچو

arrow  بانو لیلی / یادداشت احمد شاهوند برای فیلم «بی همه چیز»

arrow  رمانتیسم کلیشه ای و کهنگی / یادداشت کوتاه احمد شاهوند برای فیلم «رمانتیسم عماد و طوبا»

arrow  نچندان راضی کننده در شروع، امیدوارکننده و کنجکاوی برانگیز در پایان / یادداشت احمد شاهوند برای قسمت اول "قورباغه"

arrow  چه کسی ستاره «خائن کشی» خواهد شد؟ / امیر جدیدی، مهران مدیری، حمید فرخ نژاد یا حامد بهداد؟

arrow  لذت بازی ... / سرمقاله احمد شاهوند برای انتشار پرونده ویژه بهترین فیلم های دهه نود سینمای ایران در ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه»

arrow  شکوه یک جدایی / یادداشت سیدرضا صائمی برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» به عنوان بهترین فیلم دهه نود سینمای ایران

arrow  پرهيز از رويا پردازی / یادداشت عزیزالله حاجی مشهدی برای فیلم «خانه پدری» به عنوان دومین فیلم برتر دهه نود سینمای ایران

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

اين دانشجوهاي معترض و بي‌پول! / یادداشت علی نعیمی برای تصوير دانشجويان در سينماي ايران

:: 16 آذر 1392  12:59:43 PM  ::

میترا حجار، محمدرضا فروتن، حمید گودرزی و سروش صحت - فیلم

میترا حجار، محمدرضا فروتن، حمید گودرزی و سروش صحت - فیلم "بازنده"

 

سی نت: سينماي ايران در تقسيم موضوعات خود و نگاه به مسائل مختلف قشرهاي جامعه هيچ​گاه با توازن به اطراف خود نگاه نكرده است. با آنكه دانشگاه و قشر دانشجو و فضاي علمي اطراف آن مي​تواند رابطه نزديكي با سينما و سينماگران داشته باشد اما در كارنامه سي و چند ساله بعد از پيروزي انقلاب فيلم​هايي كه محوريت زندگي دانشجويان را سوژه خود كنند، بسيار كم است.
زندگي دانشجويان همواره با برخي مسائل سياسي كشور درهم آميخته مي​شود و حاصل آن موضوعاتي مي​شود كه بيشتر رنگ شرايط روز را به خود مي​گيرند. از اين رو سينماي ايران در ميانه‌هاي دهه هفتاد كه وارد فضاي باز سياسي دوران اصلاحات مي‌شود، بيشتر به موضوعات دانشجويي به عنوان قشر معترض و روشنفكر پرداخته است.
نگاهي به برخي از آثار سينماي ايران با محوريت دانشجويان در آستانه روز دانشجو فرصت مناسبي است تا نسبت به اتفاقات اين قشر و كند و كاو دوربين سينماي ايران با ورود به زندگي شخصي آنان پرداخته شود. دانشجويان قشري درس خوانده، روشنفكر، عاشق​پيشه، زخم خورده از سياست و درگير مسائل روزمره و اقتصادي هستند.

اعتراض: مسعود كيميايي
جرقه اوليه ساخت فيلم در دوران پس از دوم خرداد با فيلم​هايي ساختار شكن كه بر محوريت خواسته​هاي جوانان مي‌چرخيد با فيلم «اعتراض» ساخته مسعود كيميايي زده شد. فيلمسازي كه تا آن زمان تنها توفيقش در جشنواره فجر نامزدي در رشته بهترين فيلم از جشنواره هفدهم بود. نگاهي به مسائل كوي دانشگاه و تركيب اتفاقات آن با زندگي شخصي «رضا» با بازي محمدرضا فروتن محوريت اصلي «اعتراض» بود. فيلم مسعود كيميايي يك زوج موفق و امتحان پس داده شده را به سينماي ايران معرفي كرد؛ زوجي كه نماد اعتراض، عشق و از خودگذشتگي بود و استفاده از آن​ها در فيلم​هاي ديگر محمدرضا فروتن و ميترا حجار را در نقش دانشجويان معترض و زخم​ خورده با ذائقه مخاطب همراه كرد.

متولد ماه مهر: احمدرضا درويش
تقابل دغدغه​هاي كارگردان فيلم​هاي دفاع مقدس در مواجهه با جوان​هاي دهه هفتاد، درويش را به دانشگاه علامه طباطبايي برد تا قهرمان​هاي قصه​هايش از دل دانشگاه تا ني​زارهاي هور و شلمچه فيلمي را بسازند كه نگاهي منطقي به نسل در حال اعتراض و دانشجويان دهه هفتاد دارد. فيلم در زمان ساخت و اكران جزو آثار مطرح و پرفروش سينماي ايران بود و مي​توان آن را نقطه عطف كارنامه كاري درويش دانست.

دختران انتظار: رحمان رضايي
رحمان رضايي با فيلم​نامه​اي از محمدهادي كريمي فيلمي درباره ازدواج​هاي صوري دانشجوياني كه با مشكلات مالي دست و پنجه نرم​ مي​كنند، ساخت؛ فيلمي كه با حضور بازيگران مطرح و چهره​اش در سال ۷۹ روي پرده رفت و با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد. اگرچه پرداختن به مقوله زندگي دانشجويي از دغدغه​هاي كارگردان در اين فيلم است اما وجه دراماتيك قصه از پرداخت مناسب به اين دغدغه​ها جلوگيري كرد.

