New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  روح زمانه / یادداشت مهرزاد دانش به مناسبت سالروز تولد رخشان بنی اعتماد

arrow  آزاده نامداری اولین و آخرین قربانی این ماجرا نیست/ یادداشت نزهت بادی برای درگذشت آزاده نامداری

arrow  تجربه‌ی لذت بخش تلاقی سینما و نقاشی/ یادداشت آرش عنایتی برای فیلم «The round up» ساخته میکلوش یانچو

arrow  بانو لیلی / یادداشت احمد شاهوند برای فیلم «بی همه چیز»

arrow  رمانتیسم کلیشه ای و کهنگی / یادداشت کوتاه احمد شاهوند برای فیلم «رمانتیسم عماد و طوبا»

arrow  نچندان راضی کننده در شروع، امیدوارکننده و کنجکاوی برانگیز در پایان / یادداشت احمد شاهوند برای قسمت اول "قورباغه"

arrow  چه کسی ستاره «خائن کشی» خواهد شد؟ / امیر جدیدی، مهران مدیری، حمید فرخ نژاد یا حامد بهداد؟

arrow  لذت بازی ... / سرمقاله احمد شاهوند برای انتشار پرونده ویژه بهترین فیلم های دهه نود سینمای ایران در ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه»

arrow  شکوه یک جدایی / یادداشت سیدرضا صائمی برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» به عنوان بهترین فیلم دهه نود سینمای ایران

arrow  پرهيز از رويا پردازی / یادداشت عزیزالله حاجی مشهدی برای فیلم «خانه پدری» به عنوان دومین فیلم برتر دهه نود سینمای ایران

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

نخستین واکنش ها به جدیدترین ساخته اصغر فرهادی - 4

خانه پدری یا فروشنده، مساله غیرت نیست!/سخنی با مخالفان فیلم اصغر فرهادی

:: 19 شهریور 1395  11:53:21 PM  ::

مهران رجبی در «خانه پدری» - شهاب حسینی در «فروشنده»

مهران رجبی در «خانه پدری» - شهاب حسینی در «فروشنده»

 

سی نت: /خطر لو رفتن داستان فیلم فروشنده/

پس از موفقیت فیلم فروشنده در کن 2016 و پیش از آغاز اکران آن در ایران با توجه به خلاصه داستان نوشته شده توسط برخی منتقدان در رسانه های خارجی «ترویج بی غیرتی» کلمه کلیدی مخالفان برای حمله به فیلم تازه فرهادی لقب گرفت. برخی رسانه‌های دلواپس با اشاره به داستان به زعم خود لو رفته فروشنده و تاکید بر بحث بی غیرتی موجود در فیلم دیده نشده (!) تلاش خود را برای تخریب فرهادی و اثرش آغاز کردند.

فروشنده طبق خلاصه داستان های لو رفته پیش از اکران و طبق آنچه امروز با آغاز اکران فیلم دیده شده، مقطعی از زندگی عماد و رعنا را روایت می کند که پس از تعرض مردی ناشناس به رعنا وارد بحرانی اساسی می شود. فیلم در ادامه به چالش ایجاد شده برای شخصیت عماد در نحوه برخورد با تعرض کننده می پردازد و این دقیقا همان نقطه‌ای است که مخالفان فیلم فرهادی حملات خود را روی آن متمرکز کرده‌اند.

به اعتقاد مخالفان فیلم نحوه برخورد عماد در فیلم با متعرض ناموس‌اش اوج بی‌غیرتی به عنوان یک مرد ایرانی است، آن‌ها معتقدند فرهادی در فیلم جدیدش سعی کرده به مخاطب بگوید بهتر است در برابر تعرض یا تجاوز به ناموس سکوت کنند و با برخوردی لطیف! و بدون استفاده از خشونت و حتی بدتر از همه با تقبیح خشونت از احقاق حق ناموس خود چشم پوشی کنند.

حالا کمی صبر کنید. برگردیم به دو سال قبل، زمانی که قرار بود فیلم سینمایی «خانه پدری» کیانوش عیاری اکران شود. همان زمان باز هم فریاد وااسفا و وامصیبتای همین مخالفان امروز فیلم فرهادی به هوا بلند شد که بیایید ببینید چگونه پدر ایرانی را قاتل و جانی نشان داده‌اند و و مرد مسلمان را متحجر و فرزندکش. ماجرا چه بود؟ پدر و برادری از روی «غیرت» و پس از شک کردن به از بین رفتن عصمت دختر جوان خانه توسط یک جوان غریبه، او را در زیر زمین خانه به قتل می‌رسانند و همان جا هم دفنش می‌کنند. قتلی ناموسی که مخالفان معتقد بودند چهره خشن و مرتجعی از ایرانی‌ها به نمایش می‌گذارد و بعد هم آنقدر فشار آوردند که فیلم از پرده پایین کشیده شد.

در فروشنده اما ماجرا متفاوت است، اول اینکه تجاوزی در کار نیست تعرض است، دوم اینکه در بخشی از ماجرا اشتباهات سهوی از چند سو دست به دست هم داده اند تا آن تعرض رخ دهد و سوم اینکه متعرض به رعنا هیچ شباهتی با کلیشه ذهنی عماد و مخاطب فیلم از یک متعرض بی شرف و دزد ناموس ندارد. اینجاست که عماد وقتی در شرایطی قرار می گیرد که ظاهرا انتظارش را نداشته بر سر دو راهی چگونگی برخورد با مردی که به همسرش آسیب زده گرفتار می‌شود. خصوصا که همسرش در شرایطی است که کش دادن ماجرایی که می توانست بسیار بدتر از این باشد و نبود برایش دردآور و یادآوری اش آزاردهنده است. دست آخر هم عماد با در کنار هم قرار دادن همه جوانب به روش خودش خشم درونی اش را از اتفاقی که برای همسرش افتاده خالی می کند، هر چند این خشم عماد آرام ابتدای داستان را در انتهای فیلم تبدیل به مردی مستاصل و نا آرام می کند.

به زعم مخالفان در «فروشنده» مرد به دلیل دوری از برخورد احساسی و تلاش و تاکید همسرش برای منطقی عمل کردن متهم به بی غیرتی است و در «خانه پدری» پدر برای قتل فرزندش به دلیل غیرت زیاد متهم به تحجر.

سوال اساسی اینجاست؛ به نظر مخالفان «فروشنده» عماد در موقعیتی که برایش به وجود آمده، برای اثبات غیرت در قبال متعرضی که در شرایط بسیار خاصی قرار دارد، چه باید می‌کرد؟ چاقو بر میداشت و طرف را تکه پاره می‌کرد؟ با ماشین او را زیر می گرفت؟ چند نفر را اجیر می‌کرد تا حسابی به خدمتش برسند؟ یا شاید باید همسرش را هدف قرار می داد، مثلا طلاقش می داد، یا آبرویش را می برد، یا او را زیر مشت و لگد می گرفت که چرا اجازه داده به او تعرض شود؟

حالا تصور کنید اگر پدر فیلم «خانه پدری» دخترش را نمی کشت متهم به چه می‌شد؟ اینکه به ناموس‌اش تعرض شده و مرد بی غیرت بی‌تفاوت از کنار ماجرا گذشته؟ یا اینکه مگر می‌شود یک پدر غیرتمند راحت از قبال بی ناموسی بی تفاوت باشد؟ یا حراج غیرت ایرانی توسط پدری روشنفکر؟ وقتی کشت متهم به چه شد؟ تحجر و خشونت! اگر عماد هم با متعرض همان برخورد را می کرد به چی متهم می شد؟ آیا مخالفان نام او را خوش غیرت می گذاشتند؟

سوال از مخالفان عزیز این است که اگر غیرتی شدن خوب است، پس چرا خون‌تان با دیدن آن سکانس «خانه پدری» به جوش آمد و همه کار کردید که اکران نشود؟ در آن فیلم که همین کار مد نظر شما انجام شد. اگر خونریزی خوب نیست که این کار را هم که عماد در فروشنده می‌کند پس چرا با اکران این فیلم هم مخالفید و هر چه جز نقد فیلم به دل و زبان و قلمتان می آید را نثارش می کنید؟

اگر جای عماد بودید، حاضر بودید با طرح شکایت از پیرمردی با بیماری شدید قلبی که تجاوز یا تعرض کردنش هم تا پایان فیلم مشخص نمی‌شود مرگ او را نزدیک کنید؟ حاضر بودید جلوی چشم همسر و دختر و فرزندش پیرمردی که بیماری قلبی دارد را بی آبرو کنید؟ حاضر بودید در ازای هوس یک پیرمرد زندگی و کاشانه اش را تباه کنید؟ حاضر بودید چنین تعرضی را به دادگاه ببرید و کانون خانواده پیرمرد را نابود کنید؟ خب فرهادی و رعنا و دست آخر عماد حاضر نمی شوند. این یعنی آن ها بی غیرتند؟ (دور از جانتان) خودتان را بگذارید در موقعیت عماد و لحظه‌ای بدون آن‌که این بازی‌های سیاسی درون مغزتان به جوش و خروش بپردازد ببینید اگر شما بودید چه می کردید و بعد ببینید باز هم به نظرتان عماد فیلم «فروشنده» مرد بی غیرتی است؟ تازه عماد که همه کار کرد، دقیقا می‌خواستید چه کار دیگری انجام دهد تا شود مرد باغیرت ایرانی؟

جالب است که تا همین لحظه تماشاگری را ندیده‌ایم که فیلم را دیده باشد و نظرش با شما یکی باشد، جالب است که بسیاری از مردم پس از دیدن فیلم در همین چند روز مدام از این و آن می پرسند کجای این فیلم بی‌غیرتی بود؟ جالب است که باز هم فرصت نقد مفید و معقول را از خودتان گرفتید، دلیلش چیست؟ الله اعلم. ولی حرف اصلی این است که در چنین فضای سیاست زده و پر تناقضی فیلمساز باید به کدام سازتان برقصد؟ خشونت را نمایش دهد، می‌گویید چرا خشن است و آبروی ایرانی‌ها را می برد. خشونت را نمایش ندهد، می‌گویید بی غیرت است و هدفش زدن رگ و ریشه ایرانی-اسلامی است. چرا هر کاری که فیلمساز انجام دهد باز مورد عتاب و خطاب شماست؟ چرا اگر کسی شبیه شما نباشد و سرش را بالا بگیرد و بگوید شبیه شما نیست باید بی دلیل مورد انتقادهای بی رحمانه و گاه بی‌ادبانه‌تان قرار بگیرد؟ حداقل کمی قبل از آنکه اینقدر هماهنگ و بی دلیل به غول‌های به زعم تان مخوف و ضد فرهنگ ایرانی حمله کنید کمی چراغ‌های اطرافتان را روشن کنید؛ شاید در حال تیراندازی به ناکجا آباد باشید و مردم در حال تماشایتان باشند!

 

منبع: آی سینما

6271 - فائز حسینی

...............................................

کلاکت  اثر مرتبط:

فروشنده - Forooshandeh        >> مشاهده اطلاعات کامل

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت