New Page 1

سی نت

 

صفحه اول - فیلم ها - نقد و یادداشت - ویدئو - هنرمندان - جدول فروش - نویسنده ها - جدول ارزشگذاری نویسندگان

پرسش و پاسخ   |  درباره ما   |   تماس با ما   |   تبلیغات  |   ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

انتخاب رنگ پس زمینه صفحه:  Back-White Back-Orange Back-Green Back-Brown Back-Blue Back-Gray Back-Blue Back-Yellow

جستجوی      در    

cinetmag.com - Advertise

جدیدترین شماره

ماهنامه سینمایی

«برش های کوتاه»

ویژه چهل نقش ماندگار

تاریخ سینما و تلویزیون ایران

.................................................

>> خرید نسخه الکترونیکی:

«فیدیبو»   |   «جار»

>> آرشیو شماره های گذشته

 

جدیدترین نقدها و یادداشت ها

arrow  روح زمانه / یادداشت مهرزاد دانش به مناسبت سالروز تولد رخشان بنی اعتماد

arrow  آزاده نامداری اولین و آخرین قربانی این ماجرا نیست/ یادداشت نزهت بادی برای درگذشت آزاده نامداری

arrow  تجربه‌ی لذت بخش تلاقی سینما و نقاشی/ یادداشت آرش عنایتی برای فیلم «The round up» ساخته میکلوش یانچو

arrow  بانو لیلی / یادداشت احمد شاهوند برای فیلم «بی همه چیز»

arrow  رمانتیسم کلیشه ای و کهنگی / یادداشت کوتاه احمد شاهوند برای فیلم «رمانتیسم عماد و طوبا»

arrow  نچندان راضی کننده در شروع، امیدوارکننده و کنجکاوی برانگیز در پایان / یادداشت احمد شاهوند برای قسمت اول "قورباغه"

arrow  چه کسی ستاره «خائن کشی» خواهد شد؟ / امیر جدیدی، مهران مدیری، حمید فرخ نژاد یا حامد بهداد؟

arrow  لذت بازی ... / سرمقاله احمد شاهوند برای انتشار پرونده ویژه بهترین فیلم های دهه نود سینمای ایران در ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه»

arrow  شکوه یک جدایی / یادداشت سیدرضا صائمی برای فیلم «جدایی نادر از سیمین» به عنوان بهترین فیلم دهه نود سینمای ایران

arrow  پرهيز از رويا پردازی / یادداشت عزیزالله حاجی مشهدی برای فیلم «خانه پدری» به عنوان دومین فیلم برتر دهه نود سینمای ایران

 

پربیننده ترین نقدها و یادداشت ها

  New Page 1 New Page 1

فروش فیلم های روی پرده

:: به تومان ::

799,916,000

1 - شین

>> جدول کامل  -  فروش سال 0

New Page 1 New Page 1

تولیدات جدید

درب

درب ( هادی محقق)

بازیگران: هادی محقق، محمدظاهر اقبالی و روح الله برزگر

ضد

ضد (امیرعباس ربیعی)

بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی

شهرک

شهرک (علی حضرتی)

بازیگران: ساعد سهیلی، کاظم سیاحی، مهتاب ثروتی، همایون ارشادی، رویا جاوید نیا، شاهرخ فروتنیان، مرتضی ضرابی، ساقی حاجی‌پور

۲۸۸۸

۲۸۸۸ (کیوان علیمحمدی، علی‌اکبر حیدری)

بازیگران: حمیدرضا پگاه، شیرین ‌اسماعیلی، مرتضی ‌اسماعیل ‌کاشی، سیاوش مفیدی، ساناز ‌مصباح، رضا داوودوندی، شیوا فلاحی، عادله ‌گرشاسبی، نرگس ‌محمدی، علی اوجی با یاری: حامد کمیلی، هادی ‌حجازی‌فر، امین ‌حیایی، کامبیز ‌دیرباز، سام ‌درخشانی، احمد ‌مهرانفر، کوروش ‌تهامی، سعید ‌چنگیزیان، کامران ‌تفتی، رامین ‌ناصرنصیر، میلاد ‌رحیمی

موقعیت مهدی

موقعیت مهدی (هادی ‌حجازی‌فر)

بازیگران: هادی ‌حجازی‌فر، ژیلا شاهی، وحید ‌آقاپور

شب طلایی

شب طلایی (یوسف حاتمی‌کیا)

بازیگران: محمدحسن ‌معجونی، یکتاناصر، مریم ‌سعادت، بهناز ‌جعفری، مسعود ‌کرامتی، سوگل ‌خلیق، بهناز ‌جعفری، سینا ‌رازانی، علی باقری، امیر محمدی، بابک ‌بهشاد، ناصر ‌هاشمی، بهادر ‌مالکی، زهرا ‌بهروزمنش، شکوفه ‌هاشمیان، علی پاشا، نساء افرنگه، پانته آ کیقبادی، فرسیما میرچی، سارینا یوسفی، علیرضا ساره درودی

هناس

هناس (حسین دارابی)

بازیگران: مریلا ‌زارعی، بهروز ‌شعیبی، وحید ‌رهبانی، سیاوش ‌طهمورث، سولماز ‌غنی، امین ‌میری، علیرضا نایینی، کوثر حیدری

ماهان

ماهان (حمید شاه حاتمی)

بازیگران: همایون ارشادی، رامین ناصرنصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان

برف آخر

برف آخر (امیرحسین عسگری)

بازیگران: امین ‌حیایی، لادن ‌مستوفی، مجید ‌صالحی و نوشین مسعودیان

علفزار

علفزار (کاظم دانشی)

بازیگران: پژمان ‌جمشیدی، سارا ‌بهرامی، ستاره ‌پسیانی، ترلان ‌پروانه، مهدی زمین پرداز، عرفان ‌ناصری، یسنا ‌میرطهماسب، مائده ‌طهماسبی، رویا ‌جاویدنیا، فرخ ‌نعمتی، مهران ‌امام ‌بخش، ستایش ‌رجایی‌نیا، صدف اسپهبدی، متین حیدری نیا، محمد ‌معتضدی، بنیامین نوروزی، آدرینا توشه، حسین ولی‌زاده، علی امیرخلیلی، محمدمهدی احدی، ارشیا، توکلی، سپهر گندمی

>>  مشاهده لیست کامل تولیدات جدید

سی نت  >> اخبار و مطالب  >> مشاهده متن اخبار

به بهانه هفته دفاع مقدس

مردان ماندگار سینمای دفاع مقدس ایران

:: 3 مهر 1391  7:19:36 PM  ::

علی نصیریان (بوی پیراهن یوسف)، مهدی هاشمی (ضد گلوله)، پرویز پرستویی (آژانس شیشه ای)، پرویز پرستویی (لیلی با من است)، حامد بهداد (روز سوم) و خسرو شکیبایی (کیمیا)

علی نصیریان (بوی پیراهن یوسف)، مهدی هاشمی (ضد گلوله)، پرویز پرستویی (آژانس شیشه ای)، پرویز پرستویی (لیلی با من است)، حامد بهداد (روز سوم) و خسرو شکیبایی (کیمیا)

 

سی نت: بیش از دو دهه از پایان جنگ تحمیلی می گذرد و در این دوران دفاع مقدس در ایران بخش قابل توجهی از تاریخ سینمای ما پس از انقلاب را به خود اختصاص داده است و در برخی مواقع نگاه جهانیان را نیز به خود معطوف کرده است.
آنچه می خوانید مروری گذراست بر چند مرد ماندگار در سینمای دفاع مقدس ایران


رضا (خسرو شکیبیایی) در "کیمیا":

زنده یاد خسرو شکیبایی را در طول عمر بازیگریش به عنوان استاد بازی کردن شخصیت های ماندگار و محبوب می شناختیم و چهره و حس بازی او غالبا مناسب شخصیت های با عاطفه و پر از احساسات درونی و روشنفکرانه بود.
اما "کیمیا" شخصیتی متفاوت از شکیبایی ارائه داد و باعث شد این فیلم از فیلم های به یاد ماندنی دفاع مقدس شود.
داستان درباره فردی به نام رضا بود، که در اوج دوران جنگ تحمیلی همسرش باردار است که خود به اسارت درمی آید و همسرش در حین عمل جراحی، جان خود را از دست می دهد و رضا پس از اسارت به سراغ تنها بازمانده خود یعنی فرزندش کیمیا باز می گردد و...
در این فیلم شاهد خسرو شکیبایی برونگرا هستیم که خیلی صحبت می کند و از آن قالب همیشگی اش درآمده است و پس از اسارت می بینیم که او شخصیتی بسیار آرام دارد و شکیبایی از پس درآوردن این نقش و تغییرات روحی روانی شخصیت پس از اسارت به خوبی برآمده است.
سیمرغ بلورین جشنواره سیزدهم برای فیلم "کیمیا" به خسرو شکیبایی رسید.


صادق مشکینی (پرویز پرستویی) در "لیلی با من است":

وقتی امروز درباره کارنامه کمال تبریزی صحبت می کنیم او را کارگردانی نوآور و تابو شکن می بینیم که در هر فیلمش به نوعی تجربه جدیدی به سینمای ایران اضافه کرده است.
"لیلی با من است" اولین کمدی مهم دفاع مقدس سینمای ایران بود که در دوران خود بسیار پسندیده شد و راه دیگران را برای ورود به این سوژه باز کرد.
پرویز پرستویی هم با این فیلم دیگر در فیلم های دفاع مقدس جا می افتد و همچنین قابلیت های خود در نقش های کمدی را نیز نشان می دهد.
در این فیلم پرستویی شخصیت صادق مشکینی را بازی می کند که بالاجبار برای یک ماموریت به جبهه می رود و با وجود اینکه ترس فراوانی از جنگ دارد لحظه به لحظه به خط مقدم نزدیک می شود.
گذشته از تابوشکنی کمال تبریزی در این فیلم بازی درخشان پرویز پرستویی بود، او با نشان دادن قدرت خود در ایفای نقش های کمدی و اجرای عالی فصل های ترس از جنگ و همچنین خنده های جذابش خود را به عنوان یک بازیگر کمدی موفق بین مردم و منتقدین مطرح کرد.


منصور قاسمی (ابوالفضل پورعرب) در "مردی شبیه باران"

ابوالفضل پورعرب که از بازیگران پولسازدر دهه 70 سینمای ایران به شمار می آمد در اوج دوران بازیگری خود در فیلم "مردی شبیه باران" بازی کرد، فیلمی که هنوز هم جزو موفق ترین ساخته های سعید سهیلی به شمار می آید.
پورعرب در آن دوران هنوز از مسیر بازی های خوبش منحرف نشده بود و بازی هایش برای مردم جالب بود و آنها را به سینما می کشاند، اما او پس از بازی در این فیلم و همچنین دریافت سیمرغ بلورین در جشنواره کم کم به بیراهه رفت و امروزه دیگر در زمره ستارگان سینمای ایرن به حساب نمی اید و کاملا محو شده است.
او در این فیلم داستان فرمانده ای را بازی کرد که به اسارت دشمن درمی آید و نیروهای عراقی در پی شناسایی او برمی آیند که در نهایت موفق به این کار نمی شوند.
ابوالفضل پورعرب پس از بازی در این فیلم هرگز موفقیت خود را تکرار نکرد.


حاج کاظم (پرویز پرستویی) و رضا کیانیان (سلحشور) در "آژانس شیشه ای"

"آژانس شیشه ای" نمونه اعلای سینمای دفاع مقدس ماست که واژه بهترین هنوز هم می تواند برازنده اش باشد.
در این فیلم یک گروه بازیگری عالی، در کنار کارگردانی کاربلد و فیلمنامه ای پرداخته شده و کامل گرد هم آمدند تا یکی از بهترین فیلم های سینمای جنگ ساخته شود.
در آژانس شیشه ای ما جنگی را نمی بینیم و در واقع جنگ "بک گراند" فیلم است و ما مشکلات رزمندگان پس از جنگ را مشاهده می کنیم.
پرویز پرستویی در آژانس شیشه ای به چنان موفقیت عظیمی دست یافت که تکرارش تا به امروز برای خودش هم غیر ممکن و دشواربوده است.
حاج کاظم یکی از کاملترین و پرداخته شده ترین شخصیت های جنگ است که ابراهیم حاتمی کیا برای ما ساخت و ماندگار کرد.
حاج کاظم فرمانده جنگی که پس از جنگ فردی سر به زیر است و از مزایای رزمنده بودن هم استفاده نکرده است آنچنان دچار بی تفاوتی و نامهربانی می شود که دست به گروگانگیری می زند.
حاج کاظم به طور تمام و کمال نماد شخصیت مظلوم یک فرمانده در جنگ است که نامهربانی دیده است و مظلومیت در او موج می زند.
بازی پرستویی در این فیلم با استفاده از فیزیک بدنی ، قدرت صدایش و همچنین بعضا نگاه های اشک آلودش فوق العاده است.
رضا کیانیان هم با آژانس شیشه ای به دوران اوج خود رسید و با بازی در نقش یک مامور امنیتی با آن لحن صحبت طعنه آمیزش نشان داد قدرت بسیاری در بازیگری دارد و آژانس شیشه ای شروعی برای دیده شدن کیانیان بود. این نقش هم بسیار خوب پرداخته شده است و همچنین رضا کیانیان در کنار پرویز پرستویی بدل به یکی از موفق ترین زوج های سینمایی ما شدند.
حاصل تلاش این دو بازیگر سیمرغ بلورین جشنواره شانزدهم بود که برای هر دو به دست آمد.
فصل های بازی دو نفره این دو بسیار زیبا است.


دایی غفور (علی نصیریان) در "بوی پیراهن یوسف":

علی نصیریان در فیلم سینمایی بوی "پیراهن یوسف" ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا حضوری به یادماندنی دارد.
دایی غفور با وجود همه مدارکی که ثابت می‌کند پسرش یوسف در جنگ شهید شده، هنوز فکر می‌کند او زنده است و حتی حرف دامادش اصغر را که هم ‌رزم یوسف بوده قبول نمی‌کند. او با این که پلاک یوسف را هم در شکم یک کوسه یافته‌اند، همیشه منتظر است پسرش بازگردد. دایی غفور در فرودگاه با دختر جوانی به نام شیرین آشنا می‌شود که برای یافتن برادرش خسرو که در جنگ گم شده از اروپا به ایران آمده است.
بوی پیراهن یوسف زاویه ای دیگر از جنگ که بسیار هم جدید بود را به ما نشان داد.
بازی فوق العاده زیبای علی نصیریان در فصلی که جلوی قبر ایستاده و فریاد می زند هیچوقت از اذهان مشتاقان سینمای دفاع مقدس پاک نخواهد شد.


بایرام لودر (اکبر عبدی) و بیژن مرتضوی (امین حیایی) در "اخراجی ها"

اخراجی ها 1 پس از لیلی با من است دومین فیلم موفق کمدی سینمای دفاع مقدس است که در ادامه تابو شکنی های لیلی با من است می باشد.
بایرام و بیژن از دار و دسته اخراجی ها و همراهان مجید سوزوکی در جنگ بودند که خاطرات شیرینشان (اگر اخراجی ها 2و 3 خراب نکرده باشد) هنوز در ذهنمان است.
استفاده به جای ده نمکی از این دو کمدین در نقش هایی که فقط با همین دو نفر موفق می شد ،باعث شد در همان روزهای اولیه اکران دیالوگ های این شخصیت در کوچه و خیابان شنیده شود و بایرام و بیژن از به یاد ماندنی ترین شخیت های سینمای دفاع مقدس شوند.
بازی این دو در فیلمی که کمدی بود خیلی به چشم آمد مثل حرکات جالب اکبر عبدی و لهجه شیرینش اما این دو در صحنه های تلخ فیلم هم بسیار خوب بازی کردند مثل صحنه پیدا کردن دختر بچه در کمد توسط امین حیایی که از دراماتیک ترین صحنه های فیلم است.
اکبر عبدی بار دیگر با اخراجی ها به اوج برگشت.


فواد (حامد بهداد) در "روز سوم"

روز سوم ساخته محمد حسین لطیفی نگاهی دیگر به جنگ و مسئله سقوط خرمشهر است.
فیلم، قصه برادری است كه در شرایط بسیار سخت و پیچیده‌ای مجبور می‌شود، خواهرش سمیره و علیلش را در زیر خاك پنهان كند تا بتواند شبانه آنرا از میان عراقی‌ها كه خانه را محاصره كرده‌اند فراری دهد كه این ماجرا سه شب ادامه دارد و اتفاقات زیادی در حاشیه آن رخ می دهد و در واقع داستان روایت گر سه روزآخر سقوط خرمشهر است.
در این میان یک نیروی عراقی به نام فواد عاشق سمیره شده است و نمی خواهد او را از دست بدهد.
بازی حامد بهداد از آن جهت ماندگار و زیباست که در اکثر فیلم های دفاع مقدس نیروهای عراقی آدم های بسیار مشنگ و ساده ای هستند که پرداخت نشده اند اما فواد از این قضیه مستثنی بود و حامد بهداد با اجرای عالی این نقش نام خود را بیش از پیش در سینمای ایران مطرح کرد.
بازی او در فصل آخر فیلم که به کشته شدنش می انجامد بسیار دیدنی است و یکی از فصل های زیبای سینمای دفاع مقدس را رقم زده است.
متاسفانه این بازی درخشان از سوی جشنواره نادیده گرفته شد و حامد بهداد سیمرغ بلورین را در عین ناباوری نگرفت.


سلیم (مهدی هاشمی) در "ضد گلوله"

"سلیم" با بازی درخشان مهدی هاشمی دقیقا در مسیر برعکس "صادق مشکینی" در جریان دفاع مقدس حرکت می کند.
علی رغم اینکه در فیلم های اخیر همیشه مهدی هاشمی به بهترین شکل ممکن کار خود را انجام داده و از عوامل موفقیت فیلم ها بوده اما در "ضد گلوله" با پردازش درست شخصیت توسط مصطفی کیایی خصوصا برای واکنش های ناخودآگاه او به یک شخصیت دوست داشتنی تبدیل شد و علاوه بر این به عنوان نمونه ای قابل اعتنا از شخصیتی که پس از دفاع مقدس متحول نشده است می توان "سلیم" در ضد گلوله را مثال زد.

می توان در این لیست مردان دیگری مثل "دریاقلی سورانی"(شب واقعه)، "فریدون کیافر" (نفوذی)، "جهانگیر" (سنگ، كاغذ، قیچی) و چند مورد دیگر را قرار داد که به دلیل کمتر دیده شدن و طولانی شدن یادداشت از پرداختن به آنها آن صرف نظر کردم و صرفا به بررسی مهم ترین ها و ماندگار ترین ها پرداختم.

 

منبع: سی نت و مردم سالاری

16295 - احمد شاهوند

 

Header

پرونده های ویژه سی نت از دوره های برگزاری جشنواره فیلم فجر

 

::  نقل مطالب و عکس های اختصاصی سی نت بدون ذکر منبع، نام نويسنده و نام عکاس ممنوع است  ::


صفحه اول  |  فیلم ها  |   هنرمندان   |   نقد و یادداشت  |  نويسنده ها   |  ویدئو  |  پرسش و پاسخ   |  درباره ما    تماس با ما  |   جدول فروش   |   تبلیغات


ماهنامه سینمایی «برش های کوتاه» (جدید)

::  سردبیر: احمد شاهوند  ::

 


تقدیر از احمد شاهوند در اولین جشن رسانه های سینمایی  تقدیر شده در چهارمین جشنواره وب به عنوان بهترین سایت فیلم به انتخاب کاربران  تقدیر شده در جشنواره نشریه های اینترنتی

  كليه حقوق اين سايت براي سایت سی نت (cinetmag.com) محفوظ است.

Copyright © 2003 - 2019 Cinetmag.com All rights reserved


طراحی و اجرا: استودیو سی نت