نيمه پنهان: تهمينه ميلاني
تهمينه ميلاني در اواخر دهه ۷۰ فيلمي را بر مبناي يكي از فيلم​نامه​هايش ساخت كه با پرداخت به زندگي دانشجويي در اوايل دهه ۶۰ و موج فعاليت​هاي سياسي در آن باعث شد فيلمسازش مدتي به‌دليل ساخت آن در زندان به سر ببرد. موضوع فيلم درباره فرشته (نيكي كريمي) است كه در آستانه رسيدگي همسرش خسرو (آتيلا پسياني) در مقام نماينده رياست‌جمهوري به پرونده قضايي يك زن محكوم به اعدام، دفترچه خاطراتش را به او مي‌دهد. خسرو در دفتر مي‌خواند كه فرشته كه در سال‌هاي ۵۸-۵۹ دانشجو بوده، جذب گروه‌هاي سياسي چپ مي‌شود و به عنوان هوادار فعاليت مي‌كند. در اين شرايط به محفلي روشنفكرانه راه مي‌يابد كه گرداننده‌اش سردبير يك نشريه ادبي به نام روزبه جاويد (محمد نيك بين) است. اين آشنايي كم‌كم به عشقي نامعلوم مي‌انجامد اما او پي‌مي‌برد كه جاويد همسري به نام خانم جاويد دارد. اگرچه فيلم به دليل شرايط حساس موضوعي​اش نتوانست اكران موفقي داشته باشد اما بعدها در شبكه نمايش خانگي با اقبال مخاطبان روبرو شد.

شب​هاي تهران: داريوش فرهنگ
تهمينه ميلاني اين‌بار و در «​شب​هاي تهران» در مقام فيلمنامه‌نويس قصه​اي را دست داريوش فرهنگ داد تا پرداخت جنايي ـ معمايي فرهنگ به موضوع دانشجويي دختران و مشكلات و سختي​هاي زندگي در فضاي مرد سالارانه، تريلر روانشناسانه​اي را بسازد كه در زمان خود بسيار هوادار داشت و توانست مخاطبان زيادي را به سينما بكشاند.

نفس عميق و دربند: پرويز شهبازي
نگاه دغدغه​مند شهبازي به زندگي دانشجويان و پرداخت منحصر به فرد كارگردان در «نفس عميق» نه تنها اين فيلم را فيلم محبوب نسل جديد مخاطبان سينما کرد بلکه باعث شروع موج جديدي از فيلمسازي در سينماي ايران شد كه ادامه دادن همين دغدغه‌ها در آخرين ساخته شهبازي يعني «دربند» نشان داد او فضاي زندگي دانشجويي و مشكلات آنها را بدون در نظر گرفتن فضاي سياسي و ملتهب جامعه؛ به خوبي مي​شناسد و براي آن راه‌حل‌هاي خوبي در نظر دارد.

خوابگاه دختران: محمدحسين لطيفي
مثلث لطيفي، حميد جبلي و ايرج طهماسب بعد از ساخت آثاري همچون «دختر ايروني»، «دختر شيريني فروش» و «عينك دودي» باعث شد آنها سراغ فيلم​نامه​اي در ژانر وحشت با محوريت خوابگاه دانشجويان و زندگي دانشجويي بروند كه نتيجه​ آن فيلمي خوش ساخت در دفتر صحرا فيلم شد. فيلم از معدود آثار موفق در ژانر وحشت است كه دغدغه​هاي اجتماعي آن به خوبي در تار و پود اثر رخنه كرده است. اكران گسترده و استقبال مخاطبان از فيلم نشان از شناخت كارگردان و فيلم​نامه‌نويس به حوزه​هاي تخصصي​شان دارد.

بازنده: قاسم جعفري
بازنده شايد آخرين اثر از موج فيلم​هاي اعتراضي با محوريت دانشجويان و اتفاقات تير ۷۸ باشد؛ فيلمي كه اگرچه چند سال بعد و در پايان دولت اصلاحات ساخته شد اما فروش خوب آن در گيشه نشان داد استفاده از زوج امتحان پس داده محمدرضا فروتن و ميترا حجار هنوز هم مخاطبان زيادي را به سينما مي‌كشاند.
اگرچه فيلم​هاي ديگري با محوريت دانشجويان و زندگي آنها در سينماي ايران ساخته شده است كه از جمله آن مي​توان به «چهل سالگي» ساخته عليرضا رئيسيان؛ «پايان نامه» ساخته حامد كلاهداري، «همخانه» ساخته مهرداد فريد و «خودزني» ساخته احمد كاوري اشاره كرد اما تنوع موضوعات پيرامون اين قشر از جامعه نشان مي​دهد سينماي ايران در انتخاب سوژه‌هاي خود پيرامون زندگي دانشجويي دچار فقر قصه و تنوع شده است.

 

منبع: سی نت

5888 - احمد شاهوند

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